Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zravím:) chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenost s touto antikoncepcí.
Jestli jste spokojené z výsledky a jestli jsou tady i ty co mají problém s akné, tak jestli jim pomáhá:)
@sadida
jen by mi zajímalo, s jakými výsledky mají být holky spokojené ![]()
Bylo to myšleno tak jestli nedělá antikoncepce prli problém jestli při ní nemají nějaké bolesti nebo tak ![]()
Přidávám zkušenost s HA Flaya - po druhém těhu jsem začala užívat namísto dřívější Chloe. beru 5 měsíc a asi přestanu, ze začátku nárust váhy o 3kg, ale držím dietu, takže nakonec jsem nepřibírala a dál plánovaně hubnu. poslední měsíc šílené svědění pokožky na různých místech od obličeje, přes záda, nepravidelné místa. dále se mi velmi zhoršilo akné v obličeji a to beru tuto HA právě kvuli akné, se kterým mám i v 30letech problémy. asi ji vysadím a změním na jinou.
Zdravim mam otazecku… prestala jsem brat lamyu a presedlala na flayu… prvni prasek jsem si vzala hned po navsteve dr. slabe jsem spinila lamyu jsem brala do navstevy dr… jsem chranena nebo nejsem… je to blba otazka ja vim…
Ahoj, měla bych dotaz, který nesouvisí moc s tématem, ale jsem tu zaregistrována krátce a nemohu založit novou diskuzi.
Beru jednofázovou antikoncepci Cleosensa přes dva roky. Před více než měsícem jsem ale kvůli zapomenutí tabletky vzala Postinor, po kterém mi gynekolog řekl, že s dalším braním mám počkat až na začátek menstruace. Chápu to tak, že s braním antikoncepce začínám “nanovo”. Teď dobírám ÚPLNĚ první plato po MS a kvůli Silvestru a změně dne, kdy platíčko začínám, bych potřebovala menstruaci posunout o 4 dny. Místo 21 tablet a 7denní pauzy bych vzala 25 tablet, po nichž bych normálně najela na 7denní pauzu a poté začala brát druhé plato. Protože jsem teď antikoncepci začala brát v podstatě nově, pro klid duše raději počítám s tím, že plně chráněná budu až od druhého platíčka. Nevím ale, jestli je z hlediska ochrany přede otěhotněním bezpečné hned prodlužovat braní úplně prvního plata a jestli bych neměla najet na pauzu hned po 21 tabletách, tedy brát alespoň teď pravidelně 21+7. Dekuju moc a omlouvám se za délku dotazu