Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla jsem se s vámi podělit o mé zkušenosti s antikoncepcí MYWY.
Začala jsem ji brát asi před 2 lety a na konci července vysadila. První rok jsem s ní neměla vůbec žádný problém, ale začátkem roku 2017 jsem začala cítit problémy. Začalo to kvasinkami. Na ty jsem si koupila v lékárně Clotrimazol po 3 tabletkách a bylo to v pořádku. Během dalších měsíců jsem měla kvasinky čím dál tím častěji a nakonec jsem je měla pokaždé, kdy mi začala „mensturace“. K tomu se mi přidaly bolesti v oblasti hráze. Při každém sexuálním styku mě bolel každý pohyb. Jako kdyby to tam bylo napnuté jako struna. Nakonec se přidali i malé ranky, které jsem mazala zinkovou mastí (Sudocream). Po těchto problémech jsem vyhledala gynekologa, který mi předepsal na 8 dní Macmiror 500, na dalších asi 12 dní Klion - D 100 a poté vaginální výplachy Rosalginem. Prvních 5 tabletek toho Macmiroru mi nepomohlo a tak jsem to vzdala. Je pravda, že kdybych to celé dobrala, tak by mi to třeba pomohlo, ale nechtěla jsem do sebe s antikoncepcí cpát další prášky.
Nakonec jsem se rozhodla vysadit antikoncepci. Po 11 dnech bez prášků všechny problémy přestaly. Teď je to 19 dní a žádné problémy nemám.
Chtěla jsem se jenom podělit o tuto zkušenost a doufám, že to někomu pomůže. ![]()
Dobrý den @clint_barton,
našla jsem dvě zkušenosti s touto HA v diskuzi Antikoncepce MYWY - spokojenost, snad pomůže. ![]()
admin Monika
Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat po jake době (od užití první tabletky) se doporučuje pohlavní styk. Ja to začala brát podle příbalové informace a jsem na. 7 dnu uz bez spineni.
Předem děkuji za odpověď ![]()