Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Máte prosím některá zkušenosti s Proverou?
Můj dr mi ji předepsal na moje úžasné dlouhé cykly.Mám ji brát od 19 DC a pak přijít po ms na kontrolu.
Pomohla vám?A jak to bylo po vysazení?
Díky moc za vaše zkušenosti ![]()
Už si to moc nepamatuju, ale Proveru jsem brala v pubertě, kdy mě dost trápilo, že nemenstruuju.
Brala jsem ji vždycky týden, už nevím jaký přesně, 1tbl denně, a fungovalo to. Zkoušelo se ji i vy:,–(it, jenže to jsem zase okamžitě, dlouhé 3 měsíce nekrvácela, tak mi ji dali znovu. (Nevím jak dlouho jsem ji brala celkově, 2 roky to bylo určitě.)
Potom jsem plynule přešla na HA (Cilest) a to bylo úplně bez problémů. „MS“ přišla vždycky 3.den. Kalendář jsem ani vést nemusela.
Jednou jsem ze zdravotních důvodů nedobrala platíčko a jaké bylo mé překvapení, když se MS dostavila nejen 1., ale i 2. měsíc! Byla jsem hrozně šťastná, že to moje tělo dokáže.
Pokračovala jsem dál v HA, pak ji plánovaně vy:,–(ila, ze 40% z důvodu reprodukčních, z 60% že už ji prostě nechci brát. Cca půl roku jsem tedy byla úplně bez hormonů a bylo to v pohodě. Matýsek se nám povedl hned první měsíc snažení. ![]()
Přeju hodně štěstí!
Hanko,
já jsem ji brala taky na své úžasné, ale krátké cykly. Brala jsem ji, tak jak mi naznačila gyn. do kalendáře a MS přišla tehdy, když měla. Hned další cyklus jsem ale najela na horm.antikoncepci, takže nějaké výrazné účinky jsem nestihla vypozorovat. Ať pomůže. Ahoj M.
Hani,
taky jsem měla dlouhé cykly, HA jsem žádnou nebrala, Provera pomohla, brala jsem ji asi 3/4 roku až do otěhotnění. Třeba ze zač. jsem měla MS 2× po 30dnech a po třetí zas 35dní, ale normálně jsem otěhotněla, takže nemusíš mít z toho strach. ![]()
Já mám jednu negativní zkušenost s užíváním Provery. Přibrala jsem po ní a celkově jsem nebyla spokojená s doktorkou. Odešla jsem k jinému doktorovi, on mi Proveru okamžitě vy:,–(il a já jsem během 2 měsíců - a ani nevím jak - zhubla o 8 kilo. ![]()
ahoj,ja osobne brala proveru na upravu cyklu,kdyz mi bylo asi 20,uz si moc nepamatuju jak jsem se pri ni citila a co se mnou delala,ale kamoska ji brala,kdyz se nedarilo tehu,brala k tomu jeste neco na ovulaci a nedelalo ji to dobre,tak to po pul roce vy:,–(ila,dr ji horzne nadavala,ale ona se na ni vyprdla,mrcha prisla ten cyklus sama,,pak jela hned k mori,bylo to v cervenci a prvni den na dovce vznikl jejich dnes uz rocni klucina,takze ji provera pomohla.
jinak jsem cetla,ze tehu moc nepomaha,ale co doktor to nazor,nedala bych se odradit.
Ahojky, chtěla bych se optat, mám stejný problém, nedostávám pravidelně menstruaci a lékař mi předepsal Proveru, však jak tu čtu, z části byla příčinou toho, že ženy otěhotněly a já ještě s manželem děťátko nechceme! Tak mám trochu obavy jí brát! Poradíte mi někdo? A také mám strach, abych po ní nepřibrala na váze!
Aleno, já Proveru užívám už 7. měsíc kvůli dlouhému a nepravidelnému cyklu. Zatím jsem na váze nepřibrala, i když bych to ocenila. S otěhotněním nevím jelikož miminko ještě dlouho neplánuji ![]()
Ahojte, já Proveru beru už 5. měsíc, také z důvodu úpravy dlouhých MC. První 3 cykly se dostavily kolem 28. dne, ale bohužel poslední 2 cykly se objevily až kolem 40. dne. Jsem z toho smutná, neboť se mi nechce brát jeden hormon za druhým. Chtěla bych se Vás proto zeptat, zda některá z Vás nemá zkušenosti třeba s alternativní medicínou, která by tento problém v úpravě MC řešila na úrovní podvědomí (někde jsem četla, že nepravidelné MC je popírání ženství v sobě) nebo přes bylinky.
Děkuji moc za případné rady
Ahojky, proveru jsem brala… první cykly nic moc, ale dalo se to přežít. Nutno říct, že jsem brala ještě další hormony. Prvních pár měsíců s proverou jsem měla pocit, že je k ničemu, nicméně postupem času se cyklus opravdu srovnal a dnes
viz metřík
celkově jsem proveru měla asi třičtvrtě roku a pak se to ustálilo a dr mi ji vysadil
takže držím pěsti, pevné nervy a ať se dílo daří ![]()
Ahoj holky, dovolím si oživit diskuzi. Beru proveru první měsíc, ve středu 26DC jsem vzala poslední tabletku, doufala jsem, že MS dorazí brzo a už je pondělí 31DC a ms pořád nikde. Za jak dlouho Vám přišla? Díky všem za případný info
Já jí beru 2m, ale mněla jsem opačný problém MS po porodu co 14dní a 10 dní krvácení trvalo to 4m. Já vzala minulý měsíc poslední tabletu a druhý den jsem krvácela normální délka krvácení cca 5dnů, ale strašně slabé.
Já dávám proveru kočkám
kdyz ji berou tak nemrouskaji jsem nevěděla ze je to léčivo i pro lidi ![]()