Otěhotnění během užívání hormonální antikoncepce - stalo se vám t

23765
10.4.06 08:10

Otěhotnění během užívání HA - stalo se Vám to?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, kolik z Váas otěhotnělo, když užívaly HA? V poslední době jsem to slyšela docela často od různých lidí. A nastávající maminky to zjistily docela pozdě :lol:
Tak se podělte o svoje zkušenosti :oops:
Díky moc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3165
10.4.06 08:17

Ahoj já pár kamarádek mám co otěhotněly s HA, ale když se zamyslely zpětně tak buď zapomněli vzít piluli, nebo měkli průjem, takže tam byla účinnost snížená.
Mě fungovala bezvadně i přez občasné zapomenutí. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.4.06 08:30

Ahoj,

mně otěhotněla kamarádka s nitroděložním tělískem. Pořád říkala: člověče, kdybych nevěděla, že mám to tělísko, tak bych si snad myslela, že jsem těhotná :lol: :lol: :lol: . A byla! Doktor ji prohlídl ultrazvukem a tam bylo tělísko a vedle něj desetitýdenní plod! Nabídli jí interrupci zdarma (kvůli selhání antikoncepce ji hradí pojišťovna) - měla doma 15měsíční mimi a 4letýho kluka a bydlí dosud v jedné místnosti s kuchyní. Na potrat nechtěla jít, ale bála se to říct manželovi. Pak musela s pravdou ven, zbýval týden, a on překvapil: řekl, že když se to malé tak urputně přihlásilo, že chce s nimi být, tak si ho přece nechají! Takže mají třetí a jsou moc spokojení i v tom pidibytečku. Hezkej příběh, že jo? No nevím, jestli by potěšil ostatní holky, kterým selhala antikoncepce, ale když mi to vyprávěla, úplně mě to dojalo.

Zuzana

• Citovat
  • Upravit
23765
10.4.06 08:47

Zuzi, tak to je fakt krásný příběh. To má fakt tvoje kamoška skvělýho manžela.
Dacanka: Já mám právě takový nějaký divný pocit, cítím se nesvá. Tak se ptám, spíš pro jistotu. Ráda bych mimíska, ale teď to momentálně nejde :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
10.4.06 08:59

Tak se pridavam k tem co maji miminko(ja teda uz skoro 7letou dcerku) pres hormonalni antikoncepci…muzu rict,ze jsem ji brala poctive a stejne se stalo :D a ted jsem rada :wink: a to mi bylo jenom 17let 8O
A znam jeste 2holky,ktere maji stejnou zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23765
10.4.06 09:02

Cinq: A kdy jsi to zjistila? Měla jsi těhotenské příznaky? Jak se k tomu postavilo okolí? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.4.06 09:03

AHoj, tak mně se to tez stalo - otěhotněla jsem přes antikoncepci, ale přisuzuju to nemoci, na kterou jsem brala antibiotika, ktera snizila ucinky te HA. Mimi bylo neplanovane ale je zdrave a moc milovane:)

R.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.4.06 09:10

Sestře se to také stalo a myslím, že je to to nejkrásnější, co ji v životě potkalo :-)
 Petra

• Citovat
  • Upravit
1765
10.4.06 09:58

Kytka zjistila jsem to docela pozde 8O protoze jsem nemela zadne tehu priznaky,proste nic,doktorka me strasila,ze mala muze byt postizena diky tem hormonum a taky jsem kourila,alkohol jsem nastesti nikdy nepila,nemam rada ani pivo a vino,proste nic :D
Pritel se zachoval super,vubec se neotocil zady nebo to svadel na me a rodina?Ta si zvykla,tata nadaval jak pes a kdyz se dcerka narodila,tak se z ni mohl pokakat(nechci byt sprosta :lol:
Ale diky tomuto jsem zjistila,ze kdyz nekdo neco chce,tak to jde,skolu jsem si dodelala v pohode a od nikoho jsem v zivote pomoc necekala a ani nechtela a zvladla jsem to :wink: mozna to je dobre,ze jsem byla uz tak mlada v tehu…Ale co me prekvapilo,druhy tehu jsme planovaly a povedlo se az po roce a pul…proste kdyz se neco chce,tak to nejde a kdyz to necekas,tak to mas hned :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23765
10.4.06 10:12

Cinq, to je super. Tak to má být. Mimi je požehnání. Jedna moje kamarádka potřetí otěhotněla, chtěla jít na potrat, protože měla dva šílený rošťáky a měla pocit, že by to nezvládla ani psychicky, fyzicky, ani finančně :) Nakonec ji její lékařka přemluvila, aby si to miminko nechala. Narodila se jí krásná holčička. Ta kamarádka nedávno omdlela a našla ji ta její holčička (dnes už velká slečna ve 2. třídě) a zavolala pomoc. Kdyby jí nebylo, kamarádka by mohla mít vážné zdravotní problémy.

Jeste jeden dotaz: Tatka tvych deti je Francouz nebo Cech?

Mejte se vsechny moc fajn! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
10.4.06 10:44

Kytka tatka od dcerky je cech(prece jenom mi bylo 17let :wink: a ted cekam miminko s francouzem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
10.4.06 10:50

Ahojky,

moje kamarádka otěhotněla při užívání HA. Zjistila to až když začala cítit pohyby a to už bylo jaksi pozdě. Pilule brala poctivě a ještě k tomu se snažila děsně hubnout, jedla „zlatá vejce“, jezdila hodně na kole, myslela si, že je prostě jen tlustá a ona byla těhotná. Šla na odběr plodové vody, tam bylo vše v pořádku, ale voda jí začala odtékat. Miminko zachránili a ona porodila v termínu krásnou a zdravou holčičku. Má teda problémy s kyčlema, ale to s tím nemá nic společného.

Peťula a Juli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
11.4.06 18:48

Ahoj!
Ja otehotnela s HA pred 9 lety,HA jsem brala podctive.Kdyz jsem se v prosinci vratila z dovolene,sla jsem na gyndu(myslela jsem si ze jsem nastydla)tak mi doktor rekl,ze jsem asi v 8 tydnu,protoze jsem mimi tenkrat nechtela,naplanovala jsem preruseni,nastoupila do nemocnice a pred tim sla naUSG,tam mi poblahoprali s tim zpusobem"tak si kupte kocarek",ze jsem uz v 16 tydnu 8O .MS jsem mela asi do 7 mesice a testy negativni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
11.4.06 18:51

Ahoj,

já otěhotněla před 7-mi lety. Brala jsem HA a dnes mám 6-ti letého raubíře, zdravého jako rybička :lol:
Sestra také otěhotněla přes HA, ale mimoděložně :(

Dnes je HA spolehlivá, ale stane se, že otěhotníš, když zapomeneš jeden den prášek nebo ho vezmeš v jinou dobu (o min. 6hod. později) než ho užíváš - to mi řekl můj gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23765
11.4.06 18:55

Lovely: Tak to je drsný! Nechtěla bych být ve tvé kůži. Já mám v poslední době nějaké pochybnosti ohledně HA, proto to tu řeším 8)

Kousek od místa, kde bydlí moji rodiče, je vesnice a tam je to asi vodou, ale holkám slehává HA jako na běžícím pásu :lol: A je to nakažlivé i mezi kamarádkama :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí