Antikoncepce - mohu brát prášky o 5 hodin dřív, než ten první?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.8.19 13:03

Antikoncepce prášek dřív

Zdravím, potrebuju radu. Vždy beru antikoncepci v 19:00. Téhle týden jsem měla pauzu a prášek jsem si měla vzít 8. den tedy v sobotu. Jenže jsem si prášek nevzala v 19:00 ale až ve 12 večer (zapomněla jsem). Můžu si další prášky brát normálně v 19:00? A i ten v neděli? Nevadí ze to bude o 5 hodin dříve než ten první? Jsem nervózní z toho, ze když jsem si prášek v sobotu vzala ve 12 večer a v neděli si ho vezmu v 7 večer, ze to nebude 24 hodin. A navíc když jsem si vzala v sobotu večer tak je to skoro neděle ne? Když byla půlnoc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68
18.8.19 13:08

A co takhle si přečíst příbalový leták? Já u mých prášků měla, že když si zapomenu vzít, mám si ho vzít co nejdříve, i kdyby to znamenalo vzít si dva prášky najednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
18.8.19 14:22

Fakt si nejlíp poradíš sama, když si přečteš ten leták. Ani nepíšeš, o jakou ha jde, může to mít trošku jinak. V Lindynette psali před lety, že do 12 hodin to účinnost nesnizi a máš to dal brát ve stejnou dobu. Možná ji bereš taky, možná ne a tahle informace je ti stejně na houby. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.19 14:33
@kacenka16 píše:
A co takhle si přečíst příbalový leták? Já u mých prášků měla, že když si zapomenu vzít, mám si ho vzít co nejdříve, i kdyby to
znamenalo vzít si dva prášky najednou…

Já si ho ale nezapomnela vzít. Mě jde o to, ze když jsem si první prášek vzala ve 12 večer jestli si ty ostatní můžu brát v 7 večer

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.19 14:33
@Kamkam píše:
Fakt si nejlíp poradíš sama, když si přečteš ten leták. Ani nepíšeš, o jakou ha jde, může to mít trošku jinak. V Lindynette psali před lety, že do 12 hodin to účinnost nesnizi a máš to dal brát ve stejnou dobu. Možná ji bereš taky, možná ne a tahle informace je ti stejně na houby. :mrgreen:

Beru minisiston

• Citovat
  • Upravit
3115
18.8.19 14:52
@Anonymní píše:
Beru minisiston
:D nebudu ti hledat leták :D ber to normálně dál ve stejnou dobu ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.19 14:57
@Kamkam píše: :D nebudu ti hledat leták :D ber to normálně dál ve stejnou dobu ;)

Nepotrebuju abyste mi hledala leták, samozřejmě jsem do něho koukala, ale píšou tam co se děje když si prášek vezmu později, ale ne dřív.
Proto jsem nevěděla co dělat když si první prášek vezmu ve 12, jestli ostatní můžu brát v 7 (o 5 hodin dříve) a je víkend, doktorce se nedovolam

• Citovat
  • Upravit
47
18.8.19 15:01

Ano můžete, plus mínus pár hodin ničemu nevadí, nikdy by to nemělo přesáhnout těch 24+(12) od posledního prášku, když to bude míň je to úplně jedno, proto to v těch letácích není, každopádně další prášek zase musí být těch 24 + (12) hodin od toho posledního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.19 15:03
@Nickless píše:
Ano můžete, plus mínus pár hodin ničemu nevadí, nikdy by to nemělo přesáhnout těch 24+(12) od posledního prášku, když to bude míň je to úplně jedno, proto to v těch letácích není, každopádně další prášek zase musí být těch 24 + (12) hodin od toho posledního

Konečně normální odpověď! Dekuju
Takže normálně můžu brát prášky v těch 7 ikdyz jsem si první vzala ve 12?

• Citovat
  • Upravit
44
18.8.19 15:07

Ano můžeš si ho vzít v 7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
18.8.19 15:27
@Anonymní píše:
Nepotrebuju abyste mi hledala leták, samozřejmě jsem do něho koukala, ale píšou tam co se děje když si prášek vezmu později, ale ne dřív.
Proto jsem nevěděla co dělat když si první prášek vezmu ve 12, jestli ostatní můžu brát v 7 (o 5 hodin dříve) a je víkend, doktorce se nedovolam

jen jsem nechápala proč mi tedy píšeš ten název… :D a odpověď k tématu jsem ti napsala hned za to ;) podle toho vykání hádám, že ti moc let nebude, tak na jednu stranu chápu, že se potřebuješ pořádně ujistit.
Není tam, co máš dělat, když si ho vezmeš dříve, protože to z toho vyplývá. Stejně mi to nedalo a našla jsem si to.
„Přesto je nutné pokračovat v užívání přípravku z načatého kalendářního balení v obvyklé denní době“ to je sice z odstavce o více než 12 hodinách, ale princip úplně stejný. Když si bereš zapomenutou pilulku, ať je to první nebo dvacátá, pak si tu další bereš taky vždycky dřív. Jako následek toho předchozího prodlouženého intervalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí