Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Za sebe nepřispěju zkušeností, ale držím pace, ať se ti zlepší hlavně ta psychika a nálady. ![]()
Já zrovna teď taky vysazuju prášky, tak jsem zvědavá, jak bude tělo reagovat. Když jsem začla brát prášky, tak kromě zlepšení pleti u mě žádné změně nedošlo, tak doufám, že ani teđ po vysazení nedojde.
@tejuna ty nálady jsou fakt děs. A hlavně jsem pořád taková depresivní, všechno je špatně a hlavně já. Nedávno jsem v práci zaslechla takové ty keci co chlapi mají (ta má prsa, zadek a podobné věci) a byla jsem z toho smutná 3 dny. A nebylo z čeho, nic z toho co jsem slyšela nebylo negativní. Ale i tak se mě to dotklo a vůbec nevím proč. Jako bych najednou ztratila sebevědomí.
A o sexu ani nemluvím, ještě že můj přítel je tolerantní a ví že taková nejsem.
Vždy jsem měla ráda sex a 3 dny bez byla dlouhá doba, ale teď zhruba 3 měsíce by mi to stačilo tak 1× za týden. Je to takové to „Sex? Však jsme to dělali minulý týden“
Stalo se to tak náhle, jako když někdo zmáčknne tlačítko vypnutí ![]()
To mě mrzí, že to tak je. Někdy je potřeba vysadit nebo alespoň změnit značku. Já při své první HA byla na nervy, v šílených depresích a bezdůvodných úzkostech. Měla jsem stáhlý žaludek, nemohla pořádně jíst. Brečela jsem neustále. To všechno prostě hormony umí. Pak jsem hned nasadila jinou, nízkohormonovou a úplně mi sedla, byla jsem s ní spokojená.
Teď jsem zvědavá, jestli budu po vysazení OK.
Ahoj všem,
ale přemýšlím o změnách co se postavy týče.
Od začátku roku řeším vysazení antikoncepce. Začala jsem mít migrény, bolest břicha, prudké změny nálad a sex mi už nic neříká. To vše poslední 2 měsíce a je mi z toho smutno. Je mi to vše nepříjemné, hlavně ty nálady. Ani já nevím jak se budu cítit za 5 minut, natož mé okolí.
Po konzultaci s gynekologem jsem se rozhodla vysadit a přejít k jiné možnosti ochrany. Jenže teď nad tím hodně přemýšlím, možná to jsou jen ty nálady
Prášky jsem začala brát v 19, tenhle rok mi bude 21 takže je neberu nějak axtra dlouho. Nějaký ten problém s pletí mi nevadí, hlavně mě trápí váha a prsa.
Ještě před antikoncepcí jsem vážila 45kg a bylo to zoufalství, za boha jsem nemohla přibrat. Teď vážím 54 a jsem spokojená, klidně bych ještě zvládla 2 kila. No a teď prsa. Nikdy jsem neměla velká prsa tak Béčka, po antikoncepci se nic nezměnilo. Změny pozoruji až teď, ale řekla bych že je to váhou a zvětšení tak o půl čísla max. Podprsenky kupuji C i B, záleží na výrobce, střihu atd.
Trochu se děsím změn po vysazení. Myslíte že se váha a prsa (i když po antikoncepci se velikost nezměnila) změní když vsadím prášky? Byla bych ráda i za vaše zkušenosti.
Na závěr se omlouvá jestli se vám to zdá přehnané, jak jsem již zmiňovala, hormony pracují a já jsem rozhozená z každé blbosti. Dělala jsem si i test jestli nejsem těhotná, protože nás s přítelem všechny ty změny zaskočili.
Všem moc děkuji