Provera - máte zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
692
20.5.06 11:13

Provera-máte zkušenosti?

Máte prosím některá zkušenosti s Proverou?
Můj dr mi ji předepsal na moje úžasné dlouhé cykly.Mám ji brát od 19 DC a pak přijít po ms na kontrolu.
Pomohla vám?A jak to bylo po vysazení?
Díky moc za vaše zkušenosti :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
216
20.5.06 11:41

Už si to moc nepamatuju, ale Proveru jsem brala v pubertě, kdy mě dost trápilo, že nemenstruuju.

Brala jsem ji vždycky týden, už nevím jaký přesně, 1tbl denně, a fungovalo to. Zkoušelo se ji i vy:,–(it, jenže to jsem zase okamžitě, dlouhé 3 měsíce nekrvácela, tak mi ji dali znovu. (Nevím jak dlouho jsem ji brala celkově, 2 roky to bylo určitě.)

Potom jsem plynule přešla na HA (Cilest) a to bylo úplně bez problémů. „MS“ přišla vždycky 3.den. Kalendář jsem ani vést nemusela.

Jednou jsem ze zdravotních důvodů nedobrala platíčko a jaké bylo mé překvapení, když se MS dostavila nejen 1., ale i 2. měsíc! Byla jsem hrozně šťastná, že to moje tělo dokáže.

Pokračovala jsem dál v HA, pak ji plánovaně vy:,–(ila, ze 40% z důvodu reprodukčních, z 60% že už ji prostě nechci brát. Cca půl roku jsem tedy byla úplně bez hormonů a bylo to v pohodě. Matýsek se nám povedl hned první měsíc snažení. :-)

Přeju hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.5.06 17:07

Hanko,
já jsem ji brala taky na své úžasné, ale krátké cykly. Brala jsem ji, tak jak mi naznačila gyn. do kalendáře a MS přišla tehdy, když měla. Hned další cyklus jsem ale najela na horm.antikoncepci, takže nějaké výrazné účinky jsem nestihla vypozorovat. Ať pomůže. Ahoj M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.5.06 18:10

Hani,
taky jsem měla dlouhé cykly, HA jsem žádnou nebrala, Provera pomohla, brala jsem ji asi 3/4 roku až do otěhotnění. Třeba ze zač. jsem měla MS 2× po 30dnech a po třetí zas 35dní, ale normálně jsem otěhotněla, takže nemusíš mít z toho strach. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.5.06 08:32

Já mám jednu negativní zkušenost s užíváním Provery. Přibrala jsem po ní a celkově jsem nebyla spokojená s doktorkou. Odešla jsem k jinému doktorovi, on mi Proveru okamžitě vy:,–(il a já jsem během 2 měsíců - a ani nevím jak - zhubla o 8 kilo. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
31.5.06 20:48

ahoj,ja osobne brala proveru na upravu cyklu,kdyz mi bylo asi 20,uz si moc nepamatuju jak jsem se pri ni citila a co se mnou delala,ale kamoska ji brala,kdyz se nedarilo tehu,brala k tomu jeste neco na ovulaci a nedelalo ji to dobre,tak to po pul roce vy:,–(ila,dr ji horzne nadavala,ale ona se na ni vyprdla,mrcha prisla ten cyklus sama,,pak jela hned k mori,bylo to v cervenci a prvni den na dovce vznikl jejich dnes uz rocni klucina,takze ji provera pomohla.

jinak jsem cetla,ze tehu moc nepomaha,ale co doktor to nazor,nedala bych se odradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.6.06 13:46

PROVERA

Ahojky, chtěla bych se optat, mám stejný problém, nedostávám pravidelně menstruaci a lékař mi předepsal Proveru, však jak tu čtu, z části byla příčinou toho, že ženy otěhotněly a já ještě s manželem děťátko nechceme! Tak mám trochu obavy jí brát! Poradíte mi někdo? A také mám strach, abych po ní nepřibrala na váze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.11.11 09:43

Aleno, já Proveru užívám už 7. měsíc kvůli dlouhému a nepravidelnému cyklu. Zatím jsem na váze nepřibrala, i když bych to ocenila. S otěhotněním nevím jelikož miminko ještě dlouho neplánuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aevik
27.4.12 13:45

Ahojte, já Proveru beru už 5. měsíc, také z důvodu úpravy dlouhých MC. První 3 cykly se dostavily kolem 28. dne, ale bohužel poslední 2 cykly se objevily až kolem 40. dne. Jsem z toho smutná, neboť se mi nechce brát jeden hormon za druhým. Chtěla bych se Vás proto zeptat, zda některá z Vás nemá zkušenosti třeba s alternativní medicínou, která by tento problém v úpravě MC řešila na úrovní podvědomí (někde jsem četla, že nepravidelné MC je popírání ženství v sobě) nebo přes bylinky.
Děkuji moc za případné rady

• Citovat
  • Upravit
700
27.4.12 13:52

Ahojky, proveru jsem brala… první cykly nic moc, ale dalo se to přežít. Nutno říct, že jsem brala ještě další hormony. Prvních pár měsíců s proverou jsem měla pocit, že je k ničemu, nicméně postupem času se cyklus opravdu srovnal a dnes :dance: viz metřík :srdce: celkově jsem proveru měla asi třičtvrtě roku a pak se to ustálilo a dr mi ji vysadil
takže držím pěsti, pevné nervy a ať se dílo daří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
17.6.13 15:27

Ahoj holky, dovolím si oživit diskuzi. Beru proveru první měsíc, ve středu 26DC jsem vzala poslední tabletku, doufala jsem, že MS dorazí brzo a už je pondělí 31DC a ms pořád nikde. Za jak dlouho Vám přišla? Díky všem za případný info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
17.6.13 15:30

@Elektra mně po proveře chodila 30dc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
17.6.13 15:48

Já jí beru 2m, ale mněla jsem opačný problém MS po porodu co 14dní a 10 dní krvácení trvalo to 4m. Já vzala minulý měsíc poslední tabletu a druhý den jsem krvácela normální délka krvácení cca 5dnů, ale strašně slabé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2833
17.6.13 15:49

Mně po dobrání dorazila za dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
17.6.13 16:26

Já dávám proveru kočkám :-) kdyz ji berou tak nemrouskaji jsem nevěděla ze je to léčivo i pro lidi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí