Antikoncepce Evra náplasti

Anonymní
12.4.20 23:19

Antikoncepce Evra náplasti

Je mi 19 let a teď dobiram první balení antikoncepčních náplasti Evra. Hodně mě děsí, že se náplasti už druhý den poměrně dost odlepuji a já nevím, jestli se mohu spolehnout na účinnost antikoncepce. Je to cca 1cm na jedné straně a na ostatních tak 5-7 mm. Mám se bát že budu mladá maminka, nebo muži být v klidu??? Děkuji za pomoc ???? jinak mi můžete i poradit jak ji lepe přilepit aby držela hezky celý týden. Ještě se mi tedy nikdy neslepila celá ale i ten kousek mě celkem děsí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.4.20 23:28

Jako upřímně já s Evrou mám hrozné zkušenosti..v zimě to bylo OK než přišlo léto a já se logicky začala potit… dostala jsem alergickou reakci a ruka mi totálně napuchla. Proč to píšu…začalo to stejně jako u tebe taky se mi to pomalu začalo odlepovat a já nevěděla kam to dát. Po sportu mi to dokonce putovalo po celé ruce 😁 😁 😁 četla jsem mnoho článků a prej je malá šance že by jsi mohla být těhotná a to pouze v případě že se to bude odlupovat moc a ty si nedáš další novou náplast. Ale jak to odhadnout kdy je to moc 😁 😁???😁já se na to po půl roce vykašlala 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.4.20 07:08

Lepim teda na horni cast stehna. Nesmis lepit, jde jsou zahyby. Nechtela jsem, at je videt na ramenu nebo lopatce, ze kazdy se ptal, kdyz jsem mela natelnik, jestli je to naplast pro kuraky. Takhle neni videt ani v sukni.
Lepim pres 6r. Evru. Pochopitelne, ze par se odlepilo. Stehno je jedine misto, kde mi vyhovuje. Chtela jsem telisko, ale tolik pripadu v okoli ma naslednych potizi i operace, zanety atd. Takze zustanu u naplasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.20 08:55

@Kelsey a mám se tedy momentálně obávat? Stalo se ti to někdy? Ten 1cm a +- 5mm???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.4.20 10:31

@Kočičák007 ze se odlepi kraje, tak to neresim. Kdyby se cela posunula, tak nalepim novou naplast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.20 14:42

Spolehlivá?

Aboj, pridam se,
kdyby vaše náplast vypadala 5 dnů po nalepení takto, resite to nebo to je běžné? Okraje jsou minimálně odlepene a je trochu pokrčená:) děkuji.

• Citovat
  • Upravit
21909
4.7.21 21:55

Zkusim se zeptat tady, nechci zakladat novou diskuzi…

Mate nekdo zkusenost s oddalenim menstruace s Evrou? U tabletkove antikoncepce se zacne uzivat dalsi platicko, to je jasne. Lze nalepit ctvrtou naplast a nemit tydenni pauzu? Zitra budu volat lekarce, ale treba ma nekdo zkusenost, diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.24 08:43

Dobry den, mate nekdo zkusenost s touto antikoncepci? Hrozi u ni taky trombozy (pisou o tom v letacku?)jako u prasku? Diky?

• Citovat
  • Upravit
2290
17.1.24 10:13
@Anonymní píše:
Dobry den, mate nekdo zkusenost s touto antikoncepci? Hrozi u ni taky trombozy (pisou o tom v letacku?)jako u prasku? Diky?

Ano, reakce jsou ale individuální. Z principu věci se jedná o syntetický estradiol a progestin a oba mohou způsobovat řadu i závažných vedlejších účinků včetně trombózy. HA všeobecně zastavuje ovulaci a tak se postupně dostáváte do deficitu progesteronu a dominance estrogenu. Nadbytek estrogenu pak mimo jiné způsobuje zahuštění krve a může způsobit až trombozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí