Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Chci se optat. Vím, že nějaké HA mají nežádoucí účinek přibírání na váze(zadržení vody v těle). Tak se chci optat, po jaké době se může tento nežádoucí účinek dostavit? Docela bych ho i uvítala.
Děkuji.
Já brala AZALIU a nabírat jsem začala asi po 5 měsících užívání, každý měsíc něco až poslední 2 skoro 6 kg tak letěli do koše
a kg jdou pomalu dolů.
Brala jsem cilest za půl roku 13Kg nahoře pak jsem dostala logest za tři měsíce další 2nahoře. Takže za mne ano některý lidi po antiko tlousnou a já už ji nechci ani vidět.
Já beru HA Sidreta, je to u nás novinka, ale dělaná na způsob Yadine, jen levnější verze. Četla jsem v letáčku že pouze 1-10 žen z 1000 mají nežádoucí účinek(zdržovaní vody).
HA jsem si nechala napsat po 10 letech, je to hlavně kvůli ochraně před těhu, ale kila navíc bych klidně uvítala.
Takže uvidím po několika měsících zda bude jedna z těch 10 žen.
Brala jsem Diane 35, nepřibrala, Chloe, nepřibrala, Softinelle, nepřibrala ![]()
V 16 letech jsem brala triquilar, po něm jsem přibrala skoro 10kg za rok, ale zároveň při něm otěhotněla.
Když jsem ho dostala po porodu znova, bylo mi z něho najednou špatně, při marvelonu jsem krvácela mimo cyklus, tak jsem se na vše vykašlala a nebrala nic. Teď jsem si řekla, že zkusím HA znova, dostala jsem Sidretu rovnou na 3 měsíce. Tak jsem zvědavá jestli po ní přiberu nebo ne…
Já teda HA neberu, teď se chystam na tělísko, ale slyšela jsem, že přibírání ve skutečnosti zaviňuje to, že HA zvyšují chuť k jídlu…ale sama zkušenost nemam, tak nemůžu soudit ![]()
Brala jsem Triregol, nepřibrala, Regulon, přibrala, ale nevím kolik, po porodu Azalii a Cerazette, nepřibrala, po kojení YAZ, nepřibrala, je prý speciálně proti zadržování vody v těle, a ten mám do teď.
Po dobrání bych měla mít Jangee, dle Dr to samé co YAZ, ale levnější. Má i prý stejné složoení jako YAZ.
@mařenkaa píše:
Já teda HA neberu, teď se chystam na tělísko, ale slyšela jsem, že přibírání ve skutečnosti zaviňuje to, že HA zvyšují chuť k jídlu…ale sama zkušenost nemam, tak nemůžu soudit
to si nemyslím, já třeba díky tomu Regulonu jsem byla strašně zavodněná, měla jsem i otoky kolem kolen, a to jsem ho brala v době, kdy jsem cvičila 2 hodiny denně až 4× v týdnu.
A hlídala si každé sousto.
Já mám pocit, že přibírám už jen jak si HA vyzvednu v lékárně
![]()
MYslím, že je to u mě kombinace zadržování vody+chuti na sladké…Přibírám hned po prvním měsíci braní tak 2-3 kg.Za půlrok užívání mám vždy více o 10kg ![]()
Vyzkoušeno 3× s různými druhy antikoncepce.Po vysazení mám do půl roku všechny ty kila dole.
Regulon - brala jsem asi 7 let a za poslední rok jeho užívání jsem najednou nabrala cca 8 kg. Po vysazení mi trvalo celý další rok, než se mi podařilo zase pomalu začít shazovat, a to jsem dost intenzivně sportovala! Asi jsem tou antiko měla pěkně rozhozený organismus.
Zakladatelko, nevím jestli zrovna zadržování vody v těle je ten nejlepší způsob, jak nabrat hmotnost
![]()
Z HA jsem přibrala 8 kg během 1,5 měsíce. Dolů už jsem to nedostala. Nemluvím o tom, že jsem špinila mimo cyklus, byla jsem strašně moc ospalá, unavená jako šípková Růža. Hormonální antikoncepci? Nikdy v životě!!! ![]()
@Jajatep
Já mam HA hlavně kvůli ochraně před těhu!! jen jsem napsala, že by mi nevadilo, kdybych nějaké to kilo nabrala, ne že jsem si jí nechala napsat přímo na nabrání hmotnosti!!