cisařský řez

8
17.5.10 09:27

cisařský řez

:mavam: Ahoj jsem tady nova a taký poprvé nemam poněti jak to tu chodi ale chtěla bych se zeptat zda mě některa date informace,ja se pravě připravuji na porod císařským řezem je to můj druhy porod u prvniho jsem vůbec neměla strach ale těd čím vice se blíži ten druhy tak mam strach z možných komplilaci a proto bych se chtěla zeptat je tu v diskusi některa ktera ma za se¨bou už 2 císaře a měli jste nějake komplikace ja mam strach aby tam nedošlo třeba k poranění dělohy nebo krvacení mam stoho hruzu děkuji za odpověd tea :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3112
17.5.10 09:40

Ahoj,
jsem po dvou císařích.V jizvě jsem řezaná třikrát,protože po prvním se mi udělaly hematomy a musela sem na revizi.Proto jsem měla s druhého porodu fakt strach,ale naštěstí teď podruhé vše dopadlo ok.Jen mi doktoři zakázali další těhu kvůli zjizvení na děloze.Držím ti palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.5.10 09:41

ahoj, tak jsi narazila na tu pravou :-P promiń písmo, kojím …

oba kluci se narodili císařem. co se týče operace, neměla jsem vůbec žádné komplikace, dokonce i kojení u jindrx se rozjelo tak, že, jak se říká, dneska bych mohla krmit půlku ulce. to víš, pár dní jsem břicho cítila, nemohla jsem zakašlat, ale to je běžné po každé operaci. dneska se taky občas ozve )počasí), ale to mi dělá i koleno )meniskus). dokonce, jak říkala moje dr., za čas bychom si klidně mohli pořídit i třetí!

co se týče porodu, jsem dost srab, takže jsem docela vděčná, že jsem si to odbyla takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
17.5.10 10:45

Ahoj to jsem moc rada že jsem pravě měla to štestí že jsem někoho takoveho našla,ja poslední dobou ti mam takovy strach že skoro nespim jsem asi hloupa ale sem tam si přečtu nějaky ten članek kde je jsou popsane nejčastější rizika čtu vše možne od různých drůhu embolek až po krvacení atd a pak mam ještě větší strach než před tím už jsem taky uvažovala že si o tom s někým promluvim mam strach že se něco stane při cíasaří třeba krvacení na ktere nepřijdou nebo ta embolka nebo že se nevzbudím a umřu mam taky strašný strach a nevím proč když ten první cisař byl uplně bez komplikaci a 5 den bych šla domu kdybych syna neměla v inkubatoru rana se hojila perfektně stolice a močení taky i chodit jsem začla na druhy den neumim si to vysvetlit ten strach a ti měla jsi nějake kompélikace nebo jsi měla strach před tim druhým děkují za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.5.10 11:26

Járu jsem tlačila skoro 30 hodin a nakonec rozhodli, že to nepůjde a že musím na sál. Takže z první operace mám spíš příjemný pocit, že to peklo konečně skončilo. Pooperační problémy proti tomu byly skutečně čajíček. O druhém porodu doktorka říkala, že s velkou pravděpodobností to bude císař, ale o tom si rozhodnou lékaři v nemocnici podle aktuálního stavu. Spíš jsem se bála, že opět přijdou těžké porodní bolesti a že si je chvilku užiju (myslela jsem cca 4 - 5 hodin), než přijde vlastní operace. Výsedkem bylo, že jsem byla přijata do nemocnice v 35 tt pro velké bolesti břicha a možnost předčasného porodu. Což se skutečně stalo, a ač jsem byla obklopena doktory na rizikovém oddělení, nikdo mi nevěřil, že skutečně rodím! Takže opět martyrium a když se konečně uráčili zjistit (po 16 hodinách!!!), proč se jim tam po pěti minutách kroutím v bolestech a nefalšovaně brečím, tak zjistili, že nekecám. Takže opět akutní převoz na sál.

Takže v mém případě kdybych teda čekala třetí dítě a doktoři mně nutili rodit klasicky (a přirozeně!!!), tak bych jim někde ukradla skalpel a popřípadě se tam rozřízla sama, jen aby to proboha už skončili … a to ti můžu říct, že jinak já se bojím jakéhokoli zákroku, pihy mi řezal kamarád chirurg a já ho docela vážně žádala o celkovou narkózou, jakej jsem měla strach!

Nevím, no. V mém případě jde asi už o strach z klasického porodu a hlavně bolesti. Proto asi vnímám operaci ani ne tak jako třikrát monžé větší nebezpečí a rizika, ale jako pohodlnější způsob, jak přivézt dítě na svět … asi jsem srab, ale ty dva porody byly fakt těžké a bolavé. A nedopadly by stejně dobře. Rizika tu jsou, to je neoddiskutovatelné. Ale u mně právě že asi hrozilo větší nebezpečí u klasického porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
17.5.10 12:58

Ahoj, tak já mám za sebou také dva císaře :mrgreen:
Na ten první jsem se připravovala přes noc, to pro mě byla „rychlovka“ byl kvůli špatným průtokům v pupečníku u jednoho z kluků, takže strach spíš o ně.

U toho druhého jsem to věděla v podstatě od začátku těhu, potvrzeno týden před narozením dcery. Ten stach, jak popisuješ, pocity byly stejné, děsný strach o sebe, že se neprobudím (měla jsem mít celkovou narkózu, při prvním jen spinál), že to neustojím a skolabuji, budu mít nějakou reakci na narkózu, že umřu… no nakonec to bylo oprávněné, jen přišlo něco, co jsem skutečně nečekala - probudila jsem se během operace, holt si to špatně načasovali a já přicházela k sobě - dle toho co jsem slyšela na sále- při nandavání drénů, vyndávání roušek a pak šítí břicha, podkoží a kůže… bylo to hrozné, děsně jsem se bála, že umřu tím šokem, že se proberu „otevřená“, nemohla jsem ničím pohnout, dát jim nějak najevo, že cítím šití… ke konci jsem už mohla pohnout hlavou a děsně jsem s ní máchala, protože jsem měla pocit, že se topím - to bylo tím, jak jsem byla zaintubovaná… hned jsem jim po probuzení řekla, že jsem se probrala dřív, že jsem slyšela, co si povídali o jméně pro mou dceru atd. no zavládlo tam „hrobové“ ticho, od té doby mi to pak už skoro nikdo nechtěl věřit...... a vysvětlení? no, že se snaží dávat co nejméně narkózy kvůli miminku…

takže za mě, Tvůj strach plně chápu, ale většina operací i SC je bez komplikací, jestli máš z něčeho konkrétního strach, tak to řekni v porodnici, kam určitě budeš docházet před porodem a rovnou tomu, kdo Tě bude nejspíš operovat.....
Držím pěsti, ať to proběhne hladce a máš u sebe krásné zdravé miminko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital