Pauza v braní antikoncepce?

Anonymní
4.10.11 21:10

Pauza v braní antikoncepce?

Anonymně, protože mi je trošku trapně, že se ptám na takovou hloupost :oops: :lol:

Beru pravidelně antikoncepci a z finančních důvodů si nestihnu včas koupit další balení (poslední beru zítra), myslíte, že bude problém, když prostě doberu tohle a další balení začnu brát o něco později než ve čtvrtek, kdy by to mělo být? S delší pauzou, než jsou neúčinné pilulky? Vím, že nebudu chráněná, s tím počítám, ale aby to nemělo nějaký další efekt - př. hodně rozházený menzes nebo něco. Máte s tím někdo zkušenost?
Díky :-D :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101643
4.10.11 21:19

Nebudeš chráněná, může ti to rozhodit cyklus, ale hodně záleží jak dlouhá ta prodloužená pauza bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.11 21:23
j.a.n.i1 píše:
Nebudeš chráněná, může ti to rozhodit cyklus, ale hodně záleží jak dlouhá ta prodloužená pauza bude.

několik dní, maximálně týden. Ty jsi to tak někdy přerušila?

• Citovat
  • Upravit
101643
4.10.11 21:27

Jojo, povedlo se mi občas odjet a nechat prášky doma… někdy se povedlo ukecat místní lékárnu a dostat je bez receptu, ale někdy jsem prostě byla týden bez nich, a to v době, kdy jsem je měla brát, ne při pauze, tam by si to člověk měl rozhodit méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.11 21:29

Tak díky, uvidím, co to se mnou udělá - stejně mi nic jinýho nezbyde :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
31278
4.10.11 22:46

tak to si holka dávej velkýho bacha…opravdu nebudeš chráněná od začátku cyklu, a pokud to posuneš o týden, tak to bude vycházet akorát na dobu ovulace (při pravidelném cyklu)a holek co otěhotnělo hned první cyklus bez HA je dost a dost!!!

jinak ti to může cyklus rozhodit, posunout menstruaci a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.10.11 23:07

Nemáš peníze ani na jedno platíčko? Jinak si myslím, že když uděláš delší pauzu, tak to bude, jako bys začínala od znovu, takže bych se řídila letáčkem.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
5.10.11 16:03

Počkala bych do prvního dne další MS a začala odnova ;-)

Když už máš zpoždění týden a více, tak ti to může nabourat celý cyklus, vč. toho, že nemusí být ten měsíc 100% spolehlivost ochrany!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101643
5.10.11 17:26
KačuliKačka píše:
Počkala bych do prvního dne další MS a začala odnova ;-)Když už máš zpoždění týden a více, tak ti to může nabourat celý cyklus, vč. toho, že nemusí být ten měsíc 100% spolehlivost ochrany!

Pokud se začne jindy než první den MS, tak ochrana není prvních 14 dní, pak už ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.11 12:14

Moc děkuji za rady všem :-)

Nakonec se to vyřešilo a koupila jsem si ji dnes :palec:

• Citovat
  • Upravit
Kaja167
3.12.12 22:35

Ahoj chtěla jsem se zeptat. Brala jsem antikoncepci a vysadila jsem ji. A teď bych jí zase ráda začela brát, ale jak jsem jí vysadila. Tak nemám pravidelnou menstruaci. Můžu začít brát prášky bez toho abych dostala menstruaci, nebo musí čekat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.14 11:52

Kdy nasadit antikoncepci?

Ahoj, mám podobný dotaz na pauzu v braní antikoncepce. :( Druhý týden v červenci jsem měla poslední menstruaci a po ní jsem už nezačala brát nové platíčko prášků. Když je budu chtít zase začít brát, mám počkat na další menstruaci a začít je brát jakoby od začátku, nebo je můžu nasadit kdykoliv chci a po prvním platíčku se dostaví menstruace? Předem díky za odpovědi. ;)

• Citovat
  • Upravit
1045
25.7.14 16:22

Začít brát od začátku s prvním dnem další mensturace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.2.22 19:56

Ahoj, chtěla jsem se prosím zeptat, v posledním týdnu v prosinci jsem omylem prodloužila o jeden den vysazení antikoncepce. Je možný nějaký problém účinnosti antikoncepce i po dvou měsících?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.23 18:56

Dobrý den, beru antikoncepci a měla jsem týdenní menstruační pauzu. V pondělí jsem opet měla nasadit prášky, ale bohužel jsem z určitých důvodů nemohla a první prášek nasadím zítra. Myslíte, že to bude v pořádku a ne takový zásah? Děkuji za radu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1