Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MartickaNela Napiš, co máš za antikoncepci. Nebo nebuď líná a vyštrachej z té krabičky příbalový leták, což jsi měla udělat dřív, než sis první vzala…
@Litta
Takovou radu sice oceňuji, ale bohužel je to poslední plato s balíčku a příbaloví leták nemám a na internetu jsem si sice příbaloví leták Minisiston vyjela, ale tam sem se nic takového nedočetla, navíc je méně obsáhlí než leták z krabičky.
To je sice pravda, že jsem to měla udělat než jsem si vzala první, ale bohužel jsem to zjistila až včera.
@MartickaNela Tobě stačí informace, že všechny ty tablety mají stejné složení. Co z toho vyplývá? Že je úplně fuk, jestli bereš středa, pondělí, úterý, pátek, čtvrtek, nebo po sobě.
@MartickaNela A hlavně tělo podle mě nepozná, jestli je teď úterý, nebo pondělí, každý nemenstruuje do neděle. Takže buď v klidu. Stačí logika a máš po problému.
@MartickaNela Když začneš brát po 6-ti denní pauze, nic se neděje. Co jsem měla HA, tak u všech bylo napsané, že to ničemu nevadí, tím si jen posuneš celý cyklus i ms. Další plato začneš brát zase v úterý. Menší problém by mohlo znamenat, kdybys tu 7-mi denní pauzu prodloužila, nebyla bys chráněná ![]()
@Litta
Děkuji, to mě fakt nenapadlo, podívat se na složení, hledala jsem špatně. Díky moc
@MartickaNela píše:
@Litta
Takovou radu sice oceňuji, ale bohužel je to poslední plato s balíčku a příbaloví leták nemám a na internetu jsem si sice příbaloví leták Minisiston vyjela, ale tam sem se nic takového nedočetla, navíc je méně obsáhlí než leták z krabičky.To je sice pravda, že jsem to měla udělat než jsem si vzala první, ale bohužel jsem to zjistila až včera.
To tezko, Minisiston jsem brala a pribalak byl lautr stejnej jak na netu, tak v krabicce. Asi spatne hledas, vetsinou letaky byvaji na lekarenskych strankach. Jinak je to uplne jedno, vetsinou je to tak, ze jsou tabletky odliseny barevne podle fazi - jednofazovka jedna barva, dvoufazovka dve barvy, atd. Minisiston je jednofazovka, takze je uplne jedno, jak to jis, klidne muzes odzadu a na preskacku a nic se nestane.
@Azeretereza
Takže leták na internetu jsem našla tento http://www.sexus.cz/…balovy-letak
což leták v krabičce jsem měla minimálně dvakrát tak obsáhlí, to první věc.
A druhá, já se paní/slečně co mě poradila přiznala, že mě nenapadlo hledat tohle. Takže ano hledala jsem špatně.
@MartickaNela píše:
@Azeretereza
Takže leták na internetu jsem našla tento http://www.sexus.cz/…balovy-letak
což leták v krabičce jsem měla minimálně dvakrát tak obsáhlí, to první věc.A druhá, já se paní/slečně co mě poradila přiznala, že mě nenapadlo hledat tohle. Takže ano hledala jsem špatně.
http://www.bayer.cz/…iston_Pi.pdf co tohle? Hned pod tim? To je komplet. A ani to po mne nechtelo zvlastni vyhledavaci frazi.
A promin, ale beres prasky a nemas zakladni info o tom, jak to brat? To mi hlava nebere.
Nechci zbytecne rejpat, jen me to neustale zarazi.
Dobry den chtela bych se zeptat na to jestli je normalni pri bráni antikoncepce krvacet mesic v kuse antikoncepci bwru teprv prvnim měsícem děkuji
Dobrý den,
Prosím máte někdo zkušenosti s antikoncepcí Lusienne…Beru ji 8 dni a je mi zle unavenou, bolest žaludku, Máte někdo zkušenost?
Děkuji ![]()
@Maruška84 pokud se prášky nebou úplně poprvé tak je celkem běžné že se krvaci/spini i měsíc v kuse.. Já to tak měla taky, v sedmidenni pauze přišlo „normální“ krvácení a pak už to přestalo. Tělo si muselo zvyknout
![]()
Mám dotaz: Nemáte někdo zkušenost s jinou antikoncepcí než s pilulkami? Brala jsem prášky cca 8let, ale teď po porodu se k nim vracet uz nechci. Je to opravdu hrozné svinstvo. Nevim ale co jiného - spolehlivého, myslím, že injekce jsou „prasť jak uhoď“. Tak mě napadá jedině tělísko. Nebo je ještě jiná možnost? Díky za odpověď ![]()
Zdravím, potřebovala bych prosím radu.
Posunula jsem si dny na platíčku. Normálně začínám brát vždy prášky ve středu po 7 denní pauze, to jsem udělala, ale na platíčku jsem místo středečním dnem začala úterním, takže jsem o den posunutá. Má smysl jet takhle dál, neporušila jsem tím účinek prášku? Mám se na to vykašlat a začít nový platíčko až z novou MS nebo můžu takhle platíčko normálně dobrát? Děkuji