Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ibalgin, Paralen ani Stopangin nejsou na předpis, ne?
Antibiotika ovlivňují vstřebávání hormonů z antikoncepce, jinak nevím.
Zakladatelka určitě myslela s užíváním HA, která je na předpis…
Já tyto léky při HA užívám a nikdy se nic nestalo, ani mě nenapadlo toto zjišťovat..
Nikdy jsem neměla ani problém při užívání antibiotik, i když tam je známo, že účinek snižují. Jediný problém, který jsem potom měla, byl gynekol. zánět ![]()
Já bych to neřešila, to bys nemohla brát žádné léky, když jsi nemocná. Ale jestli chceš jistotu, dá ti ji jedině lékař… ![]()
Pomka píše:
Zakladatelka určitě myslela s užíváním HA, která je na předpis…Já tyto léky při HA užívám a nikdy se nic nestalo, ani mě nenapadlo toto zjišťovat..
Nikdy jsem neměla ani problém při užívání antibiotik, i když tam je známo, že účinek snižují. Jediný problém, který jsem potom měla, byl gynekol. zánět
Já bych to neřešila, to bys nemohla brát žádné léky, když jsi nemocná. Ale jestli chceš jistotu, dá ti ji jedině lékař…
Jo aha
No ale v každém případě bych se nebála si něco takového vzít=)
Jinak zakladatelko, mrkni ještě do příbalového letáčku HA - mělo by tam být popsáno vzájemné užívání jiných léků. U svých (mercilon) jsem se dočetla akorát o antibiotikách a jinak jsou to léky na konkrétní nemoci - proti bolestem, které jsou navíc volně prodejné, bych se nebála ![]()
Všude se píšou ATB, že snižují účinnost… kdyby účinnost snižoval i Paralen, Ibalgin, Stopangin… tak se o tom bude určitě také mluvit. Vždyť to jsou léky užívané velmi často. Nebála bych se toho ![]()
http://www.zdn.cz/…tabaze-leciv
tady si zadáš antiko přípravekpak zadáš příbalový leták v detailu a vyjede ti vše s čím event se ANTIKO nesnese..jsou to ATB zejména tertracyklíny, penicilíny, ale některé simvastatiny - na snížení tuku v krvi a benzodiazepimy, analgetika obecně nepotencují ani nepotlačují účinek antikoncepce…myslím perorální,pokud máš mirenu, danu nebo nuvaring vlivy tablet na tyto tělíska jsou ojedinělé
Pomka píše:
Zakladatelka určitě myslela s užíváním HA, která je na předpis…Já tyto léky při HA užívám a nikdy se nic nestalo, ani mě nenapadlo toto zjišťovat..
Nikdy jsem neměla ani problém při užívání antibiotik, i když tam je známo, že účinek snižují. Jediný problém, který jsem potom měla, byl gynekol. zánět
Já bych to neřešila, to bys nemohla brát žádné léky, když jsi nemocná. Ale jestli chceš jistotu, dá ti ji jedině lékař…
Já myslím, že nemyslela.
Ano, ptá se na užívání léků s antikoncepcí, ale ne proto, že je HA na předpis, ale proto, že se v letáku píše o tom, že při užívání jiných léků na předpis se má poradit s lékařem. A ona tedy nevěděla, jak je to s uvedenými léky. ![]()
Raduš.ka44 píše:Pomka píše:Já myslím, že nemyslela.
Já bych to neřešila, to bys nemohla brát žádné léky, když jsi nemocná. Ale jestli chceš jistotu, dá ti ji jedině lékař…Ano, ptá se na užívání léků s antikoncepcí, ale ne proto, že je HA na předpis, ale proto, že se v letáku píše o tom, že při užívání jiných léků na předpis se má poradit s lékařem. A ona tedy nevěděla, jak je to s uvedenými léky.
Teď aby se v tom čert vyznal
Ibalgin a paralen ale nejsou na předpis, proto jsem vycházela z toho, že je to myšleno u HA.
Pomka píše:Raduš.ka44 píše:Teď aby se v tom čert vyznalPomka píše:Já myslím, že nemyslela.
Já bych to neřešila, to bys nemohla brát žádné léky, když jsi nemocná. Ale jestli chceš jistotu, dá ti ji jedině lékař…Ano, ptá se na užívání léků s antikoncepcí, ale ne proto, že je HA na předpis, ale proto, že se v letáku píše o tom, že při užívání jiných léků na předpis se má poradit s lékařem. A ona tedy nevěděla, jak je to s uvedenými léky.
![]()
![]()
Ibalgin a paralen ale nejsou na předpis, proto jsem vycházela z toho, že je to myšleno u HA.
Hlavně aby se v tom vyznala tazatelka.
Já vím, že to nejsou léky na předpis, ale možná tazatelku mate to, že je přesto lékař předepisuje. Nebo si prostě jen nebyla jistá, když se o nich v letáku nic nepíše, zmiňují se tam právě jen léky na předpis.
Ale vzhledem k tomu, že dotaz je včerejší, tak už to určitě vyřešila. ![]()
Dobrý den, mám dotaz. Mám teď zánět spojivek, doktorka mi předepsala Atropin, Dexamathazon (oboje kapky) a ophthalmo-hydrocortison (mast). Beru HA Lindinette20. Na internetu jsem našla, že kortikoidy účinek HA neovlivňují, aleteď už si tak jistá nejsem. Mám obavy jestli nejsem těhotná. Nemáte s tím nějaké zkušenosti? Myslím teda s těmi léky. Děkuju
Dobrý večer,
Beru antikoncepci Stodette a dnes jsem si přečetli ne vzala Detralex (lék na žíly ). Nevíte o možných kontraindikacích?
Děkuji.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,Beru antikoncepci Stodette a dnes jsem si přečetli ne vzala Detralex (lék na žíly ). Nevíte o možných kontraindikacích?
Děkuji.
Beru to stejné a ne nijak se to neovlivnuje.Mam s zilami velke zdravotni problémy. Anonym-zdravotni stav.
Dobrý den, hledala jsem po internetu zda antikoncepci ovlivnuji a snižuji ucinnost leky proti bolestem napr ibalgin paralen nebo stopangin. Nevíte zda nekteré tyhle leky snižuji ucinnost HA? bolí me v krku a nevím zda si muzu dat nekterý z techto leku protoze v příbalovém letáku se pise pri uzivani jiných leku na predpis se poradte s lekarem. děkuju za odpovědi:):) Pěkný den.