Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, kolik z Váas otěhotnělo, když užívaly HA? V poslední době jsem to slyšela docela často od různých lidí. A nastávající maminky to zjistily docela pozdě ![]()
Tak se podělte o svoje zkušenosti ![]()
Díky moc ![]()
Ahoj já pár kamarádek mám co otěhotněly s HA, ale když se zamyslely zpětně tak buď zapomněli vzít piluli, nebo měkli průjem, takže tam byla účinnost snížená.
Mě fungovala bezvadně i přez občasné zapomenutí. ![]()
Ahoj,
mně otěhotněla kamarádka s nitroděložním tělískem. Pořád říkala: člověče, kdybych nevěděla, že mám to tělísko, tak bych si snad myslela, že jsem těhotná
. A byla! Doktor ji prohlídl ultrazvukem a tam bylo tělísko a vedle něj desetitýdenní plod! Nabídli jí interrupci zdarma (kvůli selhání antikoncepce ji hradí pojišťovna) - měla doma 15měsíční mimi a 4letýho kluka a bydlí dosud v jedné místnosti s kuchyní. Na potrat nechtěla jít, ale bála se to říct manželovi. Pak musela s pravdou ven, zbýval týden, a on překvapil: řekl, že když se to malé tak urputně přihlásilo, že chce s nimi být, tak si ho přece nechají! Takže mají třetí a jsou moc spokojení i v tom pidibytečku. Hezkej příběh, že jo? No nevím, jestli by potěšil ostatní holky, kterým selhala antikoncepce, ale když mi to vyprávěla, úplně mě to dojalo.
Zuzana
Zuzi, tak to je fakt krásný příběh. To má fakt tvoje kamoška skvělýho manžela.
Dacanka: Já mám právě takový nějaký divný pocit, cítím se nesvá. Tak se ptám, spíš pro jistotu. Ráda bych mimíska, ale teď to momentálně nejde ![]()
Tak se pridavam k tem co maji miminko(ja teda uz skoro 7letou dcerku) pres hormonalni antikoncepci…muzu rict,ze jsem ji brala poctive a stejne se stalo
a ted jsem rada
a to mi bylo jenom 17let ![]()
A znam jeste 2holky,ktere maji stejnou zkusenost.
Cinq: A kdy jsi to zjistila? Měla jsi těhotenské příznaky? Jak se k tomu postavilo okolí? ![]()
AHoj, tak mně se to tez stalo - otěhotněla jsem přes antikoncepci, ale přisuzuju to nemoci, na kterou jsem brala antibiotika, ktera snizila ucinky te HA. Mimi bylo neplanovane ale je zdrave a moc milovane:)
R.
Sestře se to také stalo a myslím, že je to to nejkrásnější, co ji v životě potkalo ![]()
Petra
Kytka zjistila jsem to docela pozde
protoze jsem nemela zadne tehu priznaky,proste nic,doktorka me strasila,ze mala muze byt postizena diky tem hormonum a taky jsem kourila,alkohol jsem nastesti nikdy nepila,nemam rada ani pivo a vino,proste nic ![]()
Pritel se zachoval super,vubec se neotocil zady nebo to svadel na me a rodina?Ta si zvykla,tata nadaval jak pes a kdyz se dcerka narodila,tak se z ni mohl pokakat(nechci byt sprosta ![]()
Ale diky tomuto jsem zjistila,ze kdyz nekdo neco chce,tak to jde,skolu jsem si dodelala v pohode a od nikoho jsem v zivote pomoc necekala a ani nechtela a zvladla jsem to
mozna to je dobre,ze jsem byla uz tak mlada v tehu…Ale co me prekvapilo,druhy tehu jsme planovaly a povedlo se az po roce a pul…proste kdyz se neco chce,tak to nejde a kdyz to necekas,tak to mas hned ![]()
Cinq, to je super. Tak to má být. Mimi je požehnání. Jedna moje kamarádka potřetí otěhotněla, chtěla jít na potrat, protože měla dva šílený rošťáky a měla pocit, že by to nezvládla ani psychicky, fyzicky, ani finančně
Nakonec ji její lékařka přemluvila, aby si to miminko nechala. Narodila se jí krásná holčička. Ta kamarádka nedávno omdlela a našla ji ta její holčička (dnes už velká slečna ve 2. třídě) a zavolala pomoc. Kdyby jí nebylo, kamarádka by mohla mít vážné zdravotní problémy.
Jeste jeden dotaz: Tatka tvych deti je Francouz nebo Cech?
Mejte se vsechny moc fajn! ![]()
Kytka tatka od dcerky je cech(prece jenom mi bylo 17let
a ted cekam miminko s francouzem ![]()
Ahojky,
moje kamarádka otěhotněla při užívání HA. Zjistila to až když začala cítit pohyby a to už bylo jaksi pozdě. Pilule brala poctivě a ještě k tomu se snažila děsně hubnout, jedla „zlatá vejce“, jezdila hodně na kole, myslela si, že je prostě jen tlustá a ona byla těhotná. Šla na odběr plodové vody, tam bylo vše v pořádku, ale voda jí začala odtékat. Miminko zachránili a ona porodila v termínu krásnou a zdravou holčičku. Má teda problémy s kyčlema, ale to s tím nemá nic společného.
Peťula a Juli
Ahoj!
Ja otehotnela s HA pred 9 lety,HA jsem brala podctive.Kdyz jsem se v prosinci vratila z dovolene,sla jsem na gyndu(myslela jsem si ze jsem nastydla)tak mi doktor rekl,ze jsem asi v 8 tydnu,protoze jsem mimi tenkrat nechtela,naplanovala jsem preruseni,nastoupila do nemocnice a pred tim sla naUSG,tam mi poblahoprali s tim zpusobem"tak si kupte kocarek",ze jsem uz v 16 tydnu
.MS jsem mela asi do 7 mesice a testy negativni.
Ahoj,
já otěhotněla před 7-mi lety. Brala jsem HA a dnes mám 6-ti letého raubíře, zdravého jako rybička ![]()
Sestra také otěhotněla přes HA, ale mimoděložně ![]()
Dnes je HA spolehlivá, ale stane se, že otěhotníš, když zapomeneš jeden den prášek nebo ho vezmeš v jinou dobu (o min. 6hod. později) než ho užíváš - to mi řekl můj gynekolog.
Lovely: Tak to je drsný! Nechtěla bych být ve tvé kůži. Já mám v poslední době nějaké pochybnosti ohledně HA, proto to tu řeším ![]()
Kousek od místa, kde bydlí moji rodiče, je vesnice a tam je to asi vodou, ale holkám slehává HA jako na běžícím pásu
A je to nakažlivé i mezi kamarádkama
![]()