Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
máte někdo nějaké negativní zkušenosti s antikoncepcí depo provera? Už jsem si ji teda nechala píchnout, ale nějak mi to připadá až moc v pohodě - injekce 4× ročně a je to.. Problém teda vidím v tom, že po vysazení to může ještě pěkně dlouho trvat, než zase otěhotním, ale to jsem ochotná akceptovat.. Dík Milada
jestli te Mudr. informoval o tom, ze po provere je problem z otehotnenim,tak to je celkem fer. Me k tomu ten muj nerekl nic, protoze kdyby jo, tak bych ji urcite nechtela
(…uz od kvetna chceme mimi, /v kvetnu uz jsem si nesla pro dalsi davku/, ale menstruaci jsem mela naposled nekdy v cervenci a od te doby nic
…jinak jsem jeste behem ni vzdy asi tak dva tydny po pichnuti spinila, poprve jsem byla s tim u Mudry, a ten jen, ze se to u provery stava. Takze abych rekla za sebe, provera tedy nic moc
((…ale pohodlne to je, to je pravda, ale to je asi tak jedina vyhoda
Miladko, nechala jsem si ji taky pichnout, sice mi to gyndar nedoporucil ale mela jsem svou hlavu. Ja blbka blbaaaa, ze jsem si nenechala poradit
Uplne mi to rozhazelo celej cyklus, mesic jsem mela menstruaci, ne takovy to spineni, ale proste porad takovou stredne silnou, a ted uz jsem to zase pro zmenu po vysazeni - druhou jsem si pichnout uz nenechala mesic nedostala. Zejtra si jdu na gyndu vyslechnout ze mel pravdu. Ach jo… Moc jsem te nepovzbudila vid ![]()
Ahoj Miladko,
ja mela depo proveru pred otehotnenim 4 roky. Zadna menstruace, zadny bolest, zadny spineni, jen a jen zabava. Negativni zkusenost nemam zadnou. Kdyz jsem chtela otehotnet, tak jsem na dalsi injekci nesla, ale nechala jsem si napsat pilulky a brala je jen dva mesice, aby mi naskocil menstruacni cyklus. S manzelem jsme se pokouseli otehotnet a povedlo se po dalsich dvou mesicich. Takze pohodicka. Ted kojim a mam depo proveru zase, az budeme chtit druhe miminko, tak zas vy:,–(im injekci, na:,–(im pilulku abych zase mela cyklus a pak kdyz pan buh da tak se snad zase zadari ![]()
siloenko zkus antikoncepcni pilulku, u me to fungovalo perftektne, cyklus naskocil hned po prvnich 21 dnech, druhe baleni jsem vzala pro jistotu a pak uz jsem mela normalne cyklus pravidelny jako pred pouzivanim provery.
ad spineni u provery: u nas doma to brala i mamka, a segra, mamka spinila jen pri te prvni injekci, dalsi injekce uz byla v pohode. Takze ja bych depo po prvni injekci hned neodsuzovala.
Ahoj. Tak Depo - Proveru nebrat!! Dneska je to druh antikoncepce, co se už moc nepoužívá, patří mezi ty starší typy. Spousta žen u ní nepravidelně špiní, a to po celou dobu, co si jí nechávají aplikovat, což není nic příjemného..... A navíc opravdu po vysazení může trvat velmi velmi dlouho, než žena otěhotní. Někdy to trvá i rok!! Verča
Já mám Depo Proveru od letošního března… Je fakt, že mi trvalo asi 4 měsíce, než jsem se s ní „skamarádila“, ale teď jsem v pohodě, bez jakýchkoliv potíží…
Dr. mě upozorňoval, že může trvat i půl roku, než se tělo s Proverou srovná…
A znám spoustu žen, které po Proveře neměly žádné problémy s otěhotněním…
Já si ji nechala píchnout po porodu 2× na 3m. Neměla jsem žádný problém. Dr.mi říkala, že může trvat i rok než se pak zadaří. Pak jsem přešla na Cerazette a brala taky půl roku, pak se vrátila k dřívější horm.antik. Otěhotnět se chystám příští rok, tak doufám, že to půjde, malá byla první měsíc po 7mi letém užívání prášků a 2měs.pauze. Menstruaci jsem vůbec neměla.
To je téma i pro mne…děvčata, která už ste vy:,–(ila a máte s tím zkušenost poradte…Na počátku září jsem vy:,–(ila antiko, pak mi to přišlo asik v půlce října bylo to slabé pak pokoj a po 10dnech znova, to už byla MS silnější…a ted nedávno sem to měla zase je to tak týden, co mi MS skončila.Je to normální?Chtěla sem zajít k Dr. ,ale stále není čas tak se ptám aspon Vás virtuálních rádkyn.Jinak mimčo chceme až tak okolo 5.roku věku Filípka a o nepříznivých účincích Depo-Provery sem slyšela proto sem ji vy:,–(ila, když už nekojim, ale pokud by mi pak cyklus naskočil po vysazení a následného nasazení antiko a časem se povedlo otěhotnět tak bych si ji zase nechala píchnout.Je to nejjednodušší antiko,nemusim denně myslet na prášky a skoro nekrvácím, což je pohodaaaaaaaaaaaaa.
No já bych si teda nedovolila říct, že depo-proveru nikdy. Každýmu vyhovuje něco jinýho a co nesedne mně, může sednout někomu jinýmu. Půl roku jsem se trápila s Cerazette, na tři týdny ms připadal jeden, kdy jsem měla klid. A taky neříkám, abyste to nebraly, protože spoustě holek funguje cerazeta v pohodě.
Myslim, že každá antiko vyhovuje někomu, zatímco jinýmu ne. Chce to zkusit a pak teprve se rozhodnout.
Depo-proveru jsem brala 4 roky, byla jsem s ní maximálně spokojená (extrémně levná, navíc člověk ušetří za vložky). O tom, že návrat do normálu trvá delší dobu, jsem věděla a vy:,–(ila jsem dostatečně dlouho dopředu. Otěhotněla jsem za rok a něco, ale snažit jsem se začala až poslední tři měsíce. Takže u mě zkušenosti dobrý.
Ahoj, já používám Depo Proveru už 10 let a pohoda, vůbec si nemůžu stěžovat. Po vysazení jsem otěhotněla do půl roku. Při kojení ji mám taky. Za sebe ji můžu jen doporučit…
Do kdy se Vám vrátila ms když Vám skončila depo provera a už jste si další nepíchly ?
Ahoj, asi tě moc nepotěším, ale u mě to trvalo více než rok, než naskočila pravidelná MS.
@Barficka píše:
Ahoj, asi tě moc nepotěším, ale u mě to trvalo více než rok, než naskočila pravidelná MS.
To bych byla moc ráda
. A kdy jsi poprvé začala od skončení krvácet ? Chtěla jsem s depo seknout , ale jedeme na dovolenou a tak přemýšlím zda si jí nechat přepíchnout , abych tam nekrvácela
![]()
No co jsem slyšela, tak každý reaguje jinak. Já jsem opravdu určitě rok od poslední injekce neměla žádnou MS. Pak naskočila a naštěstí celkem pravidelně. Teď po druhém porodu o ní taky uvažuju. Další mimi už neplánujeme a do tělíska se mi nechce. Prášky brát nemůžu, ale prej jsou ty injekce pěkný svinstvo, tak nevím nevím jestli do nich zas půjdu. ![]()