Jakou antikoncepci???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33315
20.4.06 14:28

Jakou antikoncepci???

Mám takový problém, zajímalo by mě, jak neotěhotnět. Vím, že je spousta různých metod, ale pořád nemůžu nalézt tu pravou. Když jsem brala HA, tak vždy ve vynechaném týdnu jsem byla hrozně ubrečená a popudlivá, rok a půl jsem nebrala nic, používali jsme kondom, ale sem tam ne. Pak jsem otěhotněla :lol: No, jsem s mimíska mocinky moc šťastná a zatím mi stačí jeden :wink:
A tady je kámen úrazu, na šestinedělní prohlídce mi dal Dr. Cerazette, tak jsem si myslela, že bude všechno ok, ale vůbec po něm na to nemám chuť a jsem pořád nějak naštvaná. Tak zase neberu nic a je už to zase nahnuté (na kondom nejsem dostatečně disciplinovaná :(
Jinou HA teď ještě brát nemůžu protoež kojím. Nemáte někdo nějaký zaručený typ jak plánovat rodičovství a nebát se před každou MS, že nepříjde? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1311
20.4.06 14:35

Ahoj,

co vyzkoušet nehormonální atikoncepci např. Patentex oval, Pharmatex. Pokud zadáš do vyhledávače, dozvíš se víc.
No a nebo plodné a neplodné dny:) - více na
 http://www.sexus.cz/…oncepce.html

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
20.4.06 16:48

Pralinka : Díky, ty stránky jsou vyčerpávající. 8)

Máte někdo zkušenost z tělískem? Slyšela jsem, že to zavádění je dost bolestivé. :?: :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.4.06 18:44

Ahoj, vieš čo, ja som mala pri HA rovnaký problém s tou nechuťou na milovanie aj zlá nálada bola, aj kilá navyše boli, jediné, čo bolo super, bol fakt pravidelný cyklus - presne každý štvrtý štvrtok ráno o pol ôsmej :D Tak som to nechala tak, a začala som si pozorovať hlien kvôli plodným a neplodným dňom..táto metóda u mňa funguje už 4 roky, ide len o to, že sa musí používať aj prerušovaná súlož, lebo ak nie, ten hlien je potom iný, vieš? Aj malého sme podľa dní urobili na prvý krát, aj druhýkrát sa to podarilo na prvýkrát, len to nepadlo dobre :( minulý týždeň som mala samovoľný potrat v 6.týždni. :( no ale aj Mirena, že je super vec, neviem presne, či bolí zavádzanie, o tom som sa nebavila, ale kamoške by to mali čoskoro zaviesť, potom ti môžem dať vedieť..ale zatiaľ som ja osobne na Mirenu nepočula nič zlé..tak ti zatiaľ prajem veľa zdaru pri rozhodovaní..papa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwa
268
20.4.06 19:19

Ahojky, mám Mirenu, zavádění bylo nepříjemný, pak jsem asi tři měsíce nepravidelně špinila, teď je to super, nemůžu si vynachválit. Ale je to na pět let, tak jestli chceš ještě v blízké době mimčo, asi se ti moc nevyplatí, její cena je cca 6000,–. Iwa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
20.4.06 19:29

čauky,

taky mám mirenu už skoro rok. Zavádění nic moc, ale dalo se to přežít, potom nepravidelně se objevující špinění a teď už je to v pohodě. MS téměř žádná, nemusím myslet na nějaký prášky (naposledy jsem je zapomněla na chalupě a je z toho Filip) a na pět let mám vystaráno. Snáším jí v pohodě, vůbec o ní nevím, manžel si taky nestěžuje :wink: . Prošla jsem pár lékáren v okolí a mám jí za 4900Kč. Tzn. antiko za 81,66kč/1měs. Levněji bych určitě nepořídila žádnou jinou hormonální, jen jsem to musela zaplatit najednou.

Katka

• Citovat
  • Upravit
80
20.4.06 20:11

Ahojky, já mám už podruhé Mirenu. Ta první byla hodně drahá, protože jsem už po dvou letech chtěla mrňouska tak šla ven. teď mám po porodu druhou, doktor mi ji zaváděl hned po šestinedělí (vůbec jsem nekojila). Jen cena je u mého dr. trochu větší - 6900. Zavádění i vyndavání se dají přežít, není to nejhorší a nemůžu si na ni stěžovat. jinou antikoncepci nesmím, mám žilní trombózu, takže jsem si nemohla moc vybírat.

pa pa

Pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
20.4.06 20:24

Holky, zajímaly by mně podrobnosti k nitroděložnímu tělísku:

• zda je zavedení „jen“ nepříjemné nebo i bolestivé,
  • jak dlouho zavádění trvá,
  • kolik takové nitroděložní tělísko stojí?
    Dík!

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
20.4.06 20:46

Začínám mít jasno :D Mimíska teď docela dlouho neplánujem, takže zatím vede tělísko. 8)
Jen bych se ráda dozvěděla ještě něco o tom jak moc to zavádění bolí. Kamarádka mi jednou povídala, že slyšela nějakou ženskou řvát až do čekárny, když jí to zaváděli (v čekárně se tělískem chlubila). Tohle mě docela odrazuje :oops: Doufám, že přeháněla :wink:
Horší než porod to snad nebude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
20.4.06 20:50

Kristova noho, ta zenska musela byt nejaka posahana hysterka, trva to asi dve minuty (tolik to trvalo u mne, a to se to doktorce nemohlo hned povest). Boli to zhruba jako menses, takze se silnejsi porodni kontrakci si to opravdu nepopletes. Ani to neni bolest, spis jen takovy neprijemny tlak, hodne malinkou chvilku.
Moje telisko stalo 1600, je to nehormonalni, stribrne s primesi zinku, ktery ma zeslabovat mesicky (a skutecne mam menses slabsi nez pred teliskem), a je to na DEVET let. Mam ho rok, je to bezva, urcite do toho pujdu zas.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
10.5.06 14:29

Ahoj holky,

dočetla jsem se, že Mirena může být i při kojení??? Je to možné???
 http://www.pharmanews.cz/…5/mirena.htm

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.18 07:37

Dobrý den chtěla jsem se zeptat
Jak to je se zavedením nitroděložního tělíska.
Příští týden ve středu jdu na gyndu kvůli zavedení. jsem trochu zmatená protože mi moje doktorka rikala ze se zavádí během menstruace, ale objednala me az dva dny po ni.. Tak mám trochu obavy ze to bude třeba vice bolet než zavádění při menstruaci, a všeobecně bolelo vas to hodně? Asi taky záleží na tom jak hodně se uvolnim ze?
Mám týden do zavedení a mám z toho strašně stresy, ze to bude dost bolet :(
Děkuji moc za zpětnou odpověď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
10.5.18 07:48

Já jsem si nechala tělísko zavést po šestinedělí. Byla to snad jen minutka, spíš nepříjemné než bolestivé. Ale po prožitém porodu mi to připadalo jako nic. Hlavně to opravdu byla chvilička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.5.18 07:50
@Koralinarii píše:
Dobrý den chtěla jsem se zeptat
Jak to je se zavedením nitroděložního tělíska.
Příští týden ve středu jdu na gyndu kvůli zavedení. jsem trochu zmatená protože mi moje doktorka rikala ze se zavádí během menstruace, ale objednala me az dva dny po ni.. Tak mám trochu obavy ze to bude třeba vice bolet než zavádění při menstruaci, a všeobecně bolelo vas to hodně? Asi taky záleží na tom jak hodně se uvolnim ze?
Mám týden do zavedení a mám z toho strašně stresy, ze to bude dost bolet :(
Děkuji moc za zpětnou odpověď :srdce:

Uvolnění čípku fakt neovlivníš :nevim: Mně říkala sestra, až dostanu MS, mám zavolat a někam mě vmáčkne mezi objednané. Většinou se to stihne mezi 1. až 3. dnem. Kolegyně nemluvily o bolesti při zavádění, některé měly bolesti po až doma. Já zatím váhám, zda to podstoupit, snad se ani nebojím toho zavedení, spíš toho, že něco cizího má člověk v těle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20782
18.5.18 14:56

Dobrý den,

vyzkoušejte svůj dotaz vložit do naší Poradny gynekologa, zkušený lékař Vám poradí nejlépe ;)

Přeji pěkný den :kytka:
adminka Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí