Antikoncepce a vynechání

Anonymní
6.5.21 20:43

Antikoncepce a vynechání

Ahoj, beru antikoncepci první měsíc, dnes 11. den a teď při brání prášku jsem zjistila, že jsem teprve na středě, i když už je ale čtvrtek. Tedy jeden den jsem si prášek nevzala, ale vůbec nevím který - jestli včera nebo třeba týden zpátky.. Příbalový leták jsem četla, ale asi je blbost, brát teď dva prášky naráz, když nevim, který den jsem si prášek nevzala.. poradíte mi prosím, jestli pokračovat dál a o ten den si braní protáhnout? Nebo prášek prostě vyhodit? :think: Také jsem dnes začala špinit, může to souviset s vynecháním prášku? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
6.5.21 20:58

Dva bych nebrala. Pokračovala bych dál a jeden by mi zůstal. Raději bych se chránila do menstruace kondomem. Špinění nevím jestli s tím souvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
6.5.21 21:43

Nedávno jsem měla podobný problém. Špinění je podle mě známka, že ten antikoncepční účinek poklesl. Mám to vždy když zapomenu. Když nevíš který prášek to byl tak máš dvě možnosti. Buď sis ho zapomněla v prvním týdnu a v tom případě jsi se měla 7 dní chránit což neproběhlo takže si někdy kolem MS udělej test. Jestli sis zapomněla v 2. týdnu tak tam píšou že se nic moc neděje. Hned jak si to uvědomíš musíš vzít prášek i kdyby to byly 2 najednou (to je v příbalovém letáku). Účinnost by měla být zachována pokud jsi těch prášků nezapomněla víc. Každopádně jestli se hodně bojíš tak bych se pro jistotu chránila tak, že bych používala kondom do 14. dne užívání antikoncepce. Nebo-li kdybys zapomněla poslední den prvního týdne tak 7 dnů bys měla mít další ochranu… Ale víc asi dělat nemůžeš. Jen si udělat ten test abys věděla na čem jsi, pozor ale na to, test musíš udělat až kolem doby té MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
6.5.21 21:45
@Anonymní píše:
Ahoj, beru antikoncepci první měsíc, dnes 11. den a teď při brání prášku jsem zjistila, že jsem teprve na středě, i když už je ale čtvrtek. Tedy jeden den jsem si prášek nevzala, ale vůbec nevím který - jestli včera nebo třeba týden zpátky.. Příbalový leták jsem četla, ale asi je blbost, brát teď dva prášky naráz, když nevim, který den jsem si prášek nevzala.. poradíte mi prosím, jestli pokračovat dál a o ten den si braní protáhnout? Nebo prášek prostě vyhodit? :think: Také jsem dnes začala špinit, může to souviset s vynecháním prášku? :zed:

JInak rozhodně to braní neprotahovat. Vzít ten zapomenutý hned jak si to uvědomíš a normálně brát i to co máš. Neprotahovat braní o den a tak, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí