Antikoncepce Azalia ukončení

zooh
22.12.14 13:09

Antikoncepce Azalia ukončení

Ahoj, doktorka mi dala kvůli hrozící trombóze HA Azalii. Ovšem jako většině lidí mi asi nefunguje. Už mám 20 dní nekončící menstruaci (od chvíle co sem ji začala brát) a není to jen špinění, bez tamponu se neobejdu, břicho mě bolí, hlava mě bolí. Už se to nedá vydržet. Samozřejmě moje doktorka má přes vánoce volno a já teď řeším co dělat. Co myslíte, že se stane když ji přestanu brát? Nedostanu v tu chvíli tu „skutečnou“ menstruaci a bude to jen horší? A nebo se mi to konečně zastaví? Ona mi řekla, že mi kdyžtak dá normální HA ale že chce vědět jestli mi náhodou tahle nebude fungovat - a evidentně nefunguje. Ta dlouhá ms mi opravdu hodně vadí ale nerada bych to teď přestala brát a dostala tu „opravdickou“ která bude ještě intenzivnější a zase se to o týden celé posune. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1730
22.12.14 13:24

Já mám to samé s antikoncepcí Torri, vysadila jsem a přešlo to, doktorka ale radila vydržet…no vydržet víc jak desetidenní krvácení, jasně červenou krví to nešlo…Teď jí beru znovu a došla normální menstruace, až po více než měsíci, teda doufám, že nebude trvat déle než 10 dnů… A nejsi také náhodou nachlazená? Azalia, Torri má stejné složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zooh
22.12.14 13:38

Azalia

Nachlazená nejsem. Ale asi ji teď přestanu brát a uvidím co se stane. Někdo na netu psal, že mu hned MS přestala, jiný že to trvalo ještě týden… ale opravdu se to vydržet nedá a navíc, mezi námi - mám asi 2 měsíce nového přítele a teď opravdu není vhodná doba na to mít 2 měsíce mestruaci…

Takže na ni kašlu, budu zase používat pesar dokud nebude doktorka v ordinaci a nenapíše mi normální HA. Tohle mě opravdu hodně ubíjí. To raději nebudu brát žádnou.

• Citovat
  • Upravit
1730
22.12.14 20:14

Mě to přešlo do 2 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
22.12.14 20:19

Já jí brala při kojení, a bylo to příšerný - špinila až krvácela jsem taky dost často a doktor mi řekl, že to prostě tato antiko „neudržela“ - tím myslel to, že by se při ní nemělo menstruovat vůbec. Po vysazení mi menstruace (normální cyklus) naskočila až po měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zooh
22.12.14 20:57

No já jsem si ji dneska už nevzala a mám pocit, že to přestalo snad za 2 hodiny. Nebo zmírnilo. Ale opravdu mi ani po ní nebylo dobře. Hodně mě bolela hlava a tak nějak celkově mi bylo divně. Co jsem četla tak ta HA to udrží většinou jen při kojení. A po kojení už konec. Takže pro nekojící se asi nedá skoro použít.

• Citovat
  • Upravit
280
22.12.14 21:00

@zooh Tak ona se má brát opravdu přesně na čas, aby navazovala ta účinnost - takže je možné, že Ti bude lépe už po 2 hodinách :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zooh
22.12.14 21:01

Jj to vím, já jsem ji brala opravdu na minutu včas. Nastavila jsem si na to budík a držela se toho jako čert kříže. Ale i tak to bylo špatný. Takže mám opravdu pocit, že je mi po půl dni lépe a že skoro už nekrvácím.

• Citovat
  • Upravit
280
22.12.14 21:06

@zooh Málo ženským sedne. Jsem ráda, že už mám jinou. A to nemluvim o tom, jakou jsme měla pleť :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
23.12.14 13:38

Já třeba kojím plně, v noci ale malý někdy spí, a přesto jsem dostala menstruaci normálně na čas, to by ale nemělo znamenat, že nefunguje, funguje totiž jinak než kombinovaná HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zooh
23.12.14 16:06

To je jasné. Ale já jsem četla, že prostě když se kojí - jakkoli, tak funguje dobře. Buď má fungovat tak že MS není vůbec a nebo prostě pravidelně či nepravidelně. Ale ne že je MS měsíc v kuse! To je už trochu i o zdraví, pokud je krvácení silnější. Většina žen co kojí tak říkala, že to bylo ok že buď vůbec nekrváceli nebo pravidelně. Prostě asi jak se kojí tak těch hormonů v krvi je více a tak to Azalia udrží. Ale já nekojím ani jsem nekojila, takže hormonů mám asi na Azalii málo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1