Antikoncepce s jinými léky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.5.11 17:18

antikoncepce s jinými leky

Dobrý den, hledala jsem po internetu zda antikoncepci ovlivnuji a snižuji ucinnost leky proti bolestem napr ibalgin paralen nebo stopangin. Nevíte zda nekteré tyhle leky snižuji ucinnost HA? bolí me v krku a nevím zda si muzu dat nekterý z techto leku protoze v příbalovém letáku se pise pri uzivani jiných leku na predpis se poradte s lekarem. děkuju za odpovědi:):) Pěkný den.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
14.5.11 17:35

Ibalgin, Paralen ani Stopangin nejsou na předpis, ne?

Antibiotika ovlivňují vstřebávání hormonů z antikoncepce, jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.5.11 17:53

Zakladatelka určitě myslela s užíváním HA, která je na předpis… :wink: Já tyto léky při HA užívám a nikdy se nic nestalo, ani mě nenapadlo toto zjišťovat.. :think: Nikdy jsem neměla ani problém při užívání antibiotik, i když tam je známo, že účinek snižují. Jediný problém, který jsem potom měla, byl gynekol. zánět :cry:
Já bych to neřešila, to bys nemohla brát žádné léky, když jsi nemocná. Ale jestli chceš jistotu, dá ti ji jedině lékař… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.5.11 18:12
Pomka píše:
Zakladatelka určitě myslela s užíváním HA, která je na předpis… :wink: Já tyto léky při HA užívám a nikdy se nic nestalo, ani mě nenapadlo toto zjišťovat.. :think: Nikdy jsem neměla ani problém při užívání antibiotik, i když tam je známo, že účinek snižují. Jediný problém, který jsem potom měla, byl gynekol. zánět :cry:
Já bych to neřešila, to bys nemohla brát žádné léky, když jsi nemocná. Ale jestli chceš jistotu, dá ti ji jedině lékař… :wink:

Jo aha :oops: No ale v každém případě bych se nebála si něco takového vzít=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.5.11 18:21

Jinak zakladatelko, mrkni ještě do příbalového letáčku HA - mělo by tam být popsáno vzájemné užívání jiných léků. U svých (mercilon) jsem se dočetla akorát o antibiotikách a jinak jsou to léky na konkrétní nemoci - proti bolestem, které jsou navíc volně prodejné, bych se nebála :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
14.5.11 18:23

Všude se píšou ATB, že snižují účinnost… kdyby účinnost snižoval i Paralen, Ibalgin, Stopangin… tak se o tom bude určitě také mluvit. Vždyť to jsou léky užívané velmi často. Nebála bych se toho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4923
14.5.11 20:49

http://www.zdn.cz/…tabaze-leciv
tady si zadáš antiko přípravekpak zadáš příbalový leták v detailu a vyjede ti vše s čím event se ANTIKO nesnese..jsou to ATB zejména tertracyklíny, penicilíny, ale některé simvastatiny - na snížení tuku v krvi a benzodiazepimy, analgetika obecně nepotencují ani nepotlačují účinek antikoncepce…myslím perorální,pokud máš mirenu, danu nebo nuvaring vlivy tablet na tyto tělíska jsou ojedinělé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
15.5.11 20:53
Pomka píše:
Já bych to neřešila, to bys nemohla brát žádné léky, když jsi nemocná. Ale jestli chceš jistotu, dá ti ji jedině lékař… :wink:

Já myslím, že nemyslela. :wink: Ano, ptá se na užívání léků s antikoncepcí, ale ne proto, že je HA na předpis, ale proto, že se v letáku píše o tom, že při užívání jiných léků na předpis se má poradit s lékařem. A ona tedy nevěděla, jak je to s uvedenými léky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
15.5.11 21:05
Raduš.ka44 píše:
Pomka píše:
Já myslím, že nemyslela. :wink: Ano, ptá se na užívání léků s antikoncepcí, ale ne proto, že je HA na předpis, ale proto, že se v letáku píše o tom, že při užívání jiných léků na předpis se má poradit s lékařem. A ona tedy nevěděla, jak je to s uvedenými léky. :wink:

Teď aby se v tom čert vyznal :-D :-D :wink: Ibalgin a paralen ale nejsou na předpis, proto jsem vycházela z toho, že je to myšleno u HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
15.5.11 21:24
Pomka píše:
Raduš.ka44 píše:
Pomka píše:
Já myslím, že nemyslela. :wink: Ano, ptá se na užívání léků s antikoncepcí, ale ne proto, že je HA na předpis, ale proto, že se v letáku píše o tom, že při užívání jiných léků na předpis se má poradit s lékařem. A ona tedy nevěděla, jak je to s uvedenými léky. :wink:
Teď aby se v tom čert vyznal :-D :-D :wink: Ibalgin a paralen ale nejsou na předpis, proto jsem vycházela z toho, že je to myšleno u HA.

Hlavně aby se v tom vyznala tazatelka. :lol: Já vím, že to nejsou léky na předpis, ale možná tazatelku mate to, že je přesto lékař předepisuje. Nebo si prostě jen nebyla jistá, když se o nich v letáku nic nepíše, zmiňují se tam právě jen léky na předpis. :nevim: Ale vzhledem k tomu, že dotaz je včerejší, tak už to určitě vyřešila. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.11.12 13:50

kapky na oči

Dobrý den, mám dotaz. Mám teď zánět spojivek, doktorka mi předepsala Atropin, Dexamathazon (oboje kapky) a ophthalmo-hydrocortison (mast). Beru HA Lindinette20. Na internetu jsem našla, že kortikoidy účinek HA neovlivňují, aleteď už si tak jistá nejsem. Mám obavy jestli nejsem těhotná. Nemáte s tím nějaké zkušenosti? Myslím teda s těmi léky. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35735
5.11.12 14:02

Pochybuju ze by kapky do oci mely vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
6.11.12 11:34

@Iviiisek bud napreosto v pohodě, tyto léky to neovlivnuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.18 22:02

Stodette a detralex

Dobrý večer,

Beru antikoncepci Stodette a dnes jsem si přečetli ne vzala Detralex (lék na žíly ). Nevíte o možných kontraindikacích?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.18 22:15
@Anonymní píše:
Dobrý večer,Beru antikoncepci Stodette a dnes jsem si přečetli ne vzala Detralex (lék na žíly ). Nevíte o možných kontraindikacích?
Děkuji.

Beru to stejné a ne nijak se to neovlivnuje.Mam s zilami velke zdravotni problémy. Anonym-zdravotni stav.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1