Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím vás, prosím nemá někdo zkušenosti s užíváním HA od druhého dne cyklu a pak stimulace na IVF? Proč se bere jeden měsíc HA? Stimulace je pak až po další M? Děkuji za odpovědi.
Ahojky,já jí taky brala,aby se vidělo,jak reaguje sliznice atd.
A neni to proto, aby se mohlo to IVF presne naplanovat? Zalezi jestli mas cyklus pravidelny nebo ne.
Ja ted HA beru pac jdu na stimulaci jako darkyne, tak aby se sladil muj cyklus s prijekyni…
Ahojky HA se opravdu bere na to aby přesně mohli naplanovat IVF :Musí vědět kdy budeš mít přesně ovulku a pak podle toho bude punkce.Aby jim to nevyšlo na víkend.
Ja jsem brala taky HA pred ivf ,doktor,zikal,ze je to kvuli toho,aby si vajecniky odpocinuly,kdyz jeli vic jak 4 roky naplno
.Jinak punkci jsem mela v sobotu,takze tohle duvod asi nebude..
Ahoj ![]()
Ráda bych oživila diskuzi proč se jen v nějakém CAR předepisuje HA před stimulací?
Přeci, kdyby měla na něco větší vliv, tak by se předepisovala všude, ne?
Čeká mě 1.IVF a když to na mě doktorka vypustila, tak jsem nechápala ![]()
Tak to slyším poprvé. Proč jsi se nezeptala na důvod přímo jí?
No, ono jednotlive CARy maji odlisne pristupy v mnoha ruznych vecech, chodim do tretiho a na tutez otazku jsem dostala tri zcela rozdilne odpovedi a postupy, takze kazdy nejspis postupuje tak, jak se zrovna jim nejlepe osvedcilo. Jinak HA jsem nebrala nikde, ale nekde to tak delaji.
@Jaruše bylo tolik nových informací, že mi to ani nedošlo
![]()
Ty si byla také na IVF?
@ugluk tak to se mi opravdu oddechlo.
První IVF budeme mít asi takový zvláštní dle našeho CAR. Nebyla jsem ani laparoskopii a ani jsem si nevzala recept na HA.
@LKK mam za sebou 4 IVF bez laparoskopie i bez HA a dvakrat z toho jsem otehotnela
Jinak az ted v tom tretim CARu jsou k IVF instrukce - od prvniho dne zakaz nechraneneho sexu, tak treba to je takova verze antikoncepce. V prvem CARu byl zakaz sexu od velikosti folikulu nejakych 15 mm, ve druhem vubec.
@ugluk ani nevíš jak se mi toto hezky čte, když vím, že se ti zadařilo
Já totiž přemýšlela zda jsem udělala dobře
ale prostě jsem to tak cítila, že to 1.IVF nechci úplně „hrotit“.
Zase já prvně slyším o takových „zákazech“. Bůh ví co si ten můj CAR ještě připraví ![]()
A od toho prvního dne myslíš před stimulací? Já mám začít se stimulací krátkého protokolu 2DC, tak bych se měla vlastně hned po skončení mestruace „chránit“.
@LKK no pisou po dobu lecebneho protokolu, preber si, jak chces
Ja to nejak vzhledem k tomu, ze to nikdy predtim po mne nechteli, zas tak nehrotim. V tom prvnim CARu byl zakaz cca po tydnu stimulace, coz melo dva duvody - jednak to zarucilo spravnou pauzu pred odberem spermii, druhak jsou pry folikuly od tech cca 15 mm nachylnejsi na prasknuti velkou mechanickou namahou. Ale zase - CAR od CARu, nekde tohle neresi vubec ![]()
@ugluk to máš pravdu-všude mají něco. To je asi jako s tím předepisováním HA a nebo nějakým zákrokem ![]()
@LKK Mám za sebou 2.IVF a 3×KET ve dvou CAR a ani jednou jsem HA nebrala. Bylo z toho dvakrát těhotenství a z toho druhého máme syna.
V každém centru to mají asi nastavený jinak. My měli jen zákaz sexu několik dní před OPU, kvůli odběru spermií, jinak žádný omezení.