Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mam takový dotaz vcera jsem chytla anginu a kvuli tomu ze beru Ha Yaz nechci brat antibiotika protoze snizuji učinnost a potom by to bylo k ničemu tudiz chci vylecit anginu domaci lecbou:) Nevíte zda Ibalgin 600 a ostatni tlumící leky proti bolestem a zanetem take snizuji ucinnost Ha? Dekuji za odpovedi v pribalovem letaku o tom neni zminka a na internete to taky nikde nemuzu najit.
Asi ti neodpovím, ale vážně jsi si jistá, že angínu vyléčíš Ibalginem
Já bych tomu moc nevěřila…
Zakladatelko, angínu ti nejspíš nic jiného než antibiotika nevyléčí. Pokaždé, když budeš nemocná, nebudeš se kvůli HA léčit?
Ibalgin je lék proti bolesti, jen ti ji přece tlumí, neléčí…HA by podle mě ovlivňovat neměl. Já beru HA snad 12let a antibiotika jsem brala tolikrát, že to ani nespočítám
Prostě se tu dobu chraň ještě jinak a je to. Já se nechránila jinak a je to v pohodě
Naopak mi přijde nezodpovědné se neléčit.
Já jsem měla za to, že né všechny antibiotika snižují účinek HA, ale jen určité druhy. Ale to ti spíš řekne doktor. Ibalginem angínu nevyléčíš, spíš si zaděláš na jiné komplikace po přechozené angíně (zánět ledvin, revmatická horečka apod.)
Co radši vyléčit nemoc a souložit s ochranou, než se samoléčit bez účinku??
Raději ATB než mít pak následky z nevyléčené angíny,no a když si nejsi jistá jestli nesnižují učinek antikoncepce tak se porad s lékařem,ale myslím,že těch v pruměru 10 dní co se tak atb berou přežiješ projistotu třeba s kondomem nebo taky sexualní pust existuje ![]()
S první části souhlasím - radši atb, než něco zanedbat domácí léčbou.
Ale sexuální půst se nevztahuje jen na oněch 10 dní, kdy se atb berou, ale na celý cyklus, protože atb můžou ovnlivnlit působení HA třeba hned na začátku měsíce, tak že něco, co mají dělat, neudělají a otěhotnět se dá celý měsíc (lépe řečeno v době ovulace).
To samé, když se na prášek zapomene … ale já zapoměla mnohokrát a otěhotněla až jsem vysadila …
henculka píše:
Raději ATB než mít pak následky z nevyléčené angíny,no a když si nejsi jistá jestli nesnižují učinek antikoncepce tak se porad s lékařem,ale myslím,že těch v pruměru 10 dní co se tak atb berou přežiješ projistotu třeba s kondomem nebo taky sexualní pust existuje
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Odedneška beru antibiotika Roxithromycin-ratiopharm. Beru antikoncepci Triquilar. v sobotu dobírám další plátíčko, ve čvrtek mám dostat menstruaci. Další plátíčko beru od neděle. A antibiotika dobírám ve čvrtek ráno. Budu chráněná už od té neděle s novým plátíčkem? Nebo jak dlouho máme používat ještě nějakou ochranu. A jestli to vážně už třeba za 2 týdny nebude mít vliv na tu antikoncepci.
Děkuji moc za odpověď
Jana ![]()