Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
RoHa píše:
Ahoj holky, máte některá zkušenost s užíváním AD a zároveň HAK ??? Popřípadě, jestli máte AD, jakou užíváte antikoncepci ???
Asentra50 a Mirelle. Třetí rok,s roční pauzou, v pohodě. Proč se na to ptáš? Užívat se to smí, žádné kontraindikace tam nejsou. Má lékařka ví, že Mirelle beru, problém s tím nemá.
Já mám Cipralex a chtěla bych užívat HAK, ale bojím se, aby se hormony „nehádaly“ jestli mi rozumíš. Moje dr.s tím moc nesouhlasila..tak se ptám na zkušenosti. RoHa
Cipralex jsem brala jako první AD, a taky k němu jsem brala HA , a problémy jsem neměla
Má dr je hodně opatrná, ale s tímhle souhlasí, ba dokonce asentru smím brát i v těhotenství.
Možná máš nějak moc vysokou dávku? (nevím, jen hádám, já mám jednu piluli denně,tak ji beru ráno a HA beru večer)
P.S. Doporučuji forum na doktorce.cz moc nečíst, neb tam se specializují na černé scénáře ideálně končící katastrofou ![]()
Ahoj,
ja brala antikoncepci Yadinne (teda nejsem si jista, protoze uz je to dyl a vystridala jsem jich par, ale asi jo
) a k tomu Citalec.
Dr. to vedela a nejak zvlast na to neupozornovala, ze se to nejak dohromady nesnasi, ale kdyz jsem naposledy Citalec vy:,–(ila (uz 3 roky ho neberu), tak mi rikala, ze by mi doporucovala vy:,–(it i tu antikoncepci, protoze ta muze ty hormony taky blbnout, takze ona i ta kombinace AD a antiko neni asi nic moc, ze jo ![]()
Ja jsem se treba rozhodla, ze antikoncepci uz brat nikdy nebudu ![]()
Tak já bych do této kombinace nešla. Mám sklony k depresím a antiko je notně rozjíždí, takže nyní z jiných důvodů silně zvažuji, zda antiko kvůli léčbě jiného problému ano či ne…a spíš ne.
Když už bych brala antidepresiva a k tomu antikoncepci, připadala bych si, jako kdybych brala léky na rýmu a přitom chodila schválně venku nahá, jestli mi rozumíte. Ale je to jen můj názor, jsem na to hodně vysazená a opatrná.
Ale na druhou stranu, novější typy antiko jsou jiné, třeba lepší a dr. by měl vědět víc než my a každé tělo to snáší jinak.
I já sama jsem nakloněna k tomu, že bych to mohla na tři měsíce zkusit, třeba mi to s psychikou nehne…váhám¨.
NiKi
Niki ono záleží na tom, proč AD bereš, antidepresiva se neberou jen na depresi, to se nedá takhle paušalizovat. Já depresemi netrpím, mám jiný problém, který se léčí pomocí AD, a na ten HA vliv opravdu nemá.
Hodne zalezi,jak jsi stabilizovana, jak dlouho antidep. beres a jake a jakou antiko chces uzivat. Rozhodne bych se neridila tim jak to snasi ostatni, neb kazdy to snasi jinak. Poradila bych se s psychiatrem a gynekologem.
Cerazette a Ixel.Antiko teprve 3měsic,ale bez problemu.
Ja mam ADP na deprese a a nemam pocit,že by mi je antiko zhoršila.
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Začínám užívat antidepresiva Cipralex a chtela jsem se zeptat, jestli to má nejaký vliv na antikoncepci Triquilar. Prosím o rychlou rádu. Děkuji moc ![]()
Ahoj. Chtěla bych se zeptat na váš názor. Ovlivňují antidepresiva Citalopram antikoncepci Lindynette 20? Děkuji za odpověď. ![]()
Ahoj holky, máte některá zkušenost s užíváním AD a zároveň HAK ??? Popřípadě, jestli máte AD, jakou užíváte antikoncepci ???