Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pročítala jsem příspěvky mě se po anti extrémně mastí vlasy a začaly mi i extrémně padat ![]()
Já jí beru teprve 2 měsíce a vůbec žádný vedlejší účinky,jsem spokojená
sice první měsíc jsem celý špinila,ale to je normální u všech antikoncepcí.. a musim podotknout,že teda chuŤ k sexu mě vážně nepřešla,naopak!
takže doporučuji určitě
Ahojky já mám s Yadinou zkušenost takovou že mě připravila o vlasy - brala jsem jí 7 let a pomalu a jistě mi vlasy řídly a řídly a kožařka absolutně vylučovala že by to mohlo být její vinou (zpravidla totiž HA vlasům prospívá). Tak před rokem jsem vysadila a pomalu se mi vlasy zase zlepšují ale vyhlídky na to že budu mít zase někdy husté vlasy jsou už pryč ![]()
Krom vlasů a vysoké ceny jinak fungovala jak měla - ochránila i menzes byl krátký a bez bolestí, plet super
na každého ale působí každá HA idividuálně
s pozdravem Majda
Ahojky, já jsem tuto antikoncepci začala také teď brát - sice ji beru teprve krátce - dnes 5. den, ale zatím opravdu nemám žádný vedlejší účinky a jsem s ní spokojená.
Já brala Yadine rok a půl a po celou dobu mi vyhovovala - neztloustla jsem (spíš naopak), nezhoršila se mi pleť ani menstruace, všechny tyhle známé negativní účinky mě s Yadine minuly. Pak jsem se ale někde dočetla, že antikoncepce může mít vliv na psychiku - způsobovat deprese, vyvolávat úzkostné stavy apod. A tím jsem zrovna asi poslední půlrok trpěla, tak jsem jí zkusila vysadit a deprese jsou fuč. Každopádně ale je třeba posuzovat účinky antikoncepce individuálně a ne podle značky, páč jak už tady bylo napsáno několikrát, každé tělo reaguje jinak.
Allizea - mám stejný problém, změnila jsi antikoncepci? na jakou?
Ahoj,
doktorka mi předepsala nově tuto antikoncepci, tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti
??…Díky předem
!
Právě jdu od gyndaře a nechala jsem si Yadine napsat, dr mi řekla, že si ji mám vzít 5. den ms, že to tělo to líp snáší. taky jste to tak braly? a neberete ji někdo nepřetržitě? myslím, bez pauzy na MS?
Ahoj, já jsem brala Yadine od 15-ti, a mám jen ty nejlepší zkušenosti a to musím říct, že kolikrát jsem nedělala pauzu (MS). Vůbec žádné vedlejší účinky, je sice dražší ale perfektní! Mi naprosto sedla, teď už ji nemám, po porodu už beru anti. v injekcích ale tloustne se po ní (alespoň já)…
Ewule0712 píše:
Právě jdu od gyndaře a nechala jsem si Yadine napsat, dr mi řekla, že si ji mám vzít 5. den ms, že to tělo to líp snáší. taky jste to tak braly? a neberete ji někdo nepřetržitě? myslím, bez pauzy na MS?
já teda brala první den MS … a jednou jsem brala nepřetržitě a MS pak přisla celkem normálně ![]()
ahoj,ja ji zacla brát hned prvni den MS, žádný problém nebyl, max jsem dýl špinila,ale to uz si fakt nepatuju. brala jsem ji vetsinou 3 mesice v kuse a pak si dala pauzu na MS, ale nekdy i po pul roce nebo hned po mesici. proste jak mi to vyhovovalo. dr mi predepisoval vzdycky recepty na pul roku, jeden s datumem a zbytek bez,abych si ho mohla dopsat,kdy jsem potrebovala a neotravovala věčne sestru o recept ![]()
Moje zkušenost s antikoncepcí Yadine…-brala jsem jí přes rok všechno v pohodě jen mě neskutečně boleli nohy a jednoho krásneho dne jsem byla hospitalizováná s trombózou(sraženinou)v noze s brutálními bolestmi a s podezřením na embolii takže holky kdo můžete dejte si vyšetřit jestli nemáte genetickou vadu která se jmenuje Leidenská mutace aby Vám to neudělalo takovou paseku na zdravíčku jako mně…kdo to má nesmí brát žádné hormony..je to geneticky dané a má to dokonce každá 5.žena jak jsem se dozvědela…sama o sobě tahle mutace nic nedělá a kdo třeba nebere antikoncepci tak třeba se o ní nedozví celý život..
Já jí užívám a jsem s ní moc moc spokojená..já jí mám jako léčbu před umělkem
![]()
Bolela mě strašně hlava, jinak to bylo v pořádku, ale bohužel…
Měla jsem úplně to samé