Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer,
skoro měsíc beru antikoncepci Lusienne. Pleť se mi zhoršila, vlasy trošku také. Hlava mě občas bolí, ale to je možná tim, že méně piju. Ale co je teda šílené, to jsou nálady. Z ničeho nic se rozbrecim, chvilku se směju, najednou se zarazim a už brečím. Mám pocit, že nic nezvládnu, že jsem k ničemu. Nemůžu usnout, pořád mám z něčeho strach. Přemýšlím, že doberu tedy ty tři měsíce a vysadim. Taky jsem něco četla o nitrodeloznim telisku pro mláde, co si o tom myslíte?
@terezkakol HA je největší hnus, nedobírala bych ani ty tři měsíce.. nebo se takhle chceš cítit ještě déle?
@terezkakol to ti za to nestojí, to se dá řešit i jinak
a to Ti píše ta, která první den menstruace nechodila do školy ani do práce a ležela doma a nemohla se hýbat…
@Lizzi Já už si právě nevěděla rady. Paraleny, ibalginy jsem jedla skoro jako bonbóny. Nic nepomáhá, ani čaje, teplo, nic.
@terezkakol no ony ibalginy většinou pokud pomůžou, tak jen krátkodobě
co homeopatika? nějaká cvičení? třeba břišní tance, jóga.. nebo pak si nechat napsat něco opravdu silného zacíleného přímo na menstruační bolest. nebo pokud chceš vyloženě HA, tak jinou, ale tohle co píšeš by žádná HA dělat neměla. podle čeho jsi ji vybírala?
Doktorka se mě zeptala jen na cenu. Jsem mlada, tak asi vybírala i podle toho. Uvazuju i o tom telisku, ale nevim no. Ale ty nálady jsou teda šílené. Hlavne večer. Občas i před antikoncepci jsem s tim měla problémy, ale to kvůli rodinnym důvodum, teď, když už je to v pořádku, tak to nechci zazivat znova jen kvůli antikoncepci. @Lizzi
Já když poprvé začala brát HA. doktor mi řekl, vyber si jeden z preparátů, které ti nabízím. A já sáhla po jedné krabičce..byla to třífázová..pramino, bylo mi při braní zle, točila se mi hlava, nálady..atd.. pak jsem po měsíci změnila, nevěděla jsem jako co si zase vybrat..tak sáhla po HA harmonet, tu už jsem snášela dobře, až na to, že ji později přestaly vyrábět. Tak já opět šla vybrat jinou..ale už jsem si vybírala se stejným složením..a to lindynette20, beru ji zatím doteď a jsem spokojená. Ty jednofázové, nízkohormonální pilulky snáším lépe a hormony jsou celý měsíc stejné. Kamarádce lékař dal na výběr pilulky podle vyšetření krve! a hned ta první jí sedla. Já to tak neměla.
@terezkakol Na mě to chodívalo taky na večer.. Chce to změnit a nebrat tu co teď bereš.
Měla jsem to stejně taky jsem musela antikoncepci vysadit měla jsem depky, byla jsem hrozne nervozni a pořat řvala po dětech po vysazení je to zase dobry navic při menstruaci jsem měla hrozné bolesti hlavy je to fakt svinstvo největší
Taky mě i teď pobolívá v podbrisku, ale to je taky zřejmě HA.
Já brala HA od 17 do nějakých 23 a taková frigida jako v době braní jsem nikdy předtím ani potom nebyla. Takže jsem ji brala, ale nálada na sex nikde. ta bolest se dá úspěšně řešit jinak, chce to jen trochu pohledat, pozjišťovat a kouknout se i na metody jiné než lékové. A forem antikoncepce je taky dost ![]()
@terezkakol tak tam je taky hormonální nebo nehormonální, hlavně to podle mě není zas tak účinné a mě osobně se příčímít v sobě nějakou cizí věc jinou než kardiostimulátor, umělou chlopeň, kloub nebo plombu
ne ale vážně, proč nepoužíváš třeba kondomy?
Kondomy jsme používali. HA jsem začala brát jen kvůli té menstruaci.