Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj ,chci se zeptat zda se stalo ,že by někomu pojištovna neschválila ivf .Je mě 35 let jsem zdravá mám jen astma,ale co třeba angina nebo střevní chřipka před ivf ? Přece to v té pojištovně vidí s čím jsem marodila těsně před cca 14dní.Myslím tím ,že se tam sejde žádost na ivf a neschopenka ,ale přece než se to vyřídí tak to vyležím .No jen mě to dělá starost nerada bych to odkládala.Děkuji za rady ![]()
pojišťovnu nezajímá, jestli jsi byla nemocná s andgínou. Ale kolik už jsi prodělala IVF, tak jestli máš ještě nárok ![]()
emmo**** a jaký máš problém,myslím jako proč IVF?I když kdybys žádný neměla,tak by tě dr neposílal na umělé,že?První 3 pokusy by neměl být vůbec žádný problém,4.už jo,ten mi třeba HZP neschválila,musela jsem změnit poj.,tak ted čekám ,co na to VZP
Ahoj Kačko,no právě že žádný nic nám po dvou letech nanašli
.marodit chci už před ivf protože mám to nahnutý v práci.Tak se bojím aby to klaplo budu marodit se zády.
Emmo,dignozu každopádně na ivf máš…už po roce snažení je to primární sterilita…myslím,že se nemusíš bát,mělo by to vyjít…u jaké jsi pojišovny?A už se to posílalo?
Ahoj tak jsem Kačko u vzp a posilalo se to snad dnes. Já jsem i tak vydeplá z práce dělaj mě dusno ,že furt běhám po doktorech tak mám nervy na pochodu zítra se hodím marod at se dám do pohody před ivf .Zdá se mě to duležité být v pohodě .Už z ivf a z toho ,že nemám miminko mě nervy pracují a ještě v práci to je fakt hodně už.
Ahoj Emmo,my posílali zádost na ivf 15.4.a už ji máme od pondělka zpátky schválenou,jdu prvně
emmo,myslím ,že určitě děláš s tou PN dobře…na první IVF jsem šla jak fyzicky tak psychicky úplně vyštavená,taky problémy v práci a fakt to stálo za h…,kor,když to neklaplo
…určitě ti to schválí,neboj ![]()
Ahoj tak jsem dnes byla u doktora mám tu neschopenku sám řek at jsem doma v klidu odpočívám a tak .Tak se dám do klidu a budu doufat ,že nám to vyjde pak stou ivf kdyby nám neklapla iui ted o víkendu.
Emmo - jak píšou holky, pojišťovna schválí IVF a nezajímá se o prodělané nemoci. Její schválení taky platí 3 měsíce. Tzn., že do 3m.od schválení musíš s IVF začít, jinak žádost propadá, a musí se posílat jiná. V Gennetu v Praze posílají žádost sami a schválení přijde tak do 7-10ti pracovních dní. Na schválené žádosti je přesné datum, do kdy platí.
Ahoj Kačko děkuji za rady
.Koukám ,že toho máš už hodně za sebou už 5 ivf tě čeká ,tak doufám že se konečně štěstí usměje i na tebe !! To budem mít tak na stejno tu ivf a určitě se zadaří je jaro to musí klapnout jednou se musíme dočkat !! Hodně štěstí ti přeji a pevné nervy ![]()
Emmi nemáš zač…jestli chceš ,přeskoč si do diskuse 1.ivf leden 2010,je nás tam spousta se stejným problémem a pokud něco neví jedna,ví třeba druhá a tak…jo a jede tam silná těhu vlna,tak se určo přidej ![]()