Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, užívám antikoncepci pravidelně 5 měsíců. Problém nastal v tom, že se mi zvýšily jaterní testy (mírné). Podle lékařů se můžu spolehnout na antikoncepci, ale bojím se a tak jsem při s styku použila pharmatex. Nemá někdo zkušenost s tím, že měl při antikoncepci zvýšené jaterní testy a antikoncepce fungovala tak, jak měla? Nemusím se obávat, když jsem použila i pharmatex+přerušení
tak jaterní testy se nekontrolují kvůli spolehlivosti, ne
@vokishka Ne nekontrolují ale prý může být snížena účinnost při nemoci jater. Tu podle lékařky nemám tak sama nevím na čem jsem.
Tak asi nic. Ptala jsem se ohledně toho ve dvou gynekologických poradnách a prý účinek snížen není. Tak snad to is pharmatexem bude ok
Uvažuj o zavedení nitroděložního tělíska. Je to také spolehlivé a nezatěžuje to játra, pokud je máš oslabená.
@Lemrucha tento měsíc ještě musím zůstat při antikoncepci a následně začnu přemýšlet nad jinou formou ochrany. Játra mám oslabenou právě kvůli lékům, užívám i xanax. Před zahájením užíváním HAK jsem problémy s játry neměla až potom.
Zdravím máte někdo zkušenost začala jsem brát novou antikoncepci a mám zvýšené jaterní testy
Ahoj holky, užívám antikoncepci pravidelně 5 měsíců. Problém nastal v tom, že se mi zvýšily jaterní testy (mírné). Podle lékařů se můžu spolehnout na antikoncepci, ale bojím se a tak jsem při s styku použila pharmatex. Nemá někdo zkušenost s tím, že měl při antikoncepci zvýšené jaterní testy a antikoncepce fungovala tak, jak měla? Nemusím se obávat, když jsem použila i pharmatex+přerušení