Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dámy,
prosím, mohly byste sem napsat, pro jakou antikoncepční metodu jste se rozhodly a proč, když už jste věděly, že další děti nechcete?
Mám ve svém okolí hodně žen v podobné situaci a všechny v tomto rozhodování tápeme ![]()
Předem moc děkuji za názory ![]()
Přidám se a ráda bych také věděla
Nelze teda říci, že ve 24 letech porodím „poslední“ druhé dítě… Ale určitě 7 let žádné další nepotřebuji
Říkala jsem si, že bych nějaké tělísko ráda nebo tak, ale nevyznám se…
Mám Mirenu. Nerada, po dlouhém rozhodování, ale bylo to pro nás ze všeho nejlepší rozhodnutí. Je mi lehce přes 30, mám první, pak možná další… a kolem 40 si nechám asi podvázat vaječníky.
Muž půjde na vasektomii. Pokud by na to z nějakého důvodu nedošlo, půjdu já na sterilizaci. Další dítě u nás nepřichází v úvahu.
Mela jsem 5 let nehormonalni telisko, nez se mam prece zachtelo tretiho ditka
Po porodu planuju opet telisko… nabizenou sterilizaci pri porodu jsem odmitla… je to pro me mic definitivni…
Ahoj, je mi 30.Mame tri deti. Vsechny cisarem. U posledniho jsem podstoupila soucasne i sterilizaci.
Já jsem si ve 40 nechala podvázat vaječníky a spokojenost maximální.
Zatím nic, přemýšlím nad sterilizací, HA nechci, do tělísek se mi taky moc nechce.
Po dvou dětech HA tři roky, teď třičtvrtě roku STM, kondom a přeruška, ještě nejsme rozhodnutí radikálně že dítě už ne. Ale pokud se nerozhodnem že ještě jedno dáme nebo se nestane nehoda náhoda, tak za 3 roky chci jít na sterilizaci.
Mám 2 děti, 36 let a zatím jedu náplasti a v poho. Další děti určitě nechci. Tělísko jsem měla strach kdybych pořád špinila tak by mi ho sice vyndali, ale nevím jestli by mi někdo vrátil tu investici. Jinak jsme po porodu používali kondomy, ale byli chvilky kdy nebyl po ruce ![]()
Máme tři děti, dalšímu dítěti se nebráníme. Antikoncepce žádná teď ani v budoucnu neplánuju, jen STM. Spokojenost velká. Pokud bych časem došla k jinému závěru, tak bych volila asi pesar.