Depo provera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
137
3.12.06 20:06

depo provera

Ahoj,
máte někdo nějaké negativní zkušenosti s antikoncepcí depo provera? Už jsem si ji teda nechala píchnout, ale nějak mi to připadá až moc v pohodě - injekce 4× ročně a je to.. Problém teda vidím v tom, že po vysazení to může ještě pěkně dlouho trvat, než zase otěhotním, ale to jsem ochotná akceptovat.. Dík Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
siloenka
3.12.06 20:36

jestli te Mudr. informoval o tom, ze po provere je problem z otehotnenim,tak to je celkem fer. Me k tomu ten muj nerekl nic, protoze kdyby jo, tak bych ji urcite nechtela :O(…uz od kvetna chceme mimi, /v kvetnu uz jsem si nesla pro dalsi davku/, ale menstruaci jsem mela naposled nekdy v cervenci a od te doby nic :((…jinak jsem jeste behem ni vzdy asi tak dva tydny po pichnuti spinila, poprve jsem byla s tim u Mudry, a ten jen, ze se to u provery stava. Takze abych rekla za sebe, provera tedy nic moc :O((…ale pohodlne to je, to je pravda, ale to je asi tak jedina vyhoda

• Citovat
  • Upravit
380
3.12.06 20:38

Miladko, nechala jsem si ji taky pichnout, sice mi to gyndar nedoporucil ale mela jsem svou hlavu. Ja blbka blbaaaa, ze jsem si nenechala poradit :cry: Uplne mi to rozhazelo celej cyklus, mesic jsem mela menstruaci, ne takovy to spineni, ale proste porad takovou stredne silnou, a ted uz jsem to zase pro zmenu po vysazeni - druhou jsem si pichnout uz nenechala mesic nedostala. Zejtra si jdu na gyndu vyslechnout ze mel pravdu. Ach jo… Moc jsem te nepovzbudila vid :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
3.12.06 20:40

Ahoj Miladko,
ja mela depo proveru pred otehotnenim 4 roky. Zadna menstruace, zadny bolest, zadny spineni, jen a jen zabava. Negativni zkusenost nemam zadnou. Kdyz jsem chtela otehotnet, tak jsem na dalsi injekci nesla, ale nechala jsem si napsat pilulky a brala je jen dva mesice, aby mi naskocil menstruacni cyklus. S manzelem jsme se pokouseli otehotnet a povedlo se po dalsich dvou mesicich. Takze pohodicka. Ted kojim a mam depo proveru zase, az budeme chtit druhe miminko, tak zas vy:,–(im injekci, na:,–(im pilulku abych zase mela cyklus a pak kdyz pan buh da tak se snad zase zadari :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
3.12.06 20:44

siloenko zkus antikoncepcni pilulku, u me to fungovalo perftektne, cyklus naskocil hned po prvnich 21 dnech, druhe baleni jsem vzala pro jistotu a pak uz jsem mela normalne cyklus pravidelny jako pred pouzivanim provery.
ad spineni u provery: u nas doma to brala i mamka, a segra, mamka spinila jen pri te prvni injekci, dalsi injekce uz byla v pohode. Takze ja bych depo po prvni injekci hned neodsuzovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
3.12.06 22:00

Ahoj. Tak Depo - Proveru nebrat!! Dneska je to druh antikoncepce, co se už moc nepoužívá, patří mezi ty starší typy. Spousta žen u ní nepravidelně špiní, a to po celou dobu, co si jí nechávají aplikovat, což není nic příjemného..... A navíc opravdu po vysazení může trvat velmi velmi dlouho, než žena otěhotní. Někdy to trvá i rok!! Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
3.12.06 22:05

Já mám Depo Proveru od letošního března… Je fakt, že mi trvalo asi 4 měsíce, než jsem se s ní „skamarádila“, ale teď jsem v pohodě, bez jakýchkoliv potíží…
Dr. mě upozorňoval, že může trvat i půl roku, než se tělo s Proverou srovná…
A znám spoustu žen, které po Proveře neměly žádné problémy s otěhotněním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
3.12.06 22:53

Já si ji nechala píchnout po porodu 2× na 3m. Neměla jsem žádný problém. Dr.mi říkala, že může trvat i rok než se pak zadaří. Pak jsem přešla na Cerazette a brala taky půl roku, pak se vrátila k dřívější horm.antik. Otěhotnět se chystám příští rok, tak doufám, že to půjde, malá byla první měsíc po 7mi letém užívání prášků a 2měs.pauze. Menstruaci jsem vůbec neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
4.12.06 02:27

To je téma i pro mne…děvčata, která už ste vy:,–(ila a máte s tím zkušenost poradte…Na počátku září jsem vy:,–(ila antiko, pak mi to přišlo asik v půlce října bylo to slabé pak pokoj a po 10dnech znova, to už byla MS silnější…a ted nedávno sem to měla zase je to tak týden, co mi MS skončila.Je to normální?Chtěla sem zajít k Dr. ,ale stále není čas tak se ptám aspon Vás virtuálních rádkyn.Jinak mimčo chceme až tak okolo 5.roku věku Filípka a o nepříznivých účincích Depo-Provery sem slyšela proto sem ji vy:,–(ila, když už nekojim, ale pokud by mi pak cyklus naskočil po vysazení a následného nasazení antiko a časem se povedlo otěhotnět tak bych si ji zase nechala píchnout.Je to nejjednodušší antiko,nemusim denně myslet na prášky a skoro nekrvácím, což je pohodaaaaaaaaaaaaa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
4.12.06 10:20

No já bych si teda nedovolila říct, že depo-proveru nikdy. Každýmu vyhovuje něco jinýho a co nesedne mně, může sednout někomu jinýmu. Půl roku jsem se trápila s Cerazette, na tři týdny ms připadal jeden, kdy jsem měla klid. A taky neříkám, abyste to nebraly, protože spoustě holek funguje cerazeta v pohodě.
Myslim, že každá antiko vyhovuje někomu, zatímco jinýmu ne. Chce to zkusit a pak teprve se rozhodnout.
Depo-proveru jsem brala 4 roky, byla jsem s ní maximálně spokojená (extrémně levná, navíc člověk ušetří za vložky). O tom, že návrat do normálu trvá delší dobu, jsem věděla a vy:,–(ila jsem dostatečně dlouho dopředu. Otěhotněla jsem za rok a něco, ale snažit jsem se začala až poslední tři měsíce. Takže u mě zkušenosti dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
4.12.06 10:23

Ahoj, já používám Depo Proveru už 10 let a pohoda, vůbec si nemůžu stěžovat. Po vysazení jsem otěhotněla do půl roku. Při kojení ji mám taky. Za sebe ji můžu jen doporučit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
9.6.12 14:03

Do kdy se Vám vrátila ms když Vám skončila depo provera a už jste si další nepíchly ?

• Citovat
  • Upravit
964
9.6.12 14:40

Ahoj, asi tě moc nepotěším, ale u mě to trvalo více než rok, než naskočila pravidelná MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
10.6.12 12:47
@Barficka píše:
Ahoj, asi tě moc nepotěším, ale u mě to trvalo více než rok, než naskočila pravidelná MS.

To bych byla moc ráda :mrgreen: . A kdy jsi poprvé začala od skončení krvácet ? Chtěla jsem s depo seknout , ale jedeme na dovolenou a tak přemýšlím zda si jí nechat přepíchnout , abych tam nekrvácela :? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
964
10.6.12 13:58

No co jsem slyšela, tak každý reaguje jinak. Já jsem opravdu určitě rok od poslední injekce neměla žádnou MS. Pak naskočila a naštěstí celkem pravidelně. Teď po druhém porodu o ní taky uvažuju. Další mimi už neplánujeme a do tělíska se mi nechce. Prášky brát nemůžu, ale prej jsou ty injekce pěkný svinstvo, tak nevím nevím jestli do nich zas půjdu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí