Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Maruška84 pokud se prášky nebou úplně poprvé tak je celkem běžné že se krvaci/spini i měsíc v kuse.. Já to tak měla taky, v sedmidenni pauze přišlo „normální“ krvácení a pak už to přestalo. Tělo si muselo zvyknout
![]()
Mám dotaz: Nemáte někdo zkušenost s jinou antikoncepcí než s pilulkami? Brala jsem prášky cca 8let, ale teď po porodu se k nim vracet uz nechci. Je to opravdu hrozné svinstvo. Nevim ale co jiného - spolehlivého, myslím, že injekce jsou „prasť jak uhoď“. Tak mě napadá jedině tělísko. Nebo je ještě jiná možnost? Díky za odpověď ![]()
Přestala jsem užívat MYWY ale mám celou nerozdělanou krabičku 3 platíčka, stála mě 500,–kč prodám ji za 400,–kč. Uskladněno v suchu.
Da se napsat recept na antikoncepci bez pojisteni?.. kdyz si platim v jine zemi?
@sarkita Já myslím, že snad ani nejde, aby lékař napsal recept někomu, kdo tu není pojištěný. Ale s jistotou to tedy říct nemůžu.
Já bych zase řekla, že když si antikoncepci platí sama, tak přeci není problém jí napsat recept. Může chtít nějaký poplatek za vyšetření, ale proč by nemohl napsat recept? To je jako když jedeš na dovolenou do zahraničí a potřebuješ někde ošetřit, taky si platíš pojištění tady, ale tam ti napíšou recept na potřebný lék.
Ahoj všemm,
mám dotaz ohledně jedné antikoncepce. Doktor mi předepsal nějakou novou, která se jmenuje Sirmya. Užíváte jí někdo? A jak vám vyhovuje? Bohužel jsem nenašla na internetu žádné recenze. A taky jsem ji dost těžko sháněla. Proto bych ráda slyšela vaše názory. Díky ![]()
@Mrs.Sophie Ahoj, máš už zkušenost? Taky mi ji napsal tu Sirmyu..
Antikoncepce Strelicia
Holky nějak si nevím rady, svým způsobem nemám s ničím problém, jen mě hrozně bolí hlava, na kterou ani ibalgin pomalu nezabírá, v polovině cyklu cca na 1 až 2 dny spinim (ale to si myslím že může být ovulace, i když nikdy před tím me to nedělalo). Tuhle anti beru cca půl roku a přemýšlím jestli to bylo správné rozhodnutí. A další, při menstruaci mám velké křeče v podbřišku, což jsem měla vždy ale teď se mi to po delší době zda zase silnější. A tom že nemám chuť na sex ani nemluvim, právě kvuli tomuto problému jsem původní prášky nechala změnit (Lindynette20), ale s takovou si je asi nechám napsat zpátky. Co myslíte? Mám zkusit jinou, tahle mě asi nesedla?
Dekuju
@Sisi666 píše:
@Mrs.Sophie Ahoj, máš už zkušenost? Taky mi ji napsal tu Sirmyu..
Beru Sirmyu již 4 měsíc. 1-2 žádná sláva jelikož byla na dovolené a spojila jsem dvě plata, ale od 2 měsíce braní vše bez problému. Důvod proč jí beru je ze zdravotních důvodů jelikož mám IVF rozhozenou hladinu hormonů. Cena přes slevovou kartičku 485,– (3×21)
@Mrs.Sophie píše:
Ahoj všemm,mám dotaz ohledně jedné antikoncepce. Doktor mi předepsal nějakou novou, která se jmenuje Sirmya. Užíváte jí někdo? A jak vám vyhovuje? Bohužel jsem nenašla na internetu žádné recenze. A taky jsem ji dost těžko sháněla. Proto bych ráda slyšela vaše názory. Díky
@Mrs.Sophie píše:
Ahoj všemm,mám dotaz ohledně jedné antikoncepce. Doktor mi předepsal nějakou novou, která se jmenuje Sirmya. Užíváte jí někdo? A jak vám vyhovuje? Bohužel jsem nenašla na internetu žádné recenze. A taky jsem ji dost těžko sháněla. Proto bych ráda slyšela vaše názory. Díky
Já jí beru 4 měsíc a vše ok
nic mi po ní není a prsa nerostou(škoda
) ![]()
Dobrý den,
mám obrovskou prosbu!
Beru antikoncepci už rok. Momentálně jsem brala 2 pláta po sobě, protože v červnu jedu k moři a má gynekoložka mi poradila tuto metodu. Měla jsem poslední 3 tablety druhého pláta, když jsem si jednu z nich zapomněla vzít. Neuvědomila jsem si to celý den (více než 12 hodin) a měla jsem pohlavní styk se svým přítelem. Když jsem si večer běžně chtěla pilulku vzít, všimla jsem si toho. Podle příbalového letáku jsem si vzala 2 po sobě.
Co teď? Nemáte s tím některá zkušenosti? Můžu být těhotná, když už pomalu začínám ‚špinit‘, i když mi ještě poslední tabletka na dobrání chybí (což je prý normální, pokud jsem 2 měsíce nemenstruovala)? Dostanu menstruaci v normálním termínu, když jsem si teď vzala 2 pilulky najednou?… Nemám s tím žádné zkušenosti a nemám se s kým poradit, proto se obracím na Vás.
Moc Vám děkuji za odpověď, opravdu jsem bezradná.
Ahoj mám dotaz..nechala jsem si napsat antikoncepci mywy jelikož mi gynekolozka doporucila tyhle bez vynechávání..
Jenže jsem to stima praskama úplně po míchala začala jsem je brát asi trictvrte měsíce před měsíčkama..a začala jsem brát ty růžový jelikož mám 4 bílý na menstruace..
Ale vzala jsem si první růžovej a pokračovala dal pak jsem se podívala ze mi to vůbec nevychází tak jsem preskocila na ty bílé..ale místo toho prvního bilego jsem měla ruzovej a až pak jsem si vzala jakože ten druhej bilej celý jsem to popletla a teď nevím jestli ji mam brát a nebo přestat a po menstruaci začít znovu.
![]()
HA nebrat! Já bych to viděla na stálého partnera a gumu, když jsou plodné dny ![]()
Ahojky holky,
jdu si za vámi pro radu ohledně antikoncepcí. Do porodů jsem vždy brala pilulky, ale obávám se že teď bych je určitě zapomínala.
1. Jaké máte zkušenosti s injekcemi? Jak často se aplikují - vy nebo u doktora, jak je to s MS a kolik stojí?
2. Nitoděložní tělísko - cena, na kolik let a jak je to s MS? Kdy po porodu se může zavést?
3. Slyšela jsem ještě o nějakém tělísku do ruky. Nevíte jak to s ním je?
Děkuji za odpovědi a vaše zkušenosti ![]()