Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak to chodí s antikoncepčnimi práška uvažuji že je začnu užívat vím že si je musím nechat napsat u gynekologa ale hlavně jsem se chtěla zeptat jak se postupuje když mi dojdou a potřebuji dalši recept jestli mi sestra nebo doktor napíše další recept bez gynekologické prohlídky nebo musí byt provedena vždy i prohlídka a na jak dlouho se jeden recept píše myslím si že asi na 3 měsíce to znamená navštěva gynekologa cca 4 do roka ale nechce se mi podstupovat 4 vyšetření když bych potřebovala jen napsat recept samozřejmně kdybych byla bez komplikací děkuji za odpověď popřípadě jestli nevíte jak je to teď se sterilizací a kolik to tak zhruba stojí a zda se podíli na ní třeba částečně zdravotní pojišťovna i když to bude na mou žádost už mám 4 dítě a další už nechci
Sterilizaci si zjisti u svýho OG. A prášky jsou na 3M, pokaždý prohlídku podstupovat nemusíš, mně gyněkolog psával jeden recept s datumem a druhej bez, nebo jsem si koupila na půl roka dopředu.
Já zavolám doktorce telefonem, že potřebuji recept a druhý den ho mám nachystaný. Nebo si při půlroční prohlídce nechám napsat rovnou na celý další půl rok ![]()
A s druhou otázkou neporadím
To nevím ![]()
Já chodím na prohlídku jednou za půl roku. Pro recept každé tři měsíce, vždy se mnou chce aspoň mluvit, ptá se, zda mám potíže, MS atd.. Prý už se snad nedatované nesmí dávat ![]()
Chodíš si pro recepty, mně doktorka psala opakovací recept (3× s tím samým receptem se dalo jít do lékarny).
Na preventivce me doktor napise recept na pul roku a v lekarne si vyzvednu jednu krabicku na 3 mesice, daji me listecek a pak si vyzvednu dalsi.Pak si zajdu jen za sestrickou a ta me napise recept na dalsiho pul roku a pak na preventivce zase doktor a takhle porad dokola ![]()