Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chci se zeptat můžu brát antikoncepci 2 platíčka hned po sobě? Má s tím někdo zkušenost neublíží mi to nějak? A jestli nedostanu v průběhu 2 platíček menstruaci? Děkuji za odpovědi
a nebo druhá varianta já jsem brala zatím 9 prášku z 21 a zbytek bych si nedobrala a počkala bych na MS a potom bych je dobrala jaká varianta je lepší? (protože na určitý den když jedeme pryč tak mám dostat MS a to právě nechci)
Příspěvek upraven 02.08.24 v 16:02
Přesně tak, pokud máš jednofázovou HA tak určitě můžeš spojit dvě plasticka a není to problém. U vícefázové bys pravděpodobne začala krvácet tak jako tak protože tabletky na začátku platicka mají trochu jiné složení než ty na konci..(simulují tak přirozený cyklus) jenže právě pak z toho poklesu hladiny těch hormonů by právě to krvácení přišlo…sice asi slabší než obvykle ale přišlo…
A i u té jednofázové to teda není úplně zaručeny když to nemáš vyzkoušený, ale je pravděpodobnější že to krvácení nepřijde. Určitě bych neprerusovala teď brání toho platicka… Mohla by ses tím totálně rozhodit a špinit nebo slabě krvácet jakou dobu…
@Vladusxx Popravdě ani nevím jestli mám jednofázovou nebo vícefázové ![]()
@Mia461 píše: Více
Jakou antikoncepci berete? Spojit platíčka můžete, ale bez vyzkoušení není jistota, že menstruace nepřijde, ale neměla by
@Mia461 mělo by to být v příbalovém letáku a tabletky bývají barevné odlisene
Apropos měla by ses víc zajímat o to co zobeš… U každého léků bývá v krabičce takový papírek..není od věci si ho prostudovat…
Spojovala jsem plata běžně. 3-6 měsíců. Nikdy jsem během spojování nekrvácela. Měla jsem jednofázovou HA.
@AnnieTRoj píše: Více
tak mě vydržely nejvíc dvě platíčka, potom už jsem začala vždy krvácet. I dcera. Někdo to tak má. Musí vyzkoušet.
@vokishka mě vydrželo i 6 ale to byl extrém teda..jenže jsem tenkrát měla vztah na dálku a vždycky to tak blbě vycházelo ze když měl přijet tak zrovna měla být pauza…😂 🤭