Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja bravala Jeanine, v pohode… pak jsem najela na Yadine a nabrala za tri roky osm kilo… kdyz jsem kvuli planovanemu tehotenstvi vysadila, za dva mesice ctyri kila dole… pak jsem otehotnela… ![]()
Po porodu mi nasadili Yaz (nova generace Yadinu), nesedl mi… vratila jsem se k Yadinu a za prvni dve plata tri kila nahore… kdyz antikoncepci neberu, vahu mam konstantni… tak nevim, co delam spatne, ale po hormonech proste pribiram, takze planuji totalni vysazeni
Po druhem porodu tedy obecne pri antiko neustale krvacim, tresti mne hlava, spatne od zaludku…
Tak drzim palce, na Yadin jsem slysela vesmes samou chvalu, ocividne jsem vyjimka z pravidla:)
Dobry den…mam prosbu…potrebuji poradit…asi uz jsem na matersky nejaka zblbla, ale…prestala jsem kojit, takze jsem z „kojicich“ prasku Azalia presla na Yadine, kterou zacinam brat uz treti platicko. Brala jsem normalne kazdy vecer prasky…pak jsem byla v divadle a myslela jsem si, ze jsem si zapomnela vzit prasek…prisla jsem na to az druhy den vecer…tak jsem studovala letak, kde je uvedeno, pokud opomenete vice jak 12 hodin a je to ve 3 tydnu cyklu, tak jeden z reseni je, pokracovat v dalsim baleni bez preruseni. Takze jsem se rozhodla pro tuto variantu. A vzala jsem si tedy chybeji prasek a dalsi prasek, ktery jsem si mela vzit, tedy dva. Jenze jsem pak hned zjistila, ze jsem to asi spletla, ze jsem si ho vzala puvodne, ze jsem se spatne podivala a pak jsem se lekla, tak jsem byla mimo a vlastne jsem si vzala jeden den dva prasky. Takze mi vlastne jeden chybi. Dnes je 21 den a ja nemam tabletu. Budu tedy pokracovat v dalsim platicku a potom normalne udelat 7 denni pauzu a zase zacnu pokracovat v dalsim platicku…je to tak, ze? Jako kdyz potrebuji prodlouzit treba kvuli dovolene u more..Takze vubec nevadi, kdyz vlastne to bude poprve 21 tablet, 7 dni pauza, podruhe 22 tablet, bez pauzy, potreti 20 tablet a teprve 7 denni pauza. Je to tak? Omlouvam se, ja pred prvnim tehotenstvim brala Yadine asi pet let a ted jsem nejak uplne mimo a zmatena a potrebuji to potvrdit. Dekuji moc, Iveta
Ahojte holky, tak tuto antikoncepci uz nikdy vice
beru ji asi cca 9.mesic a posledni 2 mesice mi hodne vlasy padaji:(proto uz nikdy vice. Jeste par dni a koncim. Brala jsem antikoncepci v kuse 8 let a zadna mi nesedla, měla jsem asi 7 druhumozna i vice a vzdy byly nejake problemy(hlavne spineni behem cyklu)a to normalni neni, vyzkousela jsem toho fakt hodne, od Chloe, Diane, Belara, Yaz a nevim co jeste, ted uz to byla jen tresnicka na dorte!!!krom toho spineni tak hlavne ubytek vlasu a hodne!!! je to jen sama chemie a plno hormonu :/…ted budu vysazovat po 8mi letech tak uvidim, co to se mnou udela…ale telo si asi uz samo rika, ze uz tu chemii hormonovou brat nechce…at se jedna o sex tak taky ze by clovek na to mel pomysleni po tehle HA se tak rici neda…No a pokud se jedna o tohle tak se to da taky delat jinym zpusobem, nez brat HA. Kazdy to snasi jinak… ![]()
Ahoj, tak já jsem s ní teda naprosto spokojená
Mívala jsem bolestivou menstruaci a vždy už před dní 14 dní jsem začala cítit první příznaky jako jsou bolesti prsou, no hrozný. V podstatě jsem měla klid jen týden a pak jsem buď menstruovala nebo věděla, že už se to zase blíží
Cena je u yadinu vyšší, ale je šetrný, vůbec jsem po něm nepřibrala. S pletí nevím, mám bezproblémovou pleť
A vyrovnaly se mi hormony, takže už nejsem tak nervozní ženská co to dostala
Co se týče otěhotnění…Jelikož beru HA už 7 let, je asi už těžký díky jednomu zapomenutému prášku otěhotnět…Nebrala jsem týden, měla sex a nic se nestalo
Tak já po měsíci užívání s ni končím. Bolest hlavy, nechuť na sex!!, strašne se mi zhoršila pleť… Jsem z toho rozhozená a štve mě to, budu muset najít nějakou alternaci, ale mám obavu, aby to nedopadlo stejně…:-(
Holky, jsem měsíc po užívání antikoncepce yadine a jsem spokojená
jedná se o nízkohormonální antikoncepci a je první, kterou jsem začala brát. Váha zůstala stejná, možná jsem i zhubla, chuť na jídlo taky nezměněná. Po užití mě mírně bolelo břicho, ale jen pár dní. Chuť na sex super
první měsíc jsem akorát trochu špinila a prsa byly dost citlivé, ale začla jsem druhé plátíčko a už vše bez problémů
vlasy a pleť mi příjdou stejné
změny nálad jsem nepostřehla.
