Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Zakladatelko,
myslím, že ti doktor řekl nesmysl
Otěhotnět můžeš vždycky, když vynecháš, sice účinek přetrvává, ale je snížený… Pokračuj normálně v užívání dál - v příbaláku máš určitě napsaný, jak brát dál, když jeden zapomeneš. Já jsem taky začala krvácet, když jsem vynechala prášek - cca za 4 dny to přešlo, pokračovala jsem dál.
taky bych brala prášky dál. Ale Lindynette mi dělalo docela často, že jsem krvácela mimo, tak jsem ho radši vysadila, takhle mě to fakt nebavilo…
Já jsem velmi spokojená s užíváním,také se mně stalo, že jsem pilulku zapomněla.Raději jsme si dávali pozor, riziko tu vždy je, jakmile spadne hladina hormonů, což se projevuje krvácením.Pokračovala jsem také normálně dál. Pokud zapomeneš užít piluli do 12 hodin a vezmeš si ji pak je antikoncepční účinek zachován,pokud je to déle, nespoléhala bych se.....
Já jsem taky velmi spokojená. I když jsem někdy zapomněla, žádné krvácení se neprojevilo. Kdyby jste chtěly nějaká platíčka prodat, tak mám zájem…
Dobrý večer chtěla jsem se zeptat dnes začínám brát poprvé antikoncepci Lindynette 20. V příbalovém letáčku je napsáno že první prášek si mám vzít když mi začne menstruace tedy když jsem si ho dala dnes tak ted budu pokračovat než doberu platíčko což je 21 když je 21 tabletek a poté mám 7 dní pauzu? nebo je to jinak? pochopila jsem to správně_? děkuji za odpovědi předem
![]()
Kačule, první den menstruace si vezmeš první tabletku a užíváš po dobu 21 dní. Poté následuje 7 denní pauza, kdy se dostaví krvácení. Poté další platíčko.
Ahojky,
Chci se zeptat, jestli některá z vás němá zkušenost s intermenstruačním krvácením během užívání této antikoncepce. Pokud ano, tak jestli nevíte po jaké době by to mohlo cca skončit. Probíhá to u mne už přes 14 dní a nevím, jestli nebude lepší antikoncepci vysadit a požádat dr. o předepsaní jiné. Děkuji. ![]()
@radkka píše:
Jak dlouho jí bereš? Udělala jsi chybu v braní?
Beru ji pravidelně, dosud jsem nezapomněla na žádnou tabletku, navic ji beru 3 mesíc ( poslední plato ) první dva měsíce naprostá pohodička, všechno v pořádku, žádné nežádoucí účinky, jak jsem dobrala druhé plato měla jsem normálně MS po týdnu jsem začala brát poslední plato, ale krvácení ne a ne skončit. Teď mi zbývá týden do konce dobrání, a nevím, jestli má cenu jít si koupit další balení. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky,
Chci se zeptat, jestli některá z vás němá zkušenost s intermenstruačním krvácením během užívání této antikoncepce. Pokud ano, tak jestli nevíte po jaké době by to mohlo cca skončit. Probíhá to u mne už přes 14 dní a nevím, jestli nebude lepší antikoncepci vysadit a požádat dr. o předepsaní jiné. Děkuji.
Zavolej svemu gynekologovi.
@veronika6913 píše:
Zavolej svemu gynekologovi.
Můj dr. má bohužel týden dovolené.
Jej to je teda docela blby :-/ a nikdo ho nezastupuje nebo tak? Nebo nejaka kamaradka, mamka, by svemu gynekologovi zavolat nemohla aby mu rekla situaci a zeptala se co delat?
@veronika6913 píše:
Jej to je teda docela blby :-/ a nikdo ho nezastupuje nebo tak? Nebo nejaka kamaradka, mamka, by svemu gynekologovi zavolat nemohla aby mu rekla situaci a zeptala se co delat?
Jsem objednaná k jinému, ale až za 14 dní a už mě to celkem otravuje. ![]()
@veronika6913 píše:
Proto píšu o nějakou radu tady, jestli by nebylo třeba přece jen lepší dobrat plato, a vysadit. A po návratu mého dr. by jsme se domluvili na jiné antikoncepci.
Dobrý den, chci se vás zeptat jak to je. Beru antikoncepci Lindinette20 už od porodu. Minulý týden jsem začala brát plato,dnes je to tedy 8.den, dnes sem si všimla,že sem včera jeden prášek vynechala a právě včera večer jsme souložili.Volala jsem si doktorovy, a ten mi řekl, že když beru už 8. prášek, tak nemůžu otěhotnět, že mám dále pokračovat. Ale za 2 hodiny jsem dostala menstruaci. To už doktor neordinoval. Chci se zeptat, jestli to některá taky tak měla. Asi normálně pokračovat v braní prášků že? Já totiž měla strach, abych neotěhotněla, když sem zapomněla si vzít prášek a k tomu jsme ještě sexovali. Děkuji za odpovědi