Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Máte prosím zkušenosti s Evrou? je to náplast. Díky moc
Četla jsem na ni dost názorů v době, kdy jsem přemýšlela jakou antikoncepci zvolit. Holky si stěžovaly že při intenzivním pohybu se začíná odlupovat a musí se na to dávat pozor, některým při tom začervenávala pokožka po náplasti, některé ji ztratily ve vodě a musely použít další z balení…nevím, já nakonec po nepodařeném pokusu s tělískem zvolila znova pilulky. Zlepšila se mi kvalita pleti i vlasů, jenom mi vadí, že musím denně brát pilulku ![]()
Radka
Ahoj,tak ja jsem naplast pouzivala a uz bych ji v zivote nepouzila.Vyhoda je sice,ze ji nalepis a jednou tydne vymenis,ale to je tak vse z vyhod
protoze naplast se odlepuje(ty rohy a i trochu na krajich) takze se ti tam potom chyta prach z venku,nitky z obleceni atd…a je to i dost videt a pokud je tam ta lepenka,tak to nemuzes umyt.Potom co to sundas,tak ti tam zustanou nejaky ten den cervene pupinky nebo skvrny(aspon me a i kamaradkam co to zkouseli)
Proste sni nemam dobre zkusenosti a spousta mych kamaradek taky…ale treba nekdo jiny ma ![]()
Ahojky,
tak já ji taky používám a mám a naopak si ji nemůžu vynachválit. Je pravda, že se dělají ty černé okraje, jak se malinko posouvá, ale neodlepila se mi nikdy, ani nedělala pupínky. A výhodou je , že je šetrnější k tělu, protože hormony se uvolňují rovnou do krevního oběhu. Mně ji Dr povolil jako jedinou hormonální antikoncepci, protože mám problémy se štítnou žlázou, tak právě, aby to nezatěžovalo játra . Další nevýhodou je cena, stojí cca 900 na 3 měsíce.
Lajla
ahoj,
antikoncepsi Evra jsem pouzivala, ze zacatku v pohode a nemohla jsem si ji vynachvalit, ale potom zacalo byt teplo a ja chodila plavat a naplast se zacala odlepovat… Cerne okraje se delali, ale neni to zase zas tak hrozne. Horsi byla reakce meho tela po par mesicich, cervene svedive pupinky… proste jsem presla na prasky, ktere jsem stejne po trech mesicich vy:,–(ila ![]()
ahoj!
maximální spokojenost, po kojení ji zase začnu používat, protože nedělá žádné horm. změny, váha v poho a koupala jsem se s ní i v moři,písek a vydržela ![]()
Ahoj holky,
chtěla jsem se optat, zda-li jste některá nepraktikovala, například přes léto, to, že jste lepili náplast pořád - bez týdenní pauzy a jak na to reagovalo vaše tělo. Moje gynekoložka mě sama upozornila, že to lze, ale já mám strach, že začnu krvácet nebo špinit v nejméně vhodnou dobu (například dovolená). Jinak mi zatím Evra moc vyhovuje, zkrátil se mi díky ní cyklus na 3 dny a to je super. Dvakrát jsem prodělala infekční onemocnění jater a tak je to asi jediná možnost antikoncepce pro mě, která tolik játra nezatěžuje.
Předem děkuji za odpovědi.
Taky po nepodarenym pokusu s teliskem a praskama zkousim Evru. Ktera mate osvedcena mista, kde nejlepe drzi a neprekazi? A kdyz se mi odchlipnou ty kraje, tak to asi nevadi /jen z estetickeho hlediska/, ale fungovat by mela porad, ne? Nebo vadi i to?
Ahoj holky, já mám Evru už delší dobu a taky maximálnín spokojenost. Nikdy se mi neodlepila, lepím si je na paže střídavě na jednu a druhou ruku a bez problémů, nikdy se nic nestalo. Černé okraje se trochu dělají, ale myslím, že pod oblečením to zase až tak nevadí. Červené pupínky se mi taky nedělají, po odlepení je místo malinko načervenalé, ale stačí to omýt vlažnou vodou a mýdlem a za chvilinku to zmizí.
Pokud se kraje odlepí, tak to vůbec nevadí a účinnost se tím nesnižuje ![]()
Mě se na stranách chytal bordel, odlepovaly se mi růžky a to místo mě svědělo…
A jaká místa se vám nejvíc osvědčila pro lepení? Zkouším zadek, aby to bylo co nejmíň vidět, ale jak se při chůzi hýbu, tak se mi tam pak odlepují okraje…
Ahoj, já měla Evru měsíc a víc už nechci. To, že se mi na okraje chytaly chloupky a bordel by mi vadilo nejmíň, ale odlepovala se mi. Během 14 dní jsem vytahala všechny tři náplasti a to byla docela drahá legrace. Takže mě nesedla. Taky jsi ji měla doporučenou kvůli mým játrům a nakonec jsme se s gynekoložkou a internistou rozhodli pro Logest.
Jinak jsem ji měla různě, břicho, rameno a zase břicho, odloupla se (zadek jsem nezkoušela, mám tam jemné chloupky a asi by to dobře nelepilo) ![]()
Mám Evru půl roku a je dobrá,nepřibrala jsem ani žádné jiné nežádoucí příznaky jako u jiných antik.tablet.
Lepí se po dobu 3 týdnů a týden vynechat(vyzkoušela jsem všechny místa kromě břicha,nejhorší to bylo na zadku a nejlepší na zádech)
Nevýhodou je pak špinavé místo po odlepení a svědění během nosení.
U moře ani v sauně jsem s ní nebyla,jen v bazénu a tam dobrý a přes léto taky dobrý.
Další nevýhodou je cena na 3 měs (9náplastí) 999,–kč,ale za kvalitu a nízké hormony se platí.
Naštěstí ji v lednu doberu a hurá do dalšího mimča,no a pak se uvidí jakou si zvolím.
A jsem zvědavá za jak dlouho se mi po ní podaří otěhotnět,po pilulkách jsem otěhotněla za 2měsíce už jsem byla v tom a u druhého taky.Teď beru antikoncepci 3 roky tak uvidíme.
Ahoj, já jsem měla Evru půl roku před prvním mimčem a otěhotněla jsem hned po první normální menstruaci po vysazení, tedy hned druhý měsíc. Teď už ji beru znovu víc, než rok. Na břiše se mi trochu odlupovala, takže v zimě ji nosím na ruce, protože mám dlouhý rukáv, tak to nevadí a v létě buď dole na zádech, nebo nahoře u ramene. Je pravda, že jsem od té doby dost omezila plavání, protože mám strach, aby se neodloupla, ale ještě se mi to nestalo. Okraje sice chytají trochu chloupky z oblečení, ale dá se to šikovně odstranit odličovacím tamponem navlhčeným ve vodě, nebo to někdy prostě oškrábu nehtama. Chodím s tím i na masáže, kde mi masérka občas omylem přejede mastnou rukou přes náplast a vůbec to nevadí, ani okraje se neodlepily. Pupínky se mi taky někdy udělají, hlavně v létě, ale druhý den po odlepení jsou pryč. Jo, a může se klidně brát i několik měsíců v kuse. Asi je to případ od případu s tím špiněním, ale mě se to nestalo ani po čtyřech měsících v tahu (to bylo ale omylem, že jsem prostě zapomněla udělat pauzu
). Takže já můžu Evru jedině doporučit.
Kathynko!
Já to moc dlouho nebrala,teď chci mít třetí a co se nestalo-MS jsem měla naposledy 28/1,mám to dostat a stále nic,těhot.test byl negativní,cítím se nějak jinak.Tak budu muset počkat.