Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, mám za sebou tři neúspěšné IUI a přemýšlím, zda jít na další a na kolik a nebo rovnou jít do IVF. Jedno mimi už z IUI máme, vyšlo napoprvé. Druhé nejde. Zajímá mne statistická úspěšnost 4. a „vícerté“ IUI.
Příspěvek upraven 14.05.10 v 22:47
Ahoj, mně čtvrtá ![]()
Doktoři mi po třetí neúspěšné radili IVF, ale do toho se mi ještě nechtělo, tak jsem si řekla, že to ještě jednou zkusíme. Ono teda pozitivní test jsem měla i u druhého pokusu, po týdnu to bohužel skončilo mikropotratem, no ale věděla jsem, že takhle otěhotnět můžu a to mi dodávalo naději
Jinak teda bylo to po stimulaci Puregonem, na Clostilbegyt jsem moc nereagovala.
Legrační je, že u toho čtvrtého pokusu mi doktorka říkala, že spermiogram je tentokrát hraniční, že si od toho nemám nic slibovat, a že ženy s mojí diagnózou (PCO) stejně většinou skončej u IVF.
No a teď jsou z toho dvojčata ![]()
Asi záleží, jak to cítíš a jak moc „spěcháš“. IVF je větší opruz a zásah do organizmu, zato úspěšnost je lepší.
Holky, tak nam druha
. Je to cerstve, tak zatim nechci to zakriknout:). Ultrazvuk az za 3 tydny. Drzte se !!!Preju hodne sil a stesti!!!
Ahoj ,tak já jdu už do 4 iui a to máme vše udajně v pořádku tak doufám ,že se štěstí usměje i na nás ![]()
Nám vyšla první. Ale je fakt, že to nebylo první těhotenství, takže tělo už to znalo, spg bylo ok a hlavně jsem měla pozitivní náladu, protože jsem tušila, že to vyjde.
Tak asi ani 4.IUI nic. Nemám ani náznak niceho, cemu by se dalo říci těhotenství ![]()
Ahoj holky, nám se teda zadařilo hned první IUI - a to hned dvakrát
, ale ještě je brzo tak uvidíme co příroda. Jsme teprve šestý týden. Nicméně těsně před transférem mi přišla na sál doktorka sdělit výsledky spermiogramu. Byl hodně hraniční, ale třeba se vám zadaří. Řekla to tak že jsem myslela že mám dát nohy k sobě a odejít, že to nemá s takovým výsledkem vůbec smysl
. A vidíte, mělo to smysl. Tak vám všem držím pěstičky, ať to klapne a máte na testících vysněné dvě čárky
! Já teda cítila hodně příznaků už týden po transféru, ale pořád si říkala že si je jen namlouvám. Neměla jsem ani nervy na to udělat si testík. Až doktor mi to oznámil, bylo to krásné.
Ahoj holky,já půjdu na 4.iui.1 iui- byla bez stimulace.2 iui - clostilbegyt - 3 folikuly, sliznice v normě při iui, ale dříve pri ultrazvuku nižší.3 iui - clostilbegyt + 3 injekce Merinalu - 8 folikulů, sliznice 7,9 mm, tak mi zrušili pár folikulů, aby mohli provést iui. 4 iui - 2 injekce Merinalu, teď půjdu na ultrazvuk, tak doufám, že to bude v normě a né přemnožené. Čekáme s přítelem 3 a půl roku na mimi
a jsme oba v pořádku, jen já moc hubená. Tak už aby konečně!!!!!!!!!
ahoj holky
mě čeká dneska 4 IUI, spermio se zlepšuje, při prvním pokusu mi doktorka taky řela, že to nemá cenu, ale já to nevzdávám. Zkoušíme. pokud se nepodaří, dáme si měsíc pauzu a jdeme do IVF. snažíme se už přes dva roky. ale před tím mě ještě čekají endokrinologie a taky genetika a 4D utz.