Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 18 let, a před měsícem a půl jsem byla na umělém přerušení těhotenství přes tabletky. To proběhlo v pořádku ovšem abych se této situaci vyhla začala jsem brát antikoncepci. Musela jsem ale počkat na menstruaci, ta se dostavila 6.9(neděle), gynekoložka mi řekla, že ji mám začít brát pátý den menstruace, takže jsem si první tabletku dala ve čtvrtek, pokud počítám neděli jako první den. Zabrat by měla prý až po týdnu, v pátek večer mi skončila menstruace a v sobotu jsem měla nechráněný pohlavní styk, přítel se do mě neudělal ale i tak jsme si radši dala tabletku po, protože přesně nevím kdy mám ovulaci a nechtěla jsem riskovat. Tabletku jsem si mohla dát až cca 50 hodin od styku, byla to tableta Escapelle. Myslíte že zabrala? Je nějaká šance že ne? A neovlivní teď spravnou funkci antikoncepce? Děkuju za odpovědi
Ty raději nekukej, kdyz upt beres takhle v poho, ha bereš jak lentilky a ladujes do sebe prasky po.. ti to rozhodí všechno.
A radim nastudovat jak funguje ha ohledně ovulace, jak dlouho mas používat další ochranu atd. Ale úplně nejlíp bude, když už s nikým kukat nebudeš
Pilulka po by fungovat měla, ale prosím, příště radši použijte kondom, pokud si nejsi jistá.
Fakt není jednodušší se na pár dní ovládnout, než najede antikoncepce? To je jak v králíkárně, při vší úctě ![]()
Jestliže to přítel do Tebe nepustil, začala jsi brát tabletky a navíc sis vzala Escapelle, tak se otěhotnění nemusíš bát. Počítej ale s tím, že Ti kombinace těchto pilulek může rozhodit menstruační cyklus. Uvědom si, že se po potratu obnovuje plodnost velmi rychle, a že další potrat je u nás povolený až po půl roce! Teď tedy musíš být opatrná jako nikdy předtím! I když bereš pilulky, musí si partner oblékat kondom pokaždé, když budete spolu. V žádném případě nesmíš spoléhat na přerušovanou soulož. Byla by škoda, kdybys teď, když jsi nehodu úspěšně vyřešila jako zkušená žena, znovu otěhotněla a nenašla nikoho, kdo Ti provede další potrat.
Dobrý den, je mi 18 let, a před měsícem a půl jsem byla na umělém přerušení těhotenství přes tabletky. To proběhlo v pořádku ovšem abych se této situaci vyhla začala jsem brát antikoncepci. Musela jsem ale počkat na menstruaci, ta se dostavila 6.9(neděle), gynekoložka mi řekla, že ji mám začít brát pátý den menstruace, takže jsem si první tabletku dala ve čtvrtek, pokud počítám neděli jako první den. Zabrat by měla prý až po týdnu, v pátek večer mi skončila menstruace a v sobotu jsem měla nechráněný pohlavní styk, přítel se do mě neudělal ale i tak jsme si radši dala tabletku po, protože přesně nevím kdy mám ovulaci a nechtěla jsem riskovat. Tabletku jsem si mohla dát až cca 50 hodin od styku, byla to tableta Escapelle. Myslíte že zabrala? Je nějaká šance že ne? A neovlivní teď spravnou funkci antikoncepce? Děkuju za odpovědi