Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nebudeš chráněná, může ti to rozhodit cyklus, ale hodně záleží jak dlouhá ta prodloužená pauza bude.
j.a.n.i1 píše:
Nebudeš chráněná, může ti to rozhodit cyklus, ale hodně záleží jak dlouhá ta prodloužená pauza bude.
několik dní, maximálně týden. Ty jsi to tak někdy přerušila?
Jojo, povedlo se mi občas odjet a nechat prášky doma… někdy se povedlo ukecat místní lékárnu a dostat je bez receptu, ale někdy jsem prostě byla týden bez nich, a to v době, kdy jsem je měla brát, ne při pauze, tam by si to člověk měl rozhodit méně.
Tak díky, uvidím, co to se mnou udělá - stejně mi nic jinýho nezbyde
![]()
tak to si holka dávej velkýho bacha…opravdu nebudeš chráněná od začátku cyklu, a pokud to posuneš o týden, tak to bude vycházet akorát na dobu ovulace (při pravidelném cyklu)a holek co otěhotnělo hned první cyklus bez HA je dost a dost!!!
jinak ti to může cyklus rozhodit, posunout menstruaci a pod…
Nemáš peníze ani na jedno platíčko? Jinak si myslím, že když uděláš delší pauzu, tak to bude, jako bys začínala od znovu, takže bych se řídila letáčkem.. ![]()
Počkala bych do prvního dne další MS a začala odnova ![]()
Když už máš zpoždění týden a více, tak ti to může nabourat celý cyklus, vč. toho, že nemusí být ten měsíc 100% spolehlivost ochrany!
KačuliKačka píše:
Počkala bych do prvního dne další MS a začala odnovaKdyž už máš zpoždění týden a více, tak ti to může nabourat celý cyklus, vč. toho, že nemusí být ten měsíc 100% spolehlivost ochrany!
Pokud se začne jindy než první den MS, tak ochrana není prvních 14 dní, pak už ano.
Moc děkuji za rady všem ![]()
Nakonec se to vyřešilo a koupila jsem si ji dnes ![]()
Ahoj chtěla jsem se zeptat. Brala jsem antikoncepci a vysadila jsem ji. A teď bych jí zase ráda začela brát, ale jak jsem jí vysadila. Tak nemám pravidelnou menstruaci. Můžu začít brát prášky bez toho abych dostala menstruaci, nebo musí čekat?
Ahoj, mám podobný dotaz na pauzu v braní antikoncepce.
Druhý týden v červenci jsem měla poslední menstruaci a po ní jsem už nezačala brát nové platíčko prášků. Když je budu chtít zase začít brát, mám počkat na další menstruaci a začít je brát jakoby od začátku, nebo je můžu nasadit kdykoliv chci a po prvním platíčku se dostaví menstruace? Předem díky za odpovědi. ![]()
Ahoj, chtěla jsem se prosím zeptat, v posledním týdnu v prosinci jsem omylem prodloužila o jeden den vysazení antikoncepce. Je možný nějaký problém účinnosti antikoncepce i po dvou měsících?
Dobrý den, beru antikoncepci a měla jsem týdenní menstruační pauzu. V pondělí jsem opet měla nasadit prášky, ale bohužel jsem z určitých důvodů nemohla a první prášek nasadím zítra. Myslíte, že to bude v pořádku a ne takový zásah? Děkuji za radu.
Anonymně, protože mi je trošku trapně, že se ptám na takovou hloupost

Beru pravidelně antikoncepci a z finančních důvodů si nestihnu včas koupit další balení (poslední beru zítra), myslíte, že bude problém, když prostě doberu tohle a další balení začnu brát o něco později než ve čtvrtek, kdy by to mělo být? S delší pauzou, než jsou neúčinné pilulky? Vím, že nebudu chráněná, s tím počítám, ale aby to nemělo nějaký další efekt - př. hodně rozházený menzes nebo něco. Máte s tím někdo zkušenost?

Díky