Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, vysadila jsem před pěti měsícemi antikoncepci, abych se trošku očistila, dělám si detoxikační kůru a cítím se teď fit. Proto bych nerada zase začala s chemií. Teď bych potřebovala poradit jaké jsou možnosti v antikoncepci, prezervativy nám už nevyhovují. Má někdo nějaký typ?
Bohužel toho moc není, také stále řeším, protože hormonální antikoncepci dost špatně snáším.
Jedině nehormonální tělísko nebo krém či globule Pharmatex, na nic jiného jsem nepřišla.
surovka ak nevyuzijete kondom, tak mate kondom, prerusovany sex, vnutromaternicove nehormonalne teleiesko, sterilizaciu (to len vymenovavam, co vsetko je „nechemicke“ resp. nehormonalne)
inak mas chemiu ci hormony vsade… ale ak mas namysli skor hormony, ale aka-taka chemia ti vyhovuje, tak potom Pharmatex krem/cipky… ktore si vkladas tesne pred stykom… na organizmus to nevplyva nijak, len to zabija spermosky… ak pouzijete krem, je vyborny aj ako lubrikant…
přidám se s dotazem
už také nechci hormonální antikoncepci, už nějakou dobu přemýšlím co tedy a uvažuju nad pesarem
http://www.pesar.unas.cz/pouziti.php
nemáte někdo zkušenost?
Co třeba cervikální klobouček? Nasazuje se už klidně několik hodin před sexem, není potřeba nic měřit, jako u pesaru, je to barierová antikoncepce, ale neobtěžuje to přímo při styku jako kondom.
Pokud máš pravidelný cyklus, tak sledovat, kdy proběhne ovulace, po ovu se až do ms chránit nijak nemusíte.
Spermicidy, u nás se prodává pharmatex, krém a globule, bohužel krému je děsný hafo a globule by byly fajn, ale mě i muže pálili.
Šája píše:
přidám se s dotazemuž také nechci hormonální antikoncepci, už nějakou dobu přemýšlím co tedy a uvažuju nad pesarem
http://www.pesar.unas.cz/pouziti.php
nemáte někdo zkušenost?
Tak přesně tohle jsem měla na mysli. Prý je to fakt spolehlivé, zkus pohledat na BC, holky si tam snad i dělali nějakou hromadnou objednávku z ciziny, že si kupovali nějaké spermicicdy ještě. (akorát teda asi nejprofláknutější uživatelkou je pro mě Missorka, která jaksi má čtvrtě dost neplánovaně
Ale prý to bylo tím, že byla líná jít a nasadit, tak si řekli, že se to projednou nezblázní
)
no gladys, já o tom právě uvažuju. ale vzhledem k ceně - 1800 bych právě byla ráda za zkušenosti.
já myslím, že pokud si to člověk fakt poctivě zavede na každý styk (aspoň teda ten předovulační), případně do toho ještě kápne spermicid, tak to spolehlivé bude dost. A většinou, co jsem pochytila, tak to prý ani chlap necítí nebo to alespoň nepřekáží.
A já budu asi objednávat
Akorát jsem našla v cizině ještě spermicid contragel, tak to asi sfouknu i s tím, měl by být „zelený“
Gladys píše:
A já budu asi objednávatAkorát jsem našla v cizině ještě spermicid contragel, tak to asi sfouknu i s tím, měl by být „zelený“
pošleš odkaz?
objednávala jsem na www.ipill.de, mají jak femcap, tak contragel, hlavně na ten contragel jsem zvědavá, zda bude příjemnější jak pharmatex.
Samozřejmě mají ty femcapy ještě o trochu levnější, ale tohle byl první obchod, kde posílají do Čech. Platit se dá přes paypal. Poštovné mi to teda napočítalo něco ke 20e, takže oproti českému obchodu člověk moc neušetří, ale prý je femcap spolehlivější s tím spermicidem, tak když už, tak už. ![]()
Ahoj holky, minulý rok jsem se před rodinou zmínila, že by se mi to líbilo, tak jsem dostala zrovna dva
Snažila jsem se jeden prodat, nikdo ho nechtěl. Mám úplně tu nejmenší velikost. Kdyby byl zájem, tak vám ho za poštovné pošlu. (femcap)