Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já!!!! Brala jsem Belaru taky, tak cca 8 let. Netušila jsem, že mi narostli díky práškům, mylsela jsem si, že prostě narostli, brala jsem ji od 17-ti. Měla jsem fakt pěkná prsa, pevná, velká. No a pak jsem prášky vysadila a ejhle, prsa pryč, tak o číslo určitě, takže je to fakt díky práškům, hormony a tak
A fakt konkrétně Belara. jinak byla suprová, žádný problém mi nedělala, abych třeba tloustla celkově, jen ty prsa. To byly časy
Teď už je mám teda zase zpátky, ale to zase pro změnu díky těhotenství
Po porodu budu zase třeba ploštice ![]()
Ahoj,
myslím, že je to celkem normální. Taky se mi zvětšují prsa, někdy i bolí, doktor tvrdí, že jsou to hormony z HA, nalévají se prý vodou… ![]()
Taky se mi stalo. Měla jsem HAK 20 ug Lindynette, prsa před ní i při ní 70 B a spokojenost. Pak jsem kvůli osteoporoze dostala 30 ug Katya a narostla jsem na 70 E. Děs běs. Po vysazení bohužel zůstala. Bohužel proto, že v 70 E se blbě shání prádlo. Po otěhotnění jsem se naštěstí už nezvětšila, co mám teď když kojím, netuším. Mám podprsenku 75 E a je mi volná v obvodu, nedoléhá ve středu, takže odhaduju 70 F. Ale nikam se nedostanu, malý má 2 týdny a bez zkoušení si nechci objednávat. Navíc dorazit naslepo do obchodu a chtít 70 F, tak většinou nemají nebo je děsný výběr.
Příspěvek upraven 20.07.14 v 15:41
u nás na střední šlo zaručeně poznat, která holka začala brát antikoncepci, protože nabyla ženských tvarů a to hlavně na prsou. Bohužel jsme došly k tomu, že holky, které nebyly obdařené už předtím, těm prsa neporostly. Já měla před HA košíčky B, teď mám košíčky D. Po vysazení se taky nezmenšily
Když jsem HA začala brát, prsa mě první měsíc strašně bolely tak, že jsem se jich nemohla ani dotknout ![]()
Tak to jste mě uklidnily. Já z toho byla celkem v šoku, tohle se mi nikdy nestalo, ale přítel je nadšen a ostatně já taky, od konce kojení to bylo nic moc a teď mám výstavní pevné trojky
Jinak omluva za anonyma, jsem to špatně odklikla..
hmm, tak to bych potřebovala, kolik tato antikoncepce stojí? ![]()
Ewule0712 píše:
hmm, tak to bych potřebovala, kolik tato antikoncepce stojí?
Za mě tak ještě před dvěma lety stála 600 na 3 měsíce ![]()
Ewule0712 píše:
hmm, tak to bych potřebovala, kolik tato antikoncepce stojí?
mohla bych brát dvojitou dávku? ![]()
Já začala brát před cca 3mi lety HA regulon, a z nulek byly najednou dvojky
Bohužel neporostly jen prsa, přibrala jsem tak 5 kilo ![]()
já za ní teď dala 755 kč, ale jestli je to tak, že mi to zůstane, tož jednoznačně lepší jak plastika ![]()
martina.se píše:
já za ní teď dala 755 kč, ale jestli je to tak, že mi to zůstane, tož jednoznačně lepší jak plastika
Třeba Ti to zůstane, ale mě zmizela, po osmi letech, to byla rána pro mé sebevědomí
![]()
taky pravda, tak leda užívat až do smrti
ale tak co už, pokud to nebude horší, než před začátkem užívání, tak to půjde ![]()
Ahoj. Mám stejný dotaz. Je mi 16 let, beru antikoncepci Mistra 13 dní. Je to moje první antikoncepce v životě a zvětšení prsou cca o 7,5 centimetru. Přítel si tedy nestěžuje a já osobně také ne, ale potřebuji vědět, zda je to v pořádku, jestli je to právě z HA a jestli mi časem nezmizí… Poslední tři roky jsem měla 80 A a nikdy nepovyrostly…
Děkuju za odpověď. ![]()
Ahoj, mám dotaz. Stalo se některé z Vás, že po nasazení HA /u mě Belara/ Vám narostly prsa? Zní to hrozně, ale já beru druhé platíčko, předtím jsem HA brala, ale to už je dost dávno, no a během posledních cca 14cti dní se mi prsa tak zvětšily, že už se nevejdu do podprsenky, obvod o 6 cm!
Tohle se mi stalo v těhotenství, ale určitě ne tak rychle a navíc test mam negativní, jsem v půlce cyklu. Nemá některá podobné zkušenosti?