Antikoncepce a vysoký tlak

128
1.2.12 11:33

antikoncepce a vysový tlak

Dobrý den, chtěla jsem se optat. Od 16 beru antikoncepci. Postupně jsem vystřídala 4, jsem teď spokojená. Teď beru Artizii. Začátkem loňského roku jsem zašla za svojí obvoďačkou, jestli by mi nenapsala Adipex. S váhou válčím zhruba od 16. No nenapsala mi ho, místo toho zjistila, že jak jsem přibrala tak se mi zvýšil tlak. Beru dvoje prášky na tlak. Když jsem se ptala gyndr, tak ta mi tvrdí, že souvislost s HA tam být nemůže. Nevím, nějak se mi tomu nechce věřit, protože zároveň v době kdy mi dr. zjistila vysoký tlak, tak jsem dostala tu Artizii. Prostě mi to všechno nějak nesedí. Může to všechno souviset?
Miminko zatím neplánujeme, ale přesto si myslím, že pro moje tělo by bylo lepší, kdybych do sebe cpala co nejmíň chemie, viz HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
1.2.12 11:38

Já bych HA vysadila. Existují i jiné druhy ochrany, HA může být i příčina tvé nadváhy (jo, jasně, teď jsou ty ha tak moderní, že to není jako kdysi, když se po nich tloustlo, haha, po první ha mi vylítla váha o 5kg ani jsem nevěděla jak :cert: ). A nevím, jak je to s příbalovými informacemi, ale dobře bych si pročetla kontraindikace té ha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
1.2.12 11:39

Nevím, jestli to s tím může přímo souviset, ale mě když zjistili vysoký tlak, tak mi HA nechtěli znovu předepsat, tak asi na tom něco bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.2.12 11:43

Tak jsem koukla do letáku a píšou toto
Pokud vám bude zjištěn v průběhu užívání vyšší krevní tlak, může vám lékař doporučit, abyste pilulku přestala užívat.
Myslím, že to mluví za vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
1.2.12 11:49

No já jsem právě gyndr říkala, že jsem dostala prášky na tlak a ptala jsem se jí, jestli není problém s antikoncepcí a tvrdila mi, že to nemá žádné souvislosti. Prostě se mi to celé nějak nezdá.
Tak jsem koukla do příbalového letáku. Je tam, že zvláštní péče je nezbytná pokud trpím hypertenzí a nadváhou. Žádnou zvláštní péči jsem nezaznamenala. Dr mi příjde celkově bez zájmu, prostě napíše prášky a jdu. Asi taky změním dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
14.2.12 12:40

Souviset to s tím může ale nemusí. Pokud máš ale tlak dobře kompenzovaný léky, tak antikoncepce nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luci- dubi
19.5.12 19:24

Já brala antikoncepci od 16. v 18 mi zjistili vysoký tlak, příznak jsem měla již dříve, ale dávala se to na vinu dospívání, gynekolog se neobtěžoval mi změřit ani jednou tlak a obvodacka si muj mírně zvýšený tlak vysvětlovala jako syndrom bíleho pláště:-D Pak jsem byla jendou na alergologii, kde mi změřili tlak : 230/90, sestra si myslela, já na sobě nic necítíla a sestra si myslela, že nejde přístroj…Dostala jsem prášky na tlak, tlak byl lepší udržoval se kolem 130, ale obcas mi stejnak nebylo porad dobře, byla jsem unavena, měla jsem palčivé bolesti u srdce.. Pak jsem se rozhodla vysadit HA i ty prášky na tlak a představte si druhy den tlak 120 a od te doby 120, doktoři si myslí, že není možné, aby to bylo z antikoncepce.Ale zkosuela jsem ji znovu nasadit a tlak za 180 - 240/80-90…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1