Návaly horka s antikoncepcí

3
11.10.23 08:16

Návaly horka s antikoncepcí

Dobrý den je mi 18 a užívám hormonální antikoncepci 7 měsíců. Přes léto jsem užívala 2 platíčka za sebou abych neměla menstruaci na dovolené, po těch dvou měsících jsem normálně menstruaci dostala. Poté jsem hnedka začala brát další což bylo na začátku září, ale zase jsem na konci září měla nějakou dovolenou takže jsem musela znovu brát 2 platíčka po sobě a teď je říjen a za 3 dny prestavám brát prášky a měla by se mi po té dostavit menstruace za 3 dny jak je to vždy pravidelně. Ale už od včerejška mě pobolívá hlava, ale vždycky po nějaké době to přejde, ale hlavně když jsem doma tak mám návaly horka že chvilku mi je zima že se musím doma obléknout a chvilku hned zase horko. Také dneska když jsem se předklonila tak jsem měla pocit na zvracení skoro. A teď já právě nevím zda jsem nějak nemocná (ve škole je většina žáků ze třídy nemocná nějak nebo byla) nebo jestli to není tím užívání HA 2 měsíce v kuse. Také mám partnera a poslední pohlavní styky jsme měli před 14 dni, jak používám HA tak pohlavní styky máme jakože bez kondomu ale občas ho použijeme. Před těmi 14 dny jsme měli asi 5 pohlavních styků bez kondomu během pár dní. Tak jestli nemohli dojít k otěhotnění protože vsude na internetu se píše že návaly horka jsou v období začátku těhotenství. Takže bych potřebovala pomoc o co jde protože se bojim že jsem těhotná, protože nechci být ještě těhotná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
11.10.23 08:48

Když bereš HA, nemáš menstruaci, pouze krvácení způsobené poklesem hormonů v pauze ;) Jinak pokud bereš pravidelně, neměla jsi ATB nebo průjmy atd., tak těhotná na 99,9 % nejsi, spíš jsi něco chytla. Tyhle návaly jsem měla nedávno v covidu. A já užívám HA běžně i 3 platíčka v kuse a problémy mi to nedělá. Spousta žen pauzu vůbec nedělá, ona není ani potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.10.23 09:22

@unuděná ATB už jsem dlouho neměla a průjem taky nemam jenom fakt málo kdy, ale včera večer jsem měla průjem z ničeho nic. Tak to je taky možnost té nemoci? Takže nemůžu být těhotná když beru 2 měsíce HA a s přítelem to děláme bez toho? Takže ty návaly horka a zimy a občasné bolení hlavy a někdy pocitu na zvracení je způsobeno tím že na mě leze nějaká nemoc? Samozřejmě HA beru fakt pravidelně každý den a i v ten stejný čas jenom občas zapomenu o pár hodin, ale jinak beru každý den a nikdy jsem nevynechala, dávám si právě na to pozor.

Jinak strašně děkuju, moc si mi pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.10.23 09:24
@18Pavla18 píše:
@unuděná ATB už jsem dlouho neměla a průjem taky nemam jenom fakt málo kdy, ale včera večer jsem měla průjem z ničeho nic. Tak to je taky možnost té nemoci? Takže nemůžu být těhotná když beru 2 měsíce HA a s přítelem to děláme bez toho? Takže ty návaly horka a zimy a občasné bolení hlavy a někdy pocitu na zvracení je způsobeno tím že na mě leze nějaká nemoc? Samozřejmě HA beru fakt pravidelně každý den a i v ten stejný čas jenom občas zapomenu o pár hodin, ale jinak beru každý den a nikdy jsem nevynechala, dávám si právě na to pozor.Jinak strašně děkuju, moc si mi pomohla.

Od toho ta antikoncepce přece je, abyste se nemuseli chránit jinak ;) Těhotenství bych se nebála, i když test si pro klid duše klidně udělej. Spíš jsi prostě něco chytila, teď je nemocný každý druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.10.23 09:25

@unuděná Tak to se mi ulevilo, děkuju moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie