Antikoncepce a padání vlasů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
573
7.6.06 11:56

antikoncepce a padání vlasů!!!

beru Cearzette a končím třetí platíčko a začali mi hodně padat vlasy,je to popsané ve vedl.úč.tak nevím jestli přestat brát,poraďte pokud jste měli stejný problém tak jak ho vyřešil,přestali jste brát ant. a zlepšilo se to?,pořád kojím i když už jen z jednoho prsu a taky zkoušíme příkrmy,díky za rady páček J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
7.6.06 12:33

KOukám, že tvůj prďola je ještě docela malý, nemůže to být jen padání vlasů po porodu? S Cerazette osobní zkušenost nemám, ale třeba mně začaly vlasy padat až tak půl roku po porodu, tak možná to souvislost s antikoncepcí ani nemá.
Radu moc nemám, maximálně zkusit vy:,–(it a uvidíš.

Jazzi a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
7.6.06 12:38

Ahoj Jani,
antikoncepcí to velmi pravděpodobně nebude, ale je to hormonální záležitost po porodu obvyklá. vždy ve 4 měsících věku obou dětí mi začaly vlasy padat ve velkém. Doktorka mi nic na to nedala, prý to samo přejde. Ale při každodenním vyčesávání té spousty vlasů se tomu věří blbě… Kadeřnice mi doporučila zkust přípravky proti padní vlasů přímo na hlavu, s vitamíny opatrně jestliže ještě kojíš a bereš nějaký multivitamín. Já jsem si přikoupila selen a zinek a po každém umytí jsem si patlala Arvit, případně Vitanol.
Vydrž, na 100% to časem přejde a nové vlasy dorostou.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
7.6.06 12:51

Ahoj holky, mně začaly vlasy padat až skoro dva roky po porodu (rok jsem kojila). Takže nevím, jestli jsem to měla k porodu. Ale už to trvá rok, je to příšerné, padají mi po hrstech. Už jsem z toho psychicky na dně. Vlasy mám opravdu všude, když si myji hlavu, tak je to šílené. Za ten rok jsem vyzkoušela řadu vitamínů (panthenol, GS Eladen, Biosil, Viaderm, Revalid, Alpicort, vše od Vichy a další a další). Bohužel nic nezabralo. Byla jsem u kožních lékařů, nechala si vyšetřit štítnou žlázu, ale nikde nikdo nic nezjistil. Takže příčinu neznám a vlasy padají a padají dál. V zoufalství jsem před 4 měsíci vy:,–(ila i HA Minervu, ale řekla bych, že je to ještě spíš horší. Takže bohužel moc nepomůžu, spíš bych potřebovala sama pomoci. Měla bych asi vyhledat psychiatra, protože jsem z toho fakt na nervy, nedokážu na nic jiného myslet, ráno se vzbudím, plná postel vlasů a pak je celý den někde sbírám. Fakt hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
7.6.06 13:06

Jani,

myslím, že v tvém případě půjde skutečně o padání vlasů po porodu. Někde jsem četla radu, že patlání se vším možným je stejně jen vpodstatě vyhazováním peněz, protože vlasy padají dál. Prošla jsem si tím taky, neoplývám zrovna bujnou kšticí, takže mě to dost hnětlo. Naštěstí se to opravdu zhruba po půl roce samo upravilo, plešatá jsem nebyla. Mé kamarádce se dokonce udělaly lysinky a teď má zase sposutu vlasů, řekla bych, že i lepší kvality.
Takže nezoufej, určitě to časem přejde.

Lendulko, užívala jsem taky Minervu, nedávno jsem ji vy:,–(ila a taky mi začaly dost padat vlasy, tak nevím.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
7.6.06 13:11

díky za rady,zatím zkusím nějaké šampony proti padání a pak třeba i vitamíny dobrý je prý Revalid tbl.ale na doporučení lékaře tak tam budu muset zajít,mám celkem strach, protože jak píše lendulka tak stejně je na tom naše známá po dvou dětech má na hlavě jen pár vlasů a vůbec nic jí nepomohlo.Prý je dobrá i kosmetika Schwarzkopf dostání v kad.Klier není levná,ale účinná tak jí Lenduklo zkus půjdu do toho taky a výsledek oznámím zatím páček a držím palce nám všem J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
7.6.06 13:13

A můžeš mi Vrony napsat, na jakou antikoncepci jsi přešla? Nebo nebereš žádnou? Já jak jsem přestala brát tu Minervu, tak se mi začaly vlasy ještě k tomu hrozně mastit. Tak uvažuji zase o HA, ale nevím jakou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
7.6.06 13:20

Lendulko,

teď právě neberu žádnou…
Ale kdysi na výšce mi taky začaly padat příšerně vlasy, nepomáhalo nic. Z odstupu si myslím, že to bylo kvůli některým věcem, které mě tehdy trápily. I když nějaký větší stres jsem nepociťovala. Spíš to byly takové skryté záležitosti a mám za to, že mi mohly padat vlasy i kvůli tomu.
Tak v současnosti se zase potýkám s plným sítkem vlasů ve vaně…

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
7.6.06 13:46

ahoj holky,

jani,to co psaly holky si presne myslim i ja.Hormonalni zmena po porodu,myslela jsem,ze budu bez vlasu a pri tahani hrsti dlouhych vlasu mi bylo do place..pak se to zastavilo samo,zas mam vlasu hodne,kadernik si mysli,ze az moc,ja si myslim tak stredne… 8) To same se delo u vsech mych kamaradek v okoli..

lendulko-je mi lito co prozivas,chtela jsem ti napsat,ze driv,jeste pred mimi,kdy by se na me nemely projevovat zadne horm.zmeny(proste ne po porodu :) ) jsem mela taky obdobi,kdy mi hodne padaly vlasy,taky jsem hodne zhubla(ne ze bych chtela)..u me to byly nervy,stres..takze pokud se nervujes(a asi hodne :( )z ubytku vlasu,je to vlastne zacarovany kruh.Je mi to fakt lito.
Jen jsem chtela napsat,ze vzdy na jaro a na podzim jako kazdemu i mne padaly trochu vic vlasy nez normal,ale ted co beru Yadine(snad se to tak pise),mi nepada temer nic,prave minule u kadernika se velice podivoval,ze pri myti hlavy mu vubec nic v umyvadle nezbylo.Taky se mi mnohem mene masti.Ale vim,ze to muze byt velice individualni,na kazdeho pusobi kazda HA proste jinak(jo a taky kdyz jsem chtela otehotnet a svou dlouhodobou ha jsem tehda prestala brat,tak to byl teda poprask,docela to padalo,hlava mastna neustale..........)

hodne stesti

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
7.6.06 14:28

Ahoj Jani,
taky jsem brala Cerazette a taky mi padaly vlasy, ale myslím, že to nebylo prášky, ale jen změnou po porodu, Semík má už 8 měsíců, a už mi tak nepadají jen když je po ránu nemůžu rozčesat, počkej ještě chvíli (alespoň do toho 1/2 roku), a pak zajdi k Dr.Ahoj Kačka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
17.5.12 14:22

Ahoj,mám dotaz. Beru už asi půl roku antikoncepci Jangee a asi tak 2 měsíce mi dost padají vlasy. Mám i hypofunkci štítné žlázy,ale beru léky a tenhle problém jsem za celé 3 roky co beru Euthyrox neměla. Trochu víc mi padaly při kojení,ale po skončení se to dost zlepšilo a vlasy mi krásně zhoustly. Ale ted je to fakt hrozný,po umytí vlasů mi zustane skoro celá hrst v ruce. Mám je i dlouhý,takže se chystám je trochu zkrátit,ale obávám se,že to na padání mít vliv nebude a je to opravdu způsobeno tou antikoncepcí. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
17.5.12 14:29

Já brala různé druhy hormonální antikoncepce s různým množstvím hormonů a přišla jsem tak o 3/4 vlasů. Po vysazení se to zlepšilo a po půl roce od vysazení přestaly tak moc padat a teď po roce a půl od vysazení je to zase v normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.12.16 23:27

@Libuška
mam stejny problem, jen jsem po operaci srdce… brala jsem cca 4 roky pramino a vse ok.. pak mi mudr. predepsala Jangee a za pul roku jsem prisla o pulku sve hrivy, a to mam vlasy kastanove a cca do pasu dlouhe a huste, vsichni mi je chvalili.. po Jangee mam na hlave par vlasu a muj novy pritel se docela zdesil, kdyz videl kolik vlasu po mne zustalo se sprse, posteli i zbytku domacnosti, nehlede na to, ze se mi po Jangee zacaly delat velke modriny… takze s Jangee jsem skoncila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.22 06:57

Antikoncepce a padání vlasů

Zdravím,
od května 2022 jsem začala užívat injekční způsob antikoncepce (má účinek 3 měsíce) jelikož jsem trubka zapominala brát prášky a když už jsem si vzpomněla, tak bylo o pár hodin později a druhý den jsem to dostala.. to se mi povedlo i víckrát během měsíce. Tak mi tedy gynekolog doporučil injekční antinu Depo- Prover se kterou jsem souhlasila.. už od mala nemám moc silné vlasy a taky jich moc není, ale do té doby než jsem přešla na tento způsob antiny jsem na té hlavě aspoň něco měla. Od května uběhlo 5 měsíců (takže mám v sobě druhou dávku) a za tu dobu jsem ani jednou neměla menstruaci což je i pochopitelné.. v polovině léta se mi začala dělat vyrážka kolem nosu. Suchá místa, která občas škrábou a kůže je kolem nosu červená plná suchých šupinek. To samé ve vlasech. Občas je to dobré, ale druhý den je to zase jinak. Ale spíš mě děsí ten velký úbytek vlasů. Je tu někdo, kdo má, nebo měl stejný problém? Děkuji za rady. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí