Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobry den, chtela bych se zeptat na to jak vlastne funguje antikoncepce.
Zacla jsem ji brat az 2. Den moji menstruace, protoze jsem ji dostala vecer a chtela jsem ji brat az v poledne, jinak beru kazdy den. Jsem tedy uz chranena a muzu mit nechraneny a neprerusovany styk nebo ne?
Antikoncepci beru poprve, a radeji si o tom chci vedet co nejvic.
Dekuji 🙂
Jestli si ms dostala večer a první tabletu jsi si vzala v poledne tak bych to brala, že jsi ji užila první den menstruace a jsi chráněna hned.
@Švédka87 mě říkali v lékárně, že měsíc máme počkat, dr že to funguje hned. A v letáku je 7 dní
@nakupenina214 věřila bych lékaři. Logicky se hormony začnou uvolňovat hned tak proč by nepůsobila?
@nakupenina214 píše:
@Švédka87 mě říkali v lékárně, že měsíc máme počkat, dr že to funguje hned. A v letáku je 7 dní
Funguje hned když si ji vezmeš v první den menstruace.
@Švédka87 tak nevím.. Každý mi řekl něco jiného. Jsem Teda po porodu a MS se nedostavia.
@nakupenina214 já to měla taky tak. Nasadila jsem bez menstruace. Kdybych na ni měla čekat tak bych čekala nevím jak dlouho.
@nakupenina214 píše:
@Švédka87 tak nevím.. Každý mi řekl něco jiného. Jsem Teda po porodu a MS se nedostavia.
Tak když jsi bez menstruace tak by HA měla působit po 7 dnech, ale když se budete chránit jinak ještě ten celý cyklus tak nic nezkazite. Takže pravdu mají všichni. ![]()
Dobry den, chtela bych se zeptat na to jak vlastne funguje antikoncepce.
Zacla jsem ji brat az 2. Den moji menstruace, protoze jsem ji dostala vecer a chtela jsem ji brat az v poledne, jinak beru kazdy den. Jsem tedy uz chranena a muzu mit nechraneny a neprerusovany styk nebo ne?
Antikoncepci beru poprve, a radeji si o tom chci vedet co nejvic.
Dekuji 🙂