Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat.. slyšela jsem, ze HA muže Normlane předepsat kožní kvůli pleti, ale zajimalo by mě, zda jsou to normlni prášky, nebo pouze hormonální prášky zabírající nás pleť ???? Chápete.. jestli i HA od kožního zabrání otěhotnění ???? Děkuji ????
Ano, hormonální antikoncepce zabraňuje otěhotnění, ať jí napíše lékař libovolné specializace.
Já bych spíš řekla, že zakladatelka by ráda HA kvůli neotěhotnění, ale nechce se jí na gyndu.
@melitery píše:
Ahoj, chci se zeptat.. slyšela jsem, ze HA muže Normlane předepsat kožní kvůli pleti, ale zajimalo by mě, zda jsou to normlni prášky, nebo pouze hormonální prášky zabírající nás pleť ???? Chápete.. jestli i HA od kožního zabrání otěhotnění ???? Děkuji ????
![]()
prázdniny?
A doufá, že jí to napíše kožař „kvůli pleti“, což netuším, jestli udělá.
@melitery hormonalni antikoncepce je porad hormonalni antikoncepce, at ji napise kozar nebo gyndar.
OT ja byla nedavno na koznim se synem a aktivni kozarka mi napsala ATB na rymu, aniz bych ji o to prosila
. A nepodivala se mi ani do krku a od stolu napsala ATB. Na synovu vyrazku mi nic nepredepsala, ale hlavne, ze resila me
.
Pise se to na akne a opravdu to pomaha. Ale specialne vekove skupine, ktera to potrebuje na plet, to lecky pusobi posleze potize s cyklem. HAK se ma brat 5 let za cely zivot, ja bych si to usetrila na pozdeji.
MMCH furt premyslim, proc/zda nejsou na akne nejake hormonalni kremy.