V dr. MAX jsem za ní dala asi 760Kč na 3 měsíce (s věrnostní kartou). Za mě doporučuju ![]()
@Petka.338 tak po měsíci užívání jsem byla spokojená s každou
![]()
@Petka.338 To byla moje první antikoncepce v roce 2003, taky jsem po ní nic nepřibrala, jen mi nedokázala překrýt týdenní pauzu, když jsem brala 2 platíčka v kuse a při obou pokusech jsem začala při užívání 2. plata špinit, moje tělo bylo silnější ![]()
V každém případě jsem ráda, že jsem už roky pod vlivem jen svých hormonů.
@Petka.338 píše:
Holky, jsem měsíc po užívání antikoncepce yadine a jsem spokojenájedná se o nízkohormonální antikoncepci a je první, kterou jsem začala brát. Váha zůstala stejná, možná jsem i zhubla, chuť na jídlo taky nezměněná. Po užití mě mírně bolelo břicho, ale jen pár dní. Chuť na sex super
![]()
první měsíc jsem akorát trochu špinila a prsa byly dost citlivé, ale začla jsem druhé plátíčko a už vše bez problémů
vlasy a pleť mi příjdou stejné
změny nálad jsem nepostřehla.
V dr. MAX jsem za ní dala asi 760Kč na 3 měsíce (s věrnostní kartou). Za mě doporučuju
Ať žije reklama.
Já jí brala přes rok, přibrala jsem tak 6kg a chuť na sex veškerá žádná..Po měsíci užívání není co hodnotit.
Zdravím holky,
prosím o radu. Je to pro mě trochu citlivé téma. Poslední asi dva roky mám problémy s cystami. V souvislosti s tím mi na pět cyklů zcela vynechala menstruace. Paní doktorka to nejdříve řešila injekcí Agolutinu, která ale nepomohla, poté mi předepsala Provera tabletky. Prvni měsíc se dostavilo jen špinění. Druhý měsíc extrémně silná a bolestivá menstruace, akné, otoky, nespavost, výkyvy nálad, rychle se masticí vlasy
Teď jsem první měsíc bez léků a krvácení přišlo sice se zpožděním zato opět velmi silné. Při poslední návštěvě mě doktorka řekla, že až doužívám Provera, domluvíme se na antikoncepci, aby se mi srovnaly hormony. Přemýšlím, že bych se jí zkusila zeptat na Yadine. Nikdy jsem oralni antikoncepci neužívala a nechci užívat, ale přijde mi to jako nejlepší volba v boji proti cystám.
Než se s paní doktorkou domluvím, chtěla jsem se ještě obrátit na vás a v diskuzi se zeptat, jestli máte někdo podobné zkušenosti, jak mám Yadine pomohla, případně jestli neznáte nějakou alternativu.
Dobrý den, mám tu celé balení antikoncepce Yadine. Nechala bych levněji. Dr.mi omylem poslal e-recept na jinou. Já bych si všimla, ale vyzvedával mi ji manžel.
Též mám stejný problém, tak se taky ozvěte, nechám se slevou.