Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den jdu si k vám pro radu. V srpnu jsem vysadila HA brala jsem ji rok a půl. Do teď byla menstruace pravidelná. Ale teď se mi nedostavil přesně na termín jak jsem zvykla. Může to být důsledkem té HA? Nebo jsem teď už 3 týden pryč od domova tady v Česku. Příští týden se vracím. Tak mě napadlo jestli to nemůže být změnou prostředí. Ha jsem vysadila ze zdravotních důvodů. Dost mě to zarazilo a znepokojilo na zpoždění nejsem zvykla.
Děkuji
Při HA jsi pouze krvácela z vysazení. Tvůj cyklus se asi nenastartoval. Měla bys jít k lékaři.
@Russet už dva měsíce mi chodila normálně..poprvé mi přišla sice po 30 dnech po druhý po 29 a teď čekám
Ahojky, chtěla jsem se zeptat jsem po porodu a chtěla jsem závit brát antikoncepci tak mi doktorka předepsala daylette, říkala že jak dostanu měsíčky že to mám začít brát tak jsem se chtěla zeptat jak doberu všechny ty bílý prášky tak si mám vzít hned ty 4 zelený naráz? A ještě jsem se chtěla zeptat, když je začnu brát a jak mi skončí měsíčky a budu mít pohlavní styk s přítelem otěhotním nebo ne? Já myslela že budu brát antikoncepci tak že jak dostanu měsíčky, že je brát nebudu a jak mi skončí tak že je zase budu brát, budu ráda za odpověď a že my poradíte 😀
@Vany85 Ahoj, Daylette je kombinovaná antikoncepce. Začneš ji brát v první den menstruace, jak ti řekla gynekoložka. Až dobereš bílé prášky (aktivní s hormony), tak budeš brát ty zelené. Normálně každý den jeden (jsou to tzv. placebo pilulky bez hormonů, jen abys nevypadla z rutiny každodeního užívání). Během braní těchto zelených by ti mělo přijít krvácení (pseudomenstruace) Až dobereš ty 4 zelené, začneš nové platíčko, i kdybys ještě krvácela. ![]()
Tyto zelené můžeš vynechat a po 4 dnech začít s novým platíčkem a brát zase bílé. (Ale ta pauza nesmí být víc než 4 dny - jako počet těch zelených) Nic se nestane. Pokud budeš brát správně, budeš chráněná.
Pokud začneš prášky brát v ten první den menstruace, tak jsi chráněná okamžitě a při styku po skončení menstruace by neměl být problém.
![]()
Dobrý den jdu si k vám pro radu. V srpnu jsem vysadila HA brala jsem ji rok a půl. Do teď byla menstruace pravidelná. Ale teď se mi nedostavil přesně na termín jak jsem zvykla. Může to být důsledkem té HA? Nebo jsem teď už 3 týden pryč od domova tady v Česku. Příští týden se vracím. Tak mě napadlo jestli to nemůže být změnou prostředí. Ha jsem vysadila ze zdravotních důvodů. Dost mě to zarazilo a znepokojilo na zpoždění nejsem zvykla.
Děkuji