Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ono je to těžký..... Jen bych hctěla upozornit, že pokud ti dělají problémy tablety, bude to asi obdobné u jiných forem podávání hormonů… Teda aspon u mě- tablety a náplat.....
Vzhledem ke kojení si nebudeš moct tolik vybírat… Po skončení kojení se zkus domluvit s gynekologem… Dobrej gyndař by ti měl pomoct vybrat HAK takovou, aby ti dělala co nejméně potíží… Případně vyzkoučet víc typů…Pokud nechceš MS ani OVU, tak holt jedině hormonálka…
Jo, a náplat se mi neodlepila ani jednou ani v bazéně a sauně ![]()
Evru jsem měla, nebyla špatná, ale já byla zvyklá na čisťounkou pleť po Jeanine… Takže jsem ji jen ozkoušela a vrátila se k pilulím (které mi nakonec zahrály takový hormonální taneček, že nikdy více).
Náplast se neodlepovala, a to se sprchuju hodně horkou vodou, jen se kolem ní dělal bordel, co se nalepil kolem okrajů. Akorát nevím, zda to udrží mrchu pryč, na to jsou lepší pilulky (brala jsem vždy 3 platíčka v kuse). A musí se vždy nalepit na jiné místo.
Hm… achjo, to je dilema jak hrom.
Díky za každý tip a zkušenost, holky…
NiKi
Za sebe doporučuji Mirenu, vložky či tampony nekupuju od doby, co jsem poprvé otěhotněla.
Používám max. slipové vložky, jednou za čas lehounce špiním, jinak fakt nula nula nic. ![]()
Kamarádka ji má od konce šestinedělí (sama je lékařka, tak to předpokládám posoudila víc z odborné stránky než já laik a kojila u toho). Já ji mám od doby, co jsem přestala kojit.
Mám podruhý Mirenu a mens. ( pravda, kojím ) se zatím nedostavila a předpokládám, že se ani nedostaví, před Sárou jsem jí měla 4 roky a bez MS, paráda, za sebe doporučuju.
Mám taky Mirenu, první rok. MS mám pravidelně každý měsíc a stejně dlouho jako dřív. Pravda je slabší ale těšila jsem se že nebude vůbec. Tak jen že je to jak u koho. Výhodou je že nemusím myslet na pilule a na 5 let mám vystaráno.
ta kojici antikoncepce krom Cerazette je Azalia. Mne teda po ni bylo pekne soufl, tak jsem se ji rada zbavila.
Mate nekdo kladnou zkusenost s tim krouzkem? Tusim nuavaring nebo jak se to jmenuje. Hanka
Ahoj,
já mám Nuvaring a nemůžu si ho vynachválit, ale menses mám
a mnohem silnější než při pilulkách. Hlavně první den je to děsný, ale i tak je to nej antikoncepce pro mě. Nemusím myslet na prášky,
není mi špatně ani žádný jiný negativní účinky nemám.
Jo a taky se jedná o HA - kroužek je napuštěnej hormonama, akorát jdou do těla přímo nikoli skrz trávicí trakt…
E.
Ahoj tak já po hledání a zkoušení skončila u Nuvaringu a jsem moc moc spokojená!!!!
Náplasti jsem měla taky ale to není pro mě,bylo mi nějak blbě,ms šílená,a násplast byla ke konci týdne pěkně blé a ke konci jsem se okolo náplasti osypávala,ale pořád to bylo pro mě lepší než tabletky!!!
A jak už je tu psáno,u každého je to jinak.
Za mě Nuvaring a na Mirenu slyším taky jen chválu.
Sabika píše:
Ahoj tak já po hledání a zkoušení skončila u Nuvaringu a jsem moc moc spokojená!!!!Náplasti jsem měla taky ale to není pro mě,bylo mi nějak blbě,ms šílená,a násplast byla ke konci týdne pěkně blé a ke konci jsem se okolo náplasti osypávala,ale pořád to bylo pro mě lepší než tabletky!!!
A jak už je tu psáno,u každého je to jinak.
Za mě Nuvaring a na Mirenu slyším taky jen chválu.
ještě jsem zapoměla.....ms mám ale opravdu tak 3-4dny a žádná saďárna.
ja se hlasim ke spokojenym s Mirenou - temer bez ms, obcas minispineni, maximalne na slipovku, mam od sestinedeli
Nuvaring jsem měla taky, než jsme pořídili malý holky a byl super, MS chodila jako hodinky, pravda, silnější, ale kdybych neměla Mirenu, jdu zase do Nuvaringu.
Zdravím holky, probírám se antikoncepcema a tápu.
HA klasickou nechci, zapomínala bych na tabletky, měla jsem s ní problémy (frigidita, deprese, bolesti žil, migrény…prostě útlum na všech frontách).
Jenže jak vidím, ono to bez hormonů asi nejde. Kondomy u nás nebaví, přirozeným metodám nevěřím. Tak bezpilulkově - kroužek (četla jsem, že dělá neplechu, vypadává, sklony k zánětům), mirena (nevím, nemohou se při ní snad tampony) nebo evra (zatím mi vychází jako nejmenší zlo, i když se snad někdy odlepuje…).
Neexistuje ještě něco, co by s nejmenší hormonální hrůzou na těle mělo ještě jeden důležitý účinek - zbavilo mě ovulace menstruace, tedy dvou stavů, kdy jsem totálně nepoužitelná x hodin až x dní…?
Po dvou porodech je tahle „přirozená“ houpačka a cyklus naprosto nesnesitelná… trpím rok a dál už nemůžu…
Jo a kojím… tak mi gynekolog doporučil jenom jednu pro kojící (nevím název, přišlo mi to jako ženské jméno…) ale tabletky se mi moc nechtějí..
NiKina