Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojky,chtěla bych se zeptat,jestli tady ma někd zkušenost s arováním vajíčet.Tey,ne s arováním,ale s přijetím darovaného vajíčka a s jakym uspěchem.Mam za sebou dva pokusy IVF,bez uspěchu,jednou jsem otěhotněla,ale nedopadlo to.V srpnu se chystáme na darované,tak bych se o tom rada co nejvíce dozvědšla.Dekuju.
Od nás Madlička (2 mandle 7m narozene v 34 TT) - toho času v USA, vyčkej, až se vrátí, já jí řeknu (ona si nechala emimi dobrovolně odstříhnout kvůli maření času)
ahoj já mám 14 denního chlapečka, který je z darovaného vajíčka. A co by tě zajímalo?
Ahojky anonymní,zajímalo by mě,proč jsi musela mít darované a na kolikátý pokus se to povedlo.Díky za odpověd.
Prosím ozvěte se, ještě někdo,jak vám to vyšlo.Díky ![]()
Ahoj anonymní,zajímá mě, jaka je uspěšnost,říkají,že je daleko větší,a taky,na kolikátý pokus jsi otěhotněla.Dekuju.
Tak ET s darovaným vajíčkem se nám povedl na první pokus, vložili mi dvě embrya, chytlo se jedno. Do 12tt se pak berou hormony na podporu těhotenství. Úspěšnost je prý kolem 50%.
Jinak jsem měla 2× IVF s vlastními vajíčky a několik IUI. Pak se mi zhoršil hormonální profil, tak jsme zkusili ty darovaná vajíčka. Těhotenství až na první trimestr v pohodě, to mi bylo celkem špatně, ale možná i těch prášků co se berou. Malý se narodil v pořádku ve 40tt.
Anonymní:Tak to jsi mi zase nalila pozitivní krev do žil.Ja se totiž hrozně bojim,že to zase nevyjde.Po tom neuspěšném tehu,mi to sebralo totiž strašně moc sil.Je mi už totiž 33 let a moc času tedy nemam.A kolik je tobe?Ja jdu na darovana,proto,že se mi po hirmonech vubec nedělají vajíčka,jen jedno a s tím jsme taky chodili na nativy.Tak mi dr.doporučil darovaná.A jestli se ještě mužu zeptat.Na kolik Vás to vyšlo finančně a v jakém Caru jsi byla?Ja jsem z Prahy a chodím do Iscare v Holešovicích.Mame ještě jeden pokus hrazeny pojištovnou a i tak nas to pry vyjde na 30000Kč.Takže ted šetříme a vsrpnu se na to vrhnem.
Anonymní píše:
Tak ET s darovaným vajíčkem se nám povedl na první pokus, vložili mi dvě embrya, chytlo se jedno. Do 12tt se pak berou hormony na podporu těhotenství. Úspěšnost je prý kolem 50%.
Jinak jsem měla 2× IVF s vlastními vajíčky a několik IUI. Pak se mi zhoršil hormonální profil, tak jsme zkusili ty darovaná vajíčka. Těhotenství až na první trimestr v pohodě, to mi bylo celkem špatně, ale možná i těch prášků co se berou. Malý se narodil v pořádku ve 40tt.
Moc BLAHOPŘEJU
Já mám v sobě 3 bojoníky z darovaných,tak jsem zvědavá,jestli se zadaří.Já jsem v menopauze,kvůli nešetrným LP,kvůli endometrioze.Je mi 37 a kolik tobě?
Jil sender.Moc držím palečky!!!Dej určitě vědět jak to dopadlo.A do jakeho Caru chodíš,že ti vložili Tři ![]()
Ahoj, náhodou jsem nakoukla do tohoto tématu a mám vám k němu asi také co sdělit. Loni začátkem roku jsem začala s prvním pokusem ivf, který byl neúspěšný. Prý byla vajíčka nekvalitní a embrya, která mi transferovali nebyla schopná přežití. Na druhý pokus jsem šla na podzim a výsledek byl ještě horší. K transferu vůbec nedošlo. V prosinci jsem šla na laparoskopické vyšetření a zjistili mi, že mám totálně neprůchodné vejcovody a tudíž přirozeně otěhotnět nikdy nemůžu. Letos mi bude 36 a v únoru jsme zkusili do třetice všeho dobrého další ivf, ale tentokrát s darovanými vajíčky. Šla jsem do toho s tím, že to stejně zase nevyjde, ale asi jsem chtěla mít pocit, že jsem pro naši snahu udělala vše možné. V polovině března mi transferovali tři embrya, dnes jsem na konci 10. týdne těhotenství a měla by to být dvojčátka. Cyklus s darovanými vajíčky nás stál asi 40 tis. Kč. Teď jen doufám a věřím, že se vše bude vyvíjet tak jak má. Od začátku těhotenství mám velké nevolnosti a poslední týdny i hodně zvracim.
Holky mně je 38, ET s dar. vajíčkem na pojišťovnu nás stál 43000 Kč.
Jil tak držím pěsti, kdy si budeš dělat test?
Marti taky držím palečky ať je všechno jak má být:-).
Tak Martinko,velká gratulace!!!Holky víte,kolika buněčné byly???
Anonymí na ET jsem byla v pondělí.Testovat,se mi nechce…bojím,bojím.Možná to prubnu příští pátek.
Ještě mi Marti a Anonymko napište,jestli jste něco cítily.
Marti,ten pokus jste měli na pojištovnu,nebo jste si to hradily už sami?
Už chapu,přečetla jsem to špatně,byl to třetí pokus,takže na pojištovnu,že?Koukam,že jsou to docela palky,mš dr.říkal,že nas to vyjde zhruba na 30000tisíc a to chodíme do soukr.kliniky. ![]()