Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hned nefungují
, myslím že první týden by měla být i jiná antikoncepce, mělo by to být napsané i v příbalovém letáčku.
@Edith666 No neznám tuhle HA, ale třeba ta moje když se začne brát první den ms tak je účinná hned…Ale to už je pisatelce zřejmě jedno
už je to dost starý příspěvek ![]()
Ahoj! ![]()
ja beru Yadine uz pres 2 roky. Velice mi vyhovuje, ze ma malo hormonu. Co se tyce ceny, tak na gynde za ni platim 900 Kc. Na druhou stranu si rikam, ze je to 300 na mesic, coz neni tak moc. Rozhodla jsem se, ze v pripade HAK nebudu setrit, protoze vim, jaka svinstva mohou zpusobit ty levne a nekvalitni… Plet mam sussi, ale kdo vi, ze ceho presne to mohu mit. Co se tyce zadrzovani vody v tele, tak nemam problemy. Menstruace je opravdu kratka. Jedina nevyhoda je, ze kvuli opravdu nizke davce hormonu, neni spolehliva v pripade, kdyz chcete menstruaci vynechat. Dostala jsem to asi na 2 dny i pri pouzivani, ale bylo to velice slabe. ![]()
Já jsem s yadine také spokojená, žádné vedlejší účinky. taky za ní platím kolem 900,–Kč na 3 měsíce, ale jsou i dražší, tato je takový střed po finanční i po zdravotních stránkách
Ahoj holky, já ji beru 3 měsíc a končím…mám 5 kg nahoře, a to se opravdu nepřejídám, jsem nafoukla já míč, píchnout do mě, tak odlítnu. Nohy mám jak konve, ale jak je tu už psáno je to člověk od člověka. Jinak mi pomohla co se týče špinění mezi cyklama, ale končím…na tohle já nemám. Ráno jsem nezapnula rifle a ani košili přes boky, takže asi taaak.
Levnější variantou se stejným složením je Rhonya, stojí mezi 500-600,–
Ahoj potřebuju poradit, když jsen načínala nové platíčko vzala jsem si místo čtvrku středu, ale nevšimla jsem si toho. Když jsem si dneska chtěla vzít prášek lekla jsem se, že jsem si ho včera zapomněla vzít a tak jsem podle příbalového letáku požila dvě pilulky najednou. Ale až potom jsem zjistila že jsem si včera pilulku vzala a, že jsem si snědla pilulku na zítra. Chci se zeptat jestli nevíte jestli je to veliký problém nebo jestli o nic moc nejde.
Děkuju
Máte někdo zkušenosti s Yadine v 7 denni pauze? Jestli působí spolehlivě i bez jiné antikoncepcní metody v 7 denní pauze?
Brala som ju asi 6 rokov a zdalo sa mi že je super, pleť sa mi vyčistila, nepriberala som ale… ked som ju vysadila zistila som že zrazu žijem ovela lepší život, prestala som plakať, pred tým každú chvílu, často som cítila úzkosť a nepríjemne psycho stavy… keby som vedela ze tieto nevysvetlitelne stavy su z tejto antiky leti z okna. Myslela som si, ze som proste len precitlively typ. Teraz beriem Marvelon a som štastna a neplakala som uz par mesiacov. Na kazdeho naozaj posobi inak ![]()
Gaudi, je úplně jedno, jakou tabletku sis vzala. U yadin mají všechny úplně stejné složení. takže je může brát od pondělí do neděle, nebo od neděle pozpátku a vše je ok. prostě jednu pilulku každý den a je naprosto jedno, kterou vyloupneš.
Dobrý den, chci se zeptat jestli yadine zastaví i krvácení? Dnes jsem dostala menstruaci a nevím zda to zastaví? pokud ano do kolik hodin nebo dnu? Prosím poraďtě. ![]()
Podle toho co tu čtu, tak jsem zvědavá, co mi ta antikoncepce udělá
Začala jsem jí brát dneska. Doktorka mi ji doporučila, protože jsem nedávno dost přibrala a Yadine prý nezadržuje vodu, tak by mi mohla prý pomoci. Do teď jsem 6 let brana Jeanine, se kterou jsem byla jinak hodně spokojená, na žádný vedlejší účinek si nevzpomínám. Co mi tvrdila doktorka, tak složení těchto dvou antikoncepcí by mělo být skoro totožné, jen je tam jiná složka, která právě souvisí s tím zadržováním vody. No tak Uvidíme ![]()
Ahoj, já jsem nespokojená, hodně se mi mastí vlasy a taky mi padají a úplně nejhorší je ta nechuť k sexu, vůbec nic mi to neříká
a ještě jsem přibrala 10 kg. Je to individuální a záleží na každém.