Antikoncepce Minisiston - 1. prášek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
24.5.11 07:12

antikoncepce Minisiston

Nedávno se mě ptala kamarádka, zda hodně vadí, že si vzala první pilulku ( antikoncepce Minisiston ) až druhý den menstruace, jelikož první den byla mimo domov a antikoncepci si nevzala s sebou. V příbalovém letáku o tomto totiž nic není. Ale několikrát sem četla, že pokud se pilulka vezme 2.-3. den, že to na to nemá vliv. Jak to doopravdy je? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
24.5.11 07:16

Mělo by to být v zásadě v pořádku, jelikož kolikrát člověk jen špiní a čeká až se menstuace „rozjede“ nicméne pro jistotu bych brnkla MUDr. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
24.5.11 08:32

Ahoj, atk - v příbalovém letáku sice píšou 1.den M, ale může se v klidu vzít i 2-3.tí den (některé dokonce 2.-5.tý den - dle délky a síly M) a vůbec to nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
24.5.11 08:42

Já si dokonce pamatuju, že když mi ho pan doktor předepisoval uplně jako první moje prášky (a jediné), tak jsem měla začít brát až 7.den.....ale těch 7 dní jsem samo nebyla chráněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
24.5.11 08:44

Já si dokonce pamatuju, že když mi ho pan doktor předepisoval uplně jako první moje prášky (a jediné), tak jsem měla začít brát až 7.den.....ale těch 7 dní jsem samo nebyla chráněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
24.5.11 09:00

ja osobne bych se druheho dne nebala, to by taky mohl nekdo resit, zda je rozdil dostat MS treba rano a pilulku az vecer nebo neco…ale pokud si chce byt 100% jista tak at se prvni mesic chrani jeste i jinak a ma to v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.14 23:39

Ahoj, chtěla bych se také zeptat. Nejdrive jsem brala anitikoncepci Vreya dva měsíce ta mi nevyhovovala a přestoupila jsem na Minisiston. První tabletku jsem si vzala až 5. den menstruace(recept mi mamka předepsala pozdě je to prakticka doktorka a jako u vetšiny antikoncepce jsme si myslely že to mám brát normálně týden po.)poradila mi at si to tedy vemu jeste kdyz krvácím ovšem není si jistá jestli to bude 100% fungovat, prece není to její obor. Tak bych se chtela zeptat zdali me to ted ochrání.. otěhotnět nemám v plánu ještě pár let :hug:

• Citovat
  • Upravit
lednova.jita
24.3.14 23:50

A to ti praktická lékařka může napsat antikoncepci?? :think:

• Citovat
  • Upravit
lednova.jita
24.3.14 23:53

Jinak pokud se přechází z jedné antikoncepce na druhou, tak jednu když dobereš, tak necháš týden pauzu-jako vždycky a pak prostě začneš brát tu novou a v takovém případě chráněna jsi.
Z jakého důvodů ti ta předchozí nevyhovovala?

• Citovat
  • Upravit
5162
25.3.14 01:28

Ted uz ji ber dal, ale mozna jsi mela bud navazat na predchozi, nebo mesic pockat a zacit 1. den. Ale kdyz ji budes brat pravidelne, tak te urcite ochrani. Jinak doufam, ze ti minisiston bude vyhovovat, ja po nem mela desny bolesti hlavy, takze sem ho musela zmenit a popravde neznam nikoho, kdo by s nim nemel problemy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
25.3.14 01:45

Pokud jsi přecházela z jedné antikoncepce na druhou bez pauzy (tzn. že jsi vzala tabletu minisistonu 5 dní po dobrání té předchozí) antikoncepční účinek je zachován.
Akorát mně překvapuje, že ti jedna ATK nevyhovuje, přecházíš na jinou a píše ti ji maminka, které to není obor a moc toho o jednotlivých antikoncepcích vědět nebude.. Podle čeho jsi ji tedy změnila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
25.3.14 06:09

@zuza23 souhlasim s tebou, bolesti hlavy byly hrozne, u me trvaly nekolik dni. miniss uz nikdy!!! prijemny den preji.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14552
25.3.14 06:56

Mně minisiston vyhovoval 9 let před první dcerou. Po porodu už mi nesedl. Každému sedne něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
25.3.14 07:03

@zuza23
já beru Minisiston 8 let a problémy žádné nemám 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
25.3.14 07:26

Jedna obecna rada - pokud si nejses jista ucinnosti antikoncepce, tak ten cyklus dopln jeste dalsi ochranu (nejjednoduseji kondomy, jestli nemas alergii) a mas o starost mene. To jsem praktikovala vzdy, kdyz se mi neco nezdalo (zapomenuty prasek, antibiotika, zaludecni problemy atd). A take cti pribalove letaky, tam to obvykle pisou.
A bez urazky smerem k mamce - mozna by nezaskodilo problemy konzultovat s odbornikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí