Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, berete některá Lunafem, potřebuji se na něco optat.
Já před ní brala Chloe, kde byly placebo pilulky a nebála jsem se otěhotnění tak jsem to neřešila. Ale teď mi jde o to, že když chci dostat MS tak musím vysadit na 7 dni že? Ale co ty dny než mi MS příjde, to se bát otěhotnění nemusím? Jo a další pilulku si vezmu osmý den? Jako že 7 dni nic?
Bát se nemusíš, je to stejné, jako bys brala placebo, chráněná jsi i v pauze, pokud ovšem pak zase začneš brát.
A ta pauza-když dobereš dejme tomu v úterý, pak pauza, tak první piluli dalšího plata vezmeš příští týden ve středu. A pak poslední pilulka bude zase vycházet na úterý. A tak stále dokola, ten den poslední i první pilulky by měl být pořád stejný. ![]()
TAk to snad chápu dobře, když jsem brala poslední pilulku včera čili v pondělí tak si vezmu další příští úterý viď? Tak pak nechápu v čem vadí když si někdo zapomene vzít den nebo dva pilulku, nebo je to dané MS?
Ony ty placebo pilulky jsou jen „cukr“, nic neobsahujou. Jsou tam jen pro kontrolu a abys nezapomínala brát nové platíčko po pauze.
@Pipet píše:
Ony ty placebo pilulky jsou jen „cukr“, nic neobsahujou. Jsou tam jen pro kontrolu a abys nezapomínala brát nové platíčko po pauze.
Hm, já myslím, že i přes ty pilule tělo „ví“ v jaké fázi cyklu je a když zapomeneš před teoretickou ovulací, tak se třeba nezablokuje ten proces zrání vajíčka…
Ale když už je to vlastně dlouho od minulé MS ( i když pilulkové), tak sliznice už je „stará“ a v té delší pauze se spustí krvácení ![]()
Přesně tak, další v úterý. A jinak, je to prostě trochu magie, ale je to tak. ![]()