Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Začala jsem brát antikoncepci. První pilulku jsem si vzala v první den menstruace (3.11.) a mám ji ještě dnes (15.11.). Vůbec nevím proč a navíc dobírám platíčko a měla bych pak menstruaci dostat znova.. Tak nevím.. Poradíte mi s tímto?
Není nízkohormonální? Třeba tvýmu tělu nesedne. Mě se to taky dělo. Prostě jsem brala další plato, bez pauzy na MS (předtím jsem jí měla 18dní, takže skoro celou MS) a stejně mi dělala bordel dál, tak jsem si nechala napsat jinou. U týhle mám zas to, že čekám na MS 10 dní, pak jen za špinim a mám po… takže asi zase proběhne výměna. :-/
Proc? Protoze hormony
nikdo nikdy presne nevi co to udela zrovna s tvym telem ![]()
Jestli dobre pocitam tak mas dnes 13 prasek. Nevim zda mas 21 nebo 24, ale i tak ti porad zbyva vice nez tretina, coz bych nerekla ze uz koncis s platickem. Opravdu celych tech 13 dni mas silne menstruacni krvaceni?
Jinak nepravidelne krvaceni je mozne behem prvnich tri mesicu uzivani nez si antiko tzv sedne, ale samozrejme by to krvaceni nemelo byt neustale a nejake velke. Na to by te mel ale upozornit gynekolog, kdyz ti to predepisuje.
Uplne nevim jakou radu bys rada ![]()
Já jsem včera dobrala první plato. Začala jsem 1den MS, ta trvala klasicky 6dní..a pak dalších 8dní špinění..poslední týden už byl klid. Uvidím jak další plato, doufám že si to sedne. A jsem zvědavá kdy pseudoMS přijde a jaká bude a jestli budu zas dlouho špinit. Doufám že ne.
Mám minisiston:) a silné jsem měla 8 dnů a ted mám už slabé, ale pořád mám a mám 21 prášků v platíčku.. mám jít cca 24.11. na cytologii a nevím teda.. když mě musí vyšetřit bez mentruace
Dobrý den, dělá mi starost nepřítomnost menstruace. Začala jsem brát antikoncepci, ve třetím týdnu se mi stala nehoda a po užití prášku v obvyklou dobu jsem asi do dvou hodin zvracela. Z obavy vyzvracení léku jsem jsem podle informací z příbalového letáku vyčetla, že se mám zachovat, jako kdybych prášek zapomněla užít. Tak jsem také udělala a ihned ukončila užívání léků a začala 7 denní pauzu (v platíčku mi dva prášky zbyly). Teď je to čtvrtý den a menstruace se stále nedostavila. Prosím, nemáte s tím někdo zkušenost? Je v tomto případě možnost otěhotnění? Nepřítomnost menstruace mě trošku stresuje. Díky za odpověď!
Mchci se zeptat, zda mohu být těhotná, i když beru antikoncepci již několikátym rokem, mam vsak novou (gracial), kterou beru tretim mesicem. Menstruace se mi opozdila cca o tyden, ale predtim nasledovalo spineni. Po tom tydnu jsem zacala velmi silne krvacet a to trvalo priblizne 6 dni.. zhruba po tydnu jsem zacla opet slabe krvacet.. je mozne, ze bych byla tehotna? Myslim si totiz, ze je to velmi nepravdepobne. Dekuji
Ahoj chci se zeptat. Tento měsíc sem si omylem vzala pilulku o den dříve. Brala sem tedy a vždy sem ms dostala 3. Den.
Teď se chci zeptat. Dnes v úterý furt nic jindy mi to začne večer pred. Muže to být tím ze tělo si zvyklo na tu středu a dostanu to tak.? Předem diky moc ![]()
poíkud jsi začala brát o den dřív mělo by to být teoreticky o ten den posunuté ,ale pokud bereš dlouhodobě tak je tělo asi zvyklé už na své tempo a dorazí jako vždy. Navíc každý měsíc to je jiný den ne? ![]()
@brumi : já to mám pokaždý ve čtvrtek. Každý měsíc. Začínám brát 1 pilulku v pondělí a dostanu to ve čtvrtek.
Zakladatelko: je to klidně možné. Já třeba to teď mám tak, že občas dorazí ms už ve středu večer ale většinou ve čtvrtek během dne.
@brumi píše:
poíkud jsi začala brát o den dřív mělo by to být teoreticky o ten den posunuté ,ale pokud bereš dlouhodobě tak je tělo asi zvyklé už na své tempo a dorazí jako vždy. Navíc každý měsíc to je jiný den ne?
Měla jsem to pokaždé ve středu
a beru dlouhodobě.
@Sůvička80 píše:
@brumi : já to mám pokaždý ve čtvrtek. Každý měsíc. Začínám brát 1 pilulku v pondělí a dostanu to ve čtvrtek.Zakladatelko: je to klidně možné. Já třeba to teď mám tak, že občas dorazí ms už ve středu večer ale většinou ve čtvrtek během dne.
Dobře. ![]()
@Sůvička80 fakt tak to vám závídím tu istotu i dne, mám to sice taky pěkně pravidelné ale že by i na stejný den to ne-e
,