Antikoncepce - deprese

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.6.13 21:17

Antikoncepce - deprese

Zdravím holky, prosím jsem 8 měsíců po porodu, z toho 6-tý měsíc užívám klasickou nízkohormonální antikoncepci. Tuto antikoncepce užívám už 4 roky s přestávkami (2 těhotenství). Vždy jsem byla naprosto spokojená, po prvním porodu taky..jenže teď po druhém..hrůza. Už po prvním platíčku se mi začaly objevovat deprese, úzkosti..říkám si, to jsou hormony po porodu..jenže je to s každým platíčkem horší. Pořád jsem si nalhávala, že to tím nebude..jenže dnes to vygradovalo. Beru opět nové platíčko 7-mý den a prostě přesně jako vždy..mám hrozné deprese..pořád jen sedím a brečím..neustále vyvolávám hádky s manželem, v noci místo abych spala, tak počítám peníze..začínám hledat problémy všude možně..prostě nevycházím s okolím. Přitom já jsem šťastný a nekonfliktní člověk! Vždy plná elánu..teď mám myšlenky, že skočím z balkonu..vím, říkáte si co tu dělá a proč nejde k psychiatrovi?? Ale ono to příjde a zase odejde..jednorázové stavy..prostě týden klid a další týden hrůza 8o může to být tou antikoncepcí?? všechno to opravdu začalo v době jejího užívání po porodu..ale přesto máte někdo zkušenost? Platíčko jsem vyhodila do koše..opravdu si nerozbiju manželství..žádné jiné léky neberu..problémy nemáme..prostě mi určité dny/týdny v měsíci „hrábne“ :| prosím máte zkušenosti? pokud je to těmi prášky, přejde to? kdy? :( o sexu ani nemluvím..s manželem už ani nechci spát..nechci ho ani políbit..tohle prostě nejsem já :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.6.13 21:19
@Anonymní píše:
Zdravím holky, prosím jsem 8 měsíců po porodu, z toho 6-tý měsíc užívám klasickou nízkohormonální antikoncepci. Tuto antikoncepce užívám už 4 roky s přestávkami (2 těhotenství). Vždy jsem byla naprosto spokojená, po prvním porodu taky..jenže teď po druhém..hrůza. Už po prvním platíčku se mi začaly objevovat deprese, úzkosti..říkám si, to jsou hormony po porodu..jenže je to s každým platíčkem horší. Pořád jsem si nalhávala, že to tím nebude..jenže dnes to vygradovalo. Beru opět nové platíčko 7-mý den a prostě přesně jako vždy..mám hrozné deprese..pořád jen sedím a brečím..neustále vyvolávám hádky s manželem, v noci místo abych spala, tak počítám peníze..začínám hledat problémy všude možně..prostě nevycházím s okolím. Přitom já jsem šťastný a nekonfliktní člověk! Vždy plná elánu..teď mám myšlenky, že skočím z balkonu..vím, říkáte si co tu dělá a proč nejde k psychiatrovi?? Ale ono to příjde a zase odejde..jednorázové stavy..prostě týden klid a další týden hrůza 8o může to být tou antikoncepcí?? všechno to opravdu začalo v době jejího užívání po porodu..ale přesto máte někdo zkušenost? Platíčko jsem vyhodila do koše..opravdu si nerozbiju manželství..žádné jiné léky neberu..problémy nemáme..prostě mi určité dny/týdny v měsíci „hrábne“ :| prosím máte zkušenosti? pokud je to těmi prášky, přejde to? kdy? :( o sexu ani nemluvím..s manželem už ani nechci spát..nechci ho ani políbit..tohle prostě nejsem já :?

jako by jsi psala o mně…

• Citovat
  • Upravit
31594
19.6.13 21:24

Ano je to antikoncepcí, doporučuju vysadit. Já brala HA 4 roky v kuse, 3,5r v pohodě, poslední půlrok horor, migrény, vzteklost, s gyndařem i neuroložkou jsme se shodli, že HA to nebude, když ji beru dlouho - pak jsem vysadila zjiného důvodu a nastala havaj, hned po jednom dni, co jsem nevzala prášek, tak neskutečná úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.13 21:28
@Gladys píše:
Ano je to antikoncepcí, doporučuju vysadit. Já brala HA 4 roky v kuse, 3,5r v pohodě, poslední půlrok horor, migrény, vzteklost, s gyndařem i neuroložkou jsme se shodli, že HA to nebude, když ji beru dlouho - pak jsem vysadila zjiného důvodu a nastala havaj, hned po jednom dni, co jsem nevzala prášek, tak neskutečná úleva.

no, já třeba antikon. neberu a jsem na tom stejně…druhá anonymní

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.13 21:30

@Gladys Děkuji!! Už ji nechci ani vidět..věřím, že mi bude hned další den lépe! :hug: nejhorší je, že jsem si každý měsíc opakovala, že už ji brát nebudu, ale strach z otěhotnění byl silnější..nééé tohle už zažívat nechci :)

• Citovat
  • Upravit
3493
19.6.13 22:32

Holky, neberte to, je to děsný svinstvo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12689
19.6.13 22:35

Tohle + absolutní nechuť na sex jsou důvody, proč už se k antikoncepci nevratim. Často jsem měla uzkostivé až depresivní stavy. Taky mám hrůzu z otěhotnění, ale s antikoncepcí to nebyl normální život. Trapila jsem nejen sebe, ale i okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
19.6.13 22:35

Mě to udelala antiko i při kojení… Vysaď to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.5.17 16:56

Mám po druhé porodu, roční dceru, kterou stále kojím. Zatim dalšího prcka neplánuje tak se chráním gestagenovou antik. Beru ji od minulého týdne, začalo mi být špatně, bolí mě hlava, jsem vzteklá a navrčena. Dokonce mi vadí i kojení, je mi to nepříjemné když se mě malá dotýká, což vůbec nechápu doteď se mi to nestalo!! hmm přemýšlím ze to bude tou pitomou HA!! nechtela jsem se k ni vracet, ale jak se jinak chranít?? kondom neni 100%?? další dítě by manžel nerozchodil :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí