Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já měla EVRU skoro tři roky. Lepila jsem ji na zadek pod kalhotky, takže se mi nikdy neodlepila a ani se mi za ni nic nechytalo. Tmavý okraj to udělalo jenom z tmavého prádla. Pod náplastí se mi za týden udělaly pupeny jenom dokud jsem ji lepila na rameno. Ale to proto,že mám problematickou pleť. Jedním z důvodů, proč jsem to začala lepit na zadek bylo to, že se mě furt někdo ptal, jestli je to na hubnutí nebo přestávám kouřit a jestli to funguje. To mě rozčilovalo, protože nekouřím a zas tak tlustá jsem nebyla.
Měla jsem s ní potom jenom jeden problém. Asi nějak přestala vyhovovat hladina ormonů, protože jsem celý třetí týden vždycky špinila, pak jsem odlepila nálepku, špinění přestalo a za tři dny přišly měsíčky. Ovšem k práškům jsem se nakonec nevrátila, protože mám taky problém s játrama. Vyřešila jsem to vysazením a otěhotněním. ![]()
Nevím kam přesne si ji lepíš, ale zkus najít takové místo, které se příliš neohýbá při pohybu a přes které nejde například guma od oblečení, pak by se žádné „bubliny“ tvořit neměly. Na ochranu před otěhotněním nejspíš nemají vliv, pokud náplast přiléhá na většině plochy, ale proč riskovat;).
Holky potřebuji poradit.Pojedu na dovču a už měsíc ha neberu.doma mi zbyly 2 náplasti evra.Tak se chci zeptat,kdybych si třeba teď nalepila jednu náplast,tak pokud by bylo možné,že by se mi tim pádem i menzes posunula.Nemá s tím někdo zkušenost??Děkuji ![]()
Evru doporučit nemůžu, po roce a půl používání mi to začalo rozežírat kůži ač jsem to pokaždé lepila na jiné místo. Se špiněním žádný problém, měsíčky se dostavovaly v čas jako hodinky, ale ta rozleptaná kůže byla hrozná. ![]()
Já beru Evru víc než rok, jsem s ní spokojená. Měla jsem zhoršené jaterní testy a při přechodu na náplast se to vrátilo do normy. Lepím si ji do horní části zad nebo na paži, na zadku a na břichu se mi z ní dělají červené fleky, ale myslím, že je to zcela individuální, podle toho, kdo má jak citlivou pleť. S odlupováním problémy nemám, chodím pravidelně plavat a nestalo se mi, že by se odloupla.
Já ji jeden čas používala a sice se neodlupovala, ale na její okraje se chytal všechen možný bordel - kousky látky z oblečení a tak. Po týdnu už to vypadalo vážně hnusně, okraje byly nachytané, chlupaté.. ![]()
Dobry den, uzivam Evru druhy mesic, prvni mesic byl v poradku, ale ted jsem dostala po nalepeni druhe naplasti klasicke silne mesicky, trvaji jiz ctvrty den.
I kdyz pred tydnem jsem mela ty normalni, ktere se dostavily z tydenniho vynechani naplasti. Je to nejaka porucha? Nemate s tim nekdo podobnou zkusensost? ![]()
S náplastmi Evra mám za sebou první cyklus (předtím jsem měla 1 cyklus Jeanine, ale prozvracela jsem ho, takže výměna) a sice se mi méně mastí vlasy a zvracela jsem jen prvních pár dní, pak to přešlo, nicméně například akné se mi velmi zhoršilo. HA mám kvůli endometrióze a beru ji jen jako nutné zlo.
Záleží na tom, kam si náplast lepíte. Na břiše nevydrží ani náhodou, protože se v těch místech často ohýbáte. Dobré je to v oblasti lopatek, nebo na paži, tam to drží asi nejlépe. Problémy s Evrou mám jen finanční, protože jsou cenově dost náročné.
Mně tedy neudržela menstruaci ani ovulaci. Po 2 měsících mi však tolik stoupl krevní tlak, že to bylo neúnosné.
Ahoj.-) chci se zeptatt, používám evru už přes půl roku a v pohodě…-) ale před týdnem sem měla poprvé pohl. styk ale bez ochrany..a nedostala jsme měsíčky bojím se abych nebyla těhotná.. jestli se mužu spolehnout na evru a používat bez ochrany.. děkuji předem moc
No samozřejmě, Evru přece máš proto, abys mohla souložit bez ochrany. Evra je to samé jako klasická HA - prášky. ![]()
Ahoj, tak moje zkušenosti náplastmi Evra jsou teda dost negativní. První věc je, že na ně mám asi alergii-doktor mě na to upozorňoval, že je to dost časté. Hrozně mě to svědí, po sundání tam mám červený flek ještě dva dny a vyrážku ![]()
Druhá věc - okraje se odlepují a chytají se tam chlupy z oblečení, takže je to jakoby špinavé-černé okolo té náplasti, vypadá to dost blbě!!!
Zkoušela jsem více míst na nalepení ale je to všude stejné ![]()
Poslední měsíc z balení už nedoberu i přesto, že to stálo tolik peněz ![]()
Ahoj, začala jsem používat evru a na několika místech místech se mi již první den tvoří ohyby, nebo tunýlky viz foto
http://simulators.cz/…DSC_0029.JPG
http://simulators.cz/…DSC_0030.JPG
Mi to delalo taky, pak jsem mela puchyrky a zarudlou kuži a dr. mi ji musea vysadit tím že mám na ni alergii ![]()