Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, mám menší problém a potřebovala bych se zeptat, zda už nějaká z vás měla stejný problémek ![]()
Začala jsem brát na začátku srpna Omisson antikoncepci (pilulky), ptávala jsem se mojí mámy, zda nevadí, že jsem si třeba anti. Vzala +/- hodinku po, anebo před daným časem, co jsem si tak “nastavila”. Říkala že ne, jenže postupem času jsem začala mít krvácení z průniku, měla jsem nepřetržitě krvácení 14dní v kuse. A mývala jsem průjmy.
Průjmy myslím, že začaly až ke konci srpna, protože jsem dost stresovala z nové střední školy. Takže jsem si to tak nebrala, pak jsem ji jak to má být přestala brát, abych mohla dostat mences. A jakmile jsem začala brát nové platýnko (už v daný čas), tak žádné krvácení, takže jeden problém vyřešen, ale nastal další. A ten byl, že jsem začala trpět zácpou.
Netuším, zda to opět může být střední školou, protože mám 2h. Cestu do a ze školy, ale i ve škole bych si mohla zajít. Jenže mně se tam na záchod vůbec nechce, nejde to, já bych šla, ale nechce se mi prostě na velkou tam.
No anebo, pokud nějaká z vás má zkušenosti z Omisson, tak pokud jste nějaká měla stejný problém? Zkoušela jsem si i dát na lačno kafe po ránu a nic. Kdysi jsem mívala kafe po ránu a šlo to. Ale to jsem nebrala tu anti.
Tak co myslíte? Mám si nechat změnit anti.? Anebo si myslíte, že moje hlava mě prostě nechce pustit na záchod? Byla jsem i u obvodního doktora a ten mi doporučil forlax sáčky. Samozřejmě taktéž nefunguje.
Budu vděčná, za jakýkoliv ohlas.
Děkuji. ![]()
Ano, zácpa může být psychogenní, znám překvapivé množství lidí, a jsou i tady, kteří si na velkou stranu nedojdou nikde jinde, než doma