Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj potřebuji radu, jelikož můj gyndar má dovolenou.
Před měsícem jsem kojila a dostala jsem antikoncepci přímo pro kojící, jenže do 14 dnů jsem přišla o mléko. muzu dobrat aspoň tu krabičku? Nebude to mít menší účinky? nebo si radši mám pořídit normální antinu?
Nedávno byla v TV diskuze, už nevím jména lékařů. A víš, že hormonální antiko snižuje riziko rakoviny vaječníků a zvyšuje riziko rakoviny prsu? Co zvolit nehormonalni tělísko a k tomu kondom?
@inkakřivák a kojení zas riziko prsu snižuje, zatímco tělíska jsou proslulá tím, že spoustě lidí způsobují záněty a různé vleklé potíže…
Ono je to zkrátka těžký.
@elibro však kojení by mohla i s timto. A telisko může zkusit. Ano je to problém, ale osobně říkám to radeji aspirin než hormonální antiko. Anebo sklenici teplého mléka to prý taky funguje. Pěkně pomalu vypít
Bohužel tělíska do těla skrz zdravotní problémy nemohu proto řeším antikoncepci.
@inkakřivák kdybych chtěla používat kondom, tak nepotřebuju to tělísko ne?
nebo to špatně chápu, že nehormonalni tělísko je k ničemu
?
@Mmm22 píše:
@inkakřivák kdybych chtěla používat kondom, tak nepotřebuju to tělísko ne?nebo to špatně chápu, že nehormonalni tělísko je k ničemu
?
Princip pásek a šle - to neznáš? On se kondom doporučuje dokonce i při hormonálce, dvojí jištění je vždycky lepší